Bijzondere droom

 • Auteur
  Berichten
 • CE
  Deelnemer

  Hallo lezers :)

  Een tijd geleden dat ik hier voor het laatst was. Leuk om weer terug te zijn.
  Ik had vannacht een bijzondere droom die ik wilde delen.

  Ik droomde dat ik samen met een vriendin een berg op liep. Het was een mooi landschap met groen gras en palmbomen aan de zijkanten van de helling en de vlakte in de verte.
  Toen ik boven was stond er een klein kapelletje. Ik liep nieuwsgierig naar binnen en zag daar mijn oma staan die al 4 jaar overleden is. Het was een heel mooi moment om haar weer te zien. Ze zag er goed uit, ze gaf mij een knuffel en ik stelde haar enkele vragen over hoe het met haar ging. Ze gaf aan dat de dood niet bestond en dat het goed met haar ging. Het voelde heel spiritueel aan. Haar stem was hetzelfde. Ik heb het idee dat dit geen verwerkingsdroom was. Ik heb in de afgelopen jaren al eerder soort gelijke ontmoetingen met haar gehad.
  Waarheid of niet, het is zeker een mooie ervaring..

  Later droomde ik nog dat ik een hond uitliet en deze liep los. Ik kon de hond niet meer te pakken krijgen en ze rende langs een grasveld met auto’s en rijtjes huizen. Plotseling was de hond veranderd in een klein meisje van een jaar of 6, ik voelde me ineens een soort vader.
  Het meisje had rolschaatsen en botste tegen een auto waarom volgens haar een kras te zien was. Ik dacht zeker te weten dat de kras al op die auto zat. We keerden terug huiswaarts.

  Het deed me ook een beetje denken aan een droom die ik eergisteren had waar ik een afgedwaald kuikentje moest beschermen en terugbrengen. Ik kon de groep eenden niet meer vinden.

  Ik ben heel benieuwd wat dit kan betekenen.

  Groetjes, C

  angel maria
  Deelnemer

  Hoi C
  Je bent zelf de beste uitlegger van je dromen.

  Bergen geven je overzicht wanneer je aan de top staat.Daarom kan een berg symboliseren dat het nodig is een situatie vanuit een hoger gezichtspunt te bezien.

  Wat de palmboom betreft kan ik niet veel over zeggen maar wat betekenen palmbomen voor jou?
  De bladeren van een palmboom zijn als een vanouds teken van vrede.
  Ik denk dat het positief is want in combinatie met groen gras ( wat voor welvaart staat) want je bereikte wel de top van de berg.
  De berg kan ook symbool staan voor Hemelse Raad.
  De kapel moet ons tot inkeer en bezinning brengen.Wie over een kapel droomt zou bij zichzelf te raden moeten gaan of zijn handelen tot nu toe wel juist is.Je bereikt de top wat symbool staat voor een doel bereiken.
  Dierbaren die zijn overgegaan kunnen in je dromen met je communiceren het doel van deze droom zou heel goed een boodschap van heling, troost,vergeving steun,raad en verbinding te geven.
  De beelden die je in deze dromen ziet kunnen symbolisch zijn,maar kun je soms ook letterlijk nemen.Soms krijg je symbolen te zien die je helpen begrijpen wat de boodschap is en soms zie of hoor je hen de boodschap zelf overbrengen.Wanneer de overledene in je dromen verschijnt bezoekt die je ook in werkelijk.

  Het klopt inderdaad dat de dood niet bestaat het is slechts een nieuw begin.
  Graag hoor ik van je wat je er van vind.
  Gr Angel Maria

  Ce
  Gast

  Dankjewel Angel Maria.
  Had de reactie nog niet gelezen.

  Mooie uitleg, kan me er in vinden!
  De palmboom past voor mij ook bij een soort ontspanning..

  Ik legde ook af en toe dromen uit hier (vorig jaar en daarvoor). Ben van plan het weer op te gaan pakken.

  Groetje, Ce

  angel maria
  Deelnemer

  ja leuk! Fijn dat je er iets mee kan.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">