Beren rond ouderlijk huis

 • Auteur
  Berichten
 • paulpaul
  Deelnemer

  Ik droomde dat rond mijn ouderlijk huis waar ik 35 jaar geleden woonde een heleboel beren liepen. Naast wat oudere beren zag ik ook veel jonge beertjes. De jonge beertjes vond ik wel leuk maar ik was bang dat de oude beren in huis kwamen. Daarom heb ik snel alle deuren dicht gedaan zodat ze niet binnen konden komen. Enig idee wat dit betekend?

  EsmeEsme
  Moderator

  Het ouderlijk huis stelt je oude normen en waarden voor. Hier ben je opgegroeid en ben je gevormd. Een beer als totemdier is praktisch, tolerant en optimistisch. Hij is bescheiden en punctueel, maar kan soms ook lui zijn, pietluttig of te sceptisch. Je bent toe aan vernieuwing en oude normen en waarden nog eens onder de loep nemen. Wat is niet meer relevant voor je en wat is tegenwoordig belangrijk.

  paulpaul
  Deelnemer

  Dank je wel Esme, weet je ook waarom ik alle deuren dicht doe om de grote beren buiten te houden?

  EsmeEsme
  Moderator

  Het gaat om invloeden, angsten, irritaties of voor jou negatieve eigenschappen die je niet binnen wil laten. Een huis is een soort tempel van je, ofwel je lichaam.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">