Achtervolgd

 • Auteur
  Berichten
 • -Esther-
  Gast

  Ik heb de laatste tijd steeds dezelfde droom, maar ik heb geen idee wat het zou kunnen betekenen en wat ik er mee moet doen:

  In elke droom werd ik achtervolgd door een jongen. Hij droeg een stok bij zich (zo’n stok waarop je je douche gordijn ophangt).

  Er waren verschillende soorten momenten, scene’s zoals ik ze noem. In de eerste scene was ik naast het huis van mijn oma. Ik kan me niet veel herrineren van deze scene, alleen dat ik met mijn zusjes was op de parkeerplaats voor de flat waar mijn oma in woonde.

  In de volgende ‘scene’ kwam er dus de jongen die me mijn hele droom achtervolgd had. Ik kende zijn gezicht niet. Hij gedroeg zich vreemd, heel kwaadaardig en er zat de hele tijd zo een typische kwaadaardige grijns op zijn gezicht. Ofterwel: je kon duidelijk zien dat hij me pijn wou doen.

  Ik en mijn zusjes waren aan het rennen op een groot grasveld, en het grasveld leek op het grasveld waar ik tijdens mijn schoolreis was geweest. Het was de plek waar we in tenten sliepen, in de Ardennen. We renden en renden, tot we bij een groot cactusveld aankwamen, en we verstopten onszelf achter een heel klein huisje, ter grootte van een tuinschuur. We werden gezien doordat de been van mijn zusje een beetje vanachter het huisje kwam. Ik pakte de stok van hem af en rende ermee vandoor, zodat mijn zusjes veilig achter bleven omdat hij dan misschien achter mij aan zou gaan. Dit plan werkte en hij rende achter me aan, maar ik was niet snel genoeg. Ik gooide de stok weg in de hoop dat hij zou stoppen om de stok te pakken, maar hij bleef achter me aan rennen. Net voordat hij mijn arm te pakken had, werd ik wakker.

  Oh ja, informatie wat er misschien mee te maken heeft:

  Mijn oma heeft de ziekte van Alzheimer, en mijn moeder gaat trouwen waar ik een beetje tegenop zie.

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, want ik krijg die droom maar niet uit mijn hoofd.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

  Achtervolgd worden door een jongen betekend, dat je achtervolgd wordt door mannelijke eigenschappen, die je niet zint. Het zijn eigenschappen die nog niet geïnterfereerd zijn in jezelf zoals, assertief zijn, competitief en ratio. Je bezit meer de liefelijke vrouwelijke karaktereigenschappen. De stok is als een staf is een fallus symbool. Een fallus is een beeldje van de mannelijke geslachtsorgaan. Deze heeft vruchtbaarheid als betekenis. Dus de mannelijke eigenschappen zitten in de koker. Later in de droom kom je de jongen weer tegen met een kwaadaardige grijns. Hij baart je angst en dat is de angst om die mannelijke eigenschappen, waar ik het net over had, toe te laten. Het is dan meer een geestelijke pijn. Later in de droom overwin je de jongen en zal je door de jaren leren, om meer voor jezelf op te komen.

  Je zusje en oma zijn steun en toeverlaat. Daarom droom je over ze en de flat waar je oma woonde. Het zijn leuke herinneringen. Het grasveld en de tenten staat voor vrijheid en terug naar de natuur. Terug gaan naar je basis, wat heel goed is, omdat je dan dieper naar jezelf leert te komen. Daarmee bedoel ik dat je minder in je fantasieën leeft en meer alles vanuit de realiteit bekijkt. De schoolreis is de reis van levenslessen. De cactusveld staat voor geestelijke pijn. Maar daar leer je van. Soms is er in het leven pijn. De pijn die je ervaart van je oma die ziek is en het feit dat je moeder door wilt gaan met een andere man. Maar door de jaren zal je het kunnen accepteren en leer je het los te laten.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  -Esther-
  Gast

  Hoi Esme,

  Bedankt voor je reactie! Ik begrijp het nu veel beter en ik het klopt inderdaad wel een beetje met hoe ik me nu voel, alleen zou ik er zelf nooit opkomen… Daarmee bedoel ik dus dat ik totaal niet wist wat ik met deze droom aanmoest, dus nogmaals bedankt voor de uitleg.

  Groetjes Esther

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">