Bezoek van geesten in slaap

 • Auteur
  Berichten
 • Anna-Sara
  Deelnemer

  Hallo,

  Enkelen nachten geleden kwam in moeilijk in slaap. Mijn hoofd al overuren, en mijn lichaam was klaarwakker doordat ik geluiden op de gang hoorde. Continue had ik het idee dat er iets achter me zat, bij het bureau zag ik in mijn ooghoek een zwarte schim die wanneer ik me omdraaiden vervaagden. Later verplaatsten de schim zich naar de bank, eerst dacht ik dat mijn zusje die het bed naast me in haar slaap praatte, want ik hoorde korte geluidjes, woorden die niet afgemaakt konden worden. Maar de stem klonk echter anders…

  Toen ik in slaap viel droomde ik dat mijn moeder voor me zat in de tram, de tram reed door een park waar ik vroeger als kind vaak speelde. Mijn moeder zag er jonger uit, ze lachte naar mij, maar mijn ogen vielen op haar handen. Op haar handen bevonden zich tientallen kleinen wondjes.

  Vervolgens verdween het beeld en was ik samen met een vriendin in tijdsnood doordat we de verkeerde afslag hadden genomen. Dit soort stressvolle dromen had ik erg vaak. Verdwaald waren we niet want we wisten waar de locatie was, een oude boerderij, waar we een toneelstuk moesten opvoeren. Om bij de boerderij te komen moesten we met onze fietsen van een steile helling af, ik zocht naar een alternatieve weg, totdat er vier vreemden kwamen. Ik droom echter nooit over mensen die geen actieve rol in mijn dagelijks leven spelen, maar de drie jongens en het meisje (rond de zestien/zeventien) kwamen me onbekend voor. Aangezien zei net als ons een rol in het toneelstuk speelde, en zei ook in tijdsnoot zaten, zochten we samen naar een route. Nadat we ons hadden opgesplitst, liep ik naar een grote boom, de boom werd steeds donkerder, totdat alles zwart voor mijn ogen werd.

  We waren aangekomen op de locatie, mijn vriendin was nergens te bekennen, maar de vier vreemden liepen verward rond op de boerderij. Het toneelstuk was al afgelopen, maar ik kon me er echter niks van herinneren. Toen ik naar mijn horloge keek, bleek ik twaalf uur verder te zijn. De vier vreemden konden zich ook niks herinneren van de afgelopen twaalf uur. Maar de begeleider van het stuk beweerden we zelf naar de boerderij waren gelopen, waar we blijkbaar net waren gearriveerd. Verward stond ik op, het zonlicht scheen fel in mijn ogen, voor mij verschenen handen. De handen van de vreemden zaten onder tientallen kleine wondjes net als mijn moeders handen, ik bekeek mijn eigen handen, waar er echter maar enkelen wondjes verschenen. De vreemden stelde voor om terug naar de locatie te gaan, om uit te zoeken wat er gebeurd was. Maar toen we wouden vertrekken vloog er een stal in brand, kletterende vlammen kwamen ons tegemoet. Toen de brandweer was gearriveerd zagen hen echter geen vuur, terwijl wij het achterste deel van de stal zagen afbranden. We hebben hen proberen te overtuigen, ze moesten ingrijpen, het vuur te blussen, wat ze uiteindelijk ook deden. Al beweerden ze geen vlam te zien.

  Toen ik wakker werd voelde ik een druk op mijn rug, die tot vandaag niet verdwenen is. De korte geluidjes, de snelle schimmen, zie ik regelmatig. Ik vermoed dat deze vreemden mij iets duidelijk proberen te maken, een gebeurtenis, die nooit is opgelost. Ook kan het een illusie zijn, dat ik mij dit verbeeld, mensen dromen immers raar. Maar toch na vier jaar elke dag mijn dromen op de schrijven, hebben mijn dromen altijd een verwerking van de dag of een opgekropte emotie gerepresenteerd in beelden. Deze beelden waren niet de mijne, dus hoop ik dat jullie hier meer van weten? Of zelf ervaring mee hebben? Alsnog wil ik je toch bedanken voor het lezen, en hopelijk kunnen jullie mij verder helpen :-)

  Liefs,
  Sara-Anna

  Esme
  Moderator

  Nachtmerries en haasten in je droom komen voort uit stress. Niet kunnen slapen werkt door op je dagelijks leven. Je kunt hier onrustig van worden, achterdochtig en kwetsbaar.

  Met de tram ga je je doelen achterna, maar ben je wel afhankelijk van anderen, zoals je moeder die meereist. Handen staan voor communicatie, maar ook bescherming. Wondjes in je droom staat symbool voor pijn, leed en woede. Je bent op zoek naar spirituele genezing.

  Te laat komen komt voort uit wanneer je je in het dagelijks leven niet goed voorbereid. Het toneelstuk is het je anders voor doen voor de maatschappij. De helling is een obstakel van haast en drukte. De grote boom en boerderij staan symbool voor willen aarden. De vreemden is het onbekende. Of het is te donker of te veel licht en raak je hierdoor het overzicht kwijt. Het vuur in deze droom staat voor opgekropte emoties die zich transformeren in woede. Je mag je emoties accepteren. Want anders kan het emmertje over lopen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">