Blind linkeroog

 • Auteur
  Berichten
 • Manula1988
  Gast

  Hoi,

  Ik droomde dat een man (?) met een cappucion en grijze kleding (Calvin Klein) op mij af kwam strompelen met een hand voor zijn linkeroog.
  Alsof hij blind was aan dit oog..(aan hoe hij bewoog, herken ik deze persoon niet (groot, dun en lomp).

  Wat betekent deze droom?
  Kan iemand mij daarbij helpen?

  MetalHead4Life
  Gast

  Ik ben geen expert in deze materie dus alles ik hier vertel is alleen voor zover ik weet.

  Het linkeroog word in sommige geloven (vooral het christendom) ook wel het duivelsoog genoemd, de duivel in oorspronkelijke betekenis van scandeerder van leugens (niet per definitie Satan), de linkerkant staat symbool voor het kwaad (het pad van de linkerhand) afgeleid van (voor zover ik weet) dat Jonas de Doper Jezus doopte met zijn rechterhand. Daarom werden vroeger linkshandige kinderen gezien als kwaadaardig of heidens.

  Het bedekken van één oog (vooral linker) is een symboliek uit de Eliminatie (een geloof in de vorige eeuw ontstaan in het zuiden van de Verenigde staten, en vooral vandaag de gelinkt met complottheorieën over een geheim wereld genootschap). Verschillende beroemdheden (waaronder Milly Cyrus, Justin Bieber, en verschillende Hip Hop artiesten ) gebruiken dit symboliek op sommige Instagram foto’s, naar eigen zeggen om interessant te doen.

  Maar de geschiedenis achter één oog gaat veel verder: Het alziende oog van God afgebeeld met een passer (piramide form) als de grote architect van het bestaan, de Norse oppergod Odin heeft zijn linker oog geofferd om alziend te worden.

  Een cappucion kan gezien als een mantel, dat hij zich afschermt, hij wil niet gezien worden? Hij draagt merkkleding en wil (mogelijk) een indruk maken van pracht, dat zijn uiterlijk er meer toe doet dan zijn persoonlijkheid, hij is lomp en probeert dit te vergen door zijn uiterlijk?

  Ik denk zelf dat het mogelijk te maken heeft met misleiding of innerlijke kwaliteit, maar nogmaals ik ben geen expert op dit gebied :)

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">