Bizarre droom

 • Auteur
  Berichten
 • Boelie245
  Deelnemer

  Ik heb net een vreemde droom gehad..

  Ik was met mijn beste vriendinnetje op reis. En we reden met een scooter over bruggen met gaten erin, ik verloor steeds bijna spulletjes door de gaten heen. En toen was het plan ineens om naar Noord Korea te gaan. We waren in Zuid Korea en moesten ondergronds vanaf een boot via de kelder naar de andere kant, waarop we weer op een boot uitkwamen. Ik liep naar de rand en toen zat ik op een soort rubbere bol en die ging om. Toen lag ik in het water in Noord Korea, en ik ben heel bang voor ‘de dingen onder water’ wat ik niet kan zien. Gelukkig werd ik gauw gered door iemand. Toen hadden we het erover wat als ze nu raketten naar elkaar zouden schieten. We besloten om door te rijden naar een ander plaatsje. Ik kreeg het enorm benauwd, mijn vriendinnetje zei dat het even wennen was omdat de lucht veel ijler was in dat dorp. Ze ging me helemaal met ademhalingsoefeningen rustig maken. Ze vroeg zich daarna alleen af of het slim was om de stad in te gaan, omdat het super chaotisch is daar en dat wagenziekte in de hand kon helpen met de ijle lucht.
  Geen idee wat we besloten. Maar daarna zat ik ineens midden op zee in een tsunami. Alleen gebeurde mij niks, ik zag alleen iedereen om me heen meegesleurd werden en onder water gaan.

  En toen werd ik wakker omdat een van mijn poezen aan het dromen was en gekke geluidjes maakte.

  Ik heb wel vaker dromen maar nooit zo een onsamenhangend en toch wel beetje beangstigend geheel…

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Reizen staat voor verkenning en ontdekking. Je vriendin staat symbool voor dubbele vrouwelijke kracht. Met de scooter blijf je in balans en de brug staat voor een overgangsfase. Door te ontdekken (onbewuste) leer je om over obstakels te gaan en kun je grenzen verleggen, waardoor je een ontwikkeling mee maakt. De gaten in de brug staan voor gaten die nog gevuld moeten worden. De weg over de brug zit vol gaten zijn de hobbels en zijn dus de obstakels waar je overheen dient te komen.

  Zuid Korea is als een gevangenis. Een kelder symboliseert je onderbewustzijn en je intuïtie. De boot laat zich varen op het water. Water staat voor emotie. Je gaat, als het om emotie gaat, mee met de flow van je emotie die je gaat ontdekken. Noord Korea staat voor vrijheid. De rakketten geven kritiek aan. Je wordt beschoten door kritiek. Je kan daarbij je adem verliezen en dien je te leren om ermee om te gaan.

  De zee staat voor het onbewuste en de tsunami voor woede aanvallen. Het kan betekenen, dat je van alles opkropt en op een gegeven moment het emmertje overloopt, waardoor alle emotie in één keer naar boven komt. Het is de kunst om het te leren doseren of meteen goede en slechte emoties te laten gaan en te mogen accepteren. Wanneer je boos bent, mag je dit voelen. Het is meteen een natuurlijke manier om jezelf te beschermen en om voor jezelf op te komen. Het is niet makkelijk om dit aan te leren, maar is een middel tegen stress.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Boelie245
  Deelnemer

  Hoi Esmee,
  Wauw, heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoord! Wat bijzonder. Ik heb het met veel herkenning en bewondering gelezen.
  Ik denk dat er zeker elementen in voorkomen die momenteel gaande zijn in mijn leven. Ik vind het alleen altijd lastig te benoemen, maar jij hebt dit knap verwoord.
  Het leren omgaan met kritiek (vooral vanuit mezelf en verwachtingen / druk die ik mezelf opleg) tezamen met grote veranderingen die komen en gewenst zijn, brengt aardig wat teweeg.

  Nogmaals erg bedankt! Het geeft net wat meer inzicht in alle chaos.

  :-)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">