Auto te water

 • Dit onderwerp is leeg.
 • Auteur
  Berichten
 • Yvette
  Gast

  In mijn droom gingen we naar huis vanaf een feestje. Mijn man had enkele biertjes gedronken en stapte toch achter het stuur. Ik maakte er nog een opmerking over en hij zei dat het wel goed kwam. Een bocht verder gleed hij van de weg aaf het water in tussen de kade en een groot schip. In het water zei ik tegen de kinderen, die bij mij op de achterbank zaten, dat ze hun ramen naar beneden moesten doen en naar buiten gaan en hard naar boven zwemmen. De ramen gingen niet open en dus probeerde ik het raam van de passagiersstoel voorin stuk te slaan. Dat lukte niet dus mijn man hielp me daarbij. Toen ik voorin zat vroeg ik de twee oudste kinderen om de jongste aan te geven naar voren want die kan nog niet zwemmen. Maar ze was weg. Op dat moment ben ik wakker geworden.

  Loes
  Gast

  dag Yvette,

  hierbij een poging jouw droom te duiden… (NB ik ben life & loopbaancoach en gebruik ook droominterpretatie vanuit de psychologie).

  Allereerst een vraag: wat voelde je (welke emotie) tijdens deze droom? Emoties vertalen zich namelijk 1-op-1 naar de werkelijkheid. Dus als je bijvoorbeeld bang bent in je droom (emotie = angst) dan gaat je droom in ieder geval over iets waar je bang voor bent.

  De tweede vraag: ben je in werkelijkheid bang voor dit letterlijke scenario: dus dat jullie met het gezin in het water terecht komen? Een letterlijke duiding kan soms het antwoord zijn. Mocht dat niet zo zijn, lees dan verder.

  De auto komt vaak voor als droomsymbool. Dit voertuig brengt je van A naar B. Met jou achter het stuur… of iemand anders… Het gaat over hoe jij je beweegt in het leven; die auto gaat dus over jouzelf.

  Ik zie verschillende elementen in de droom die te maken hebben met verantwoordelijkheid nemen (of niet), wel of geen controle hebben in je leven dan wel los laten, figuurlijk: ‘’uit de bocht vliegen’’ , ‘van het pad raken’ en de angst voor dit alles (afhankelijk van de emotie in je droom). Dat kan te maken hebben jouzelf (bijv. hou jij je verhoudt tot je eigen ‘drive’ en emoties) maar evt. ook met je relatie en hoe jij naar je houding/gedrag van je partner kijkt. Ik adviseer je om zelf te voelen wat resoneert, wat klopt.

  Als ik je droom lees ben je denk ik bang dat als je de controle wat loslaat en wat ‘vrijer’ in het leven gaat staan het slecht afloopt. Dat je (figuurlijk) ‘’kopje onder gaat’’, niet alleen jij maar ook je kinderen. Waarbij je kinderen letterlijk je kinderen kunnen symboliseren maar ze kunnen ook staan voor je eigen innerlijke kind, het potentieel dat je nog niet hebt uitgepakt en nog onbewust (‘onder water’) is.

  En bij je opmerking over het schip moet ik meteen denken aan ‘’tussen wal en het schip’’ terecht komen. Vraag jezelf eens af: wie of wat komt er tussen het wal en het schip terecht?…(of dreigt te komen).

  Wat voelt als kloppend voor jou?…

  Groet,
  Loes

  Christiaan
  Gast

  Opvallend in je droom is de voorruit. De ramen gaan niet open en dus sla je de voorruit van de passagiersstoel (waar jij op dat moment zit, aangezien je man rijdt). Die voorruit is je geestelijke zicht op de werkelijkheid. Is er geestelijk gezien iets in je leven wat het hele gezin in gevaar brengt? Waar je je zorgen over maakt?
  Jouw man kan je helpen om het juiste zicht te krijgen op de werkelijkheid.
  Gelooft hij in God en twijfel je nog?
  God heeft de controle in handen en zorgt ook voor je kinderen, zo is mijn indruk.

  mvg C

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">