Baby besluit te sterven

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren geleden door Esme.
 • Auteur
  Berichten
 • Erin
  Deelnemer

  Ik mijn droom loop ik op een klein kerkhof, de grafzerken staan hutjemutje op elkaar. En het kerkhof is vreemd genoeg binnen. Het lijkt op een volgepakte winkel. Plots pakt een baby van ca 6 mnd oud mijn hand en zegt dat het tijd is, hij erg moe is. Hij kruipt over de rand van een doodskistje, dat op de vloer tussen de zerken staat, krult zich op en gaat liggen op een blauw kussentje. Ik ben er kapot van, want hij heeft besloten nu te gaan sterven… Als ik zijn handje pak merk ik dat het blauw en al koud is. Ik zie zijn moeder staan, en besef hoe verschrikkelijk dit voor haar moet zijn. Het is onduidelijk wat onze relatie is…is hij mijn broertje of mijn kind misschien? Zijn moeder zegt dat ik de kist maar moet sluiten, maar ik kan dit niet. Het lijkt zo benauwd voor hem.. Ik ben ontzettend verdrietig.
  Wie weet wat zou deze droom kunnen betekenen? Ben erg benieuwd.
  Dankjewel alvast!!
  Elin

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een kerkhof staat voor afgeschafte aspecten van je persoonlijkheid. Het vertegenwoordigt tevens een angst voor het onbekende. Normen een waarden die je van je ouders hebt meegekregen, heb je vaarwel gezegd. Normaal gesproken staat een baby voor vruchtbaarheid, maar dit kindje sterft. Het is een spiegel van jezelf. Voor bepaalde situaties heb je je ogen gesloten. Je kan er niet of moeilijk over praten of accepteren. Het kan iets te maken hebben met een relatie in de brede zin van het woord. Vroeger was blauw een kostbare kleur en werd deze kleur gemaakt van de halfedelsteen Lapis. Het kussentje staat voor comfortabel voelen.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">