3 x zelfmoord, vannacht bijna doodervaring?

 • Auteur
  Berichten
 • wereldbolletje
  Gast

  Gisteren nacht droomde ik dat ik drie keer een zelfmoordpoging had gedaan waarvoor ik op controle kwam in het ziekenhuis. In het ziekenhuis konden ze door middel van een foto zien hoe mijn hersens dan gewerkt hebben tijdens de beslissing dat ik een poging deed. Elke keer had ik de poging overleefd en dat begrepen ze niet. In mijn droom kwam ik na de derde zelfmoordpoging dus op die controle en dit keer wilden ze iets nieuws uitproberen, want “tegenwoordig konden ze ook met behulp van het maken van een filmpje” mijn hersens nalopen op hoe ik een poging had gedaan en wat er dan gebeurde in mijn hersens. Ze vroegen niet hoe ik het had gedaan, maar waren vooral benieuwd naar het proces in mijn hersens. Blijkbaar konden ze dat achteraf dus registeren/nalopen, alsof je een hartfilmpje krijgt na een hartinfarct.
  Kleine notitie: gisteren is het 18jr geleden dat ik getrouwd ben, 3 jaar later ben ik gescheiden.

  Vannacht droomde ik dat ik twee keer bijna dood ging. De eerste keer besloot ik zelf nog dat ik wilde leven. De tweede keer was het duister en heel beklemmend, het gebeurde tijdens het geven van een sportles en ik viel weg, druk op de borst, maar geen hartinfarct (dachten ze). Ik kwam in een totaal andere dimensie terecht, gevoel alsof ik in een andere tijdsperiode zat, tussen twee momenten in. Ik moest kiezen LEVEN of DOOD en zo werd het ook naar me toegeroepen. Ik haalde “hulp” erbij in de vorm van mensen die spiritueel wel eens hadden geholpen met advies, maar ze bleven stil of bleken fake / onecht. Ik wilde eigenlijk geen hulp van buitenaf, maar op het moment dat ik het wilde was er niemand. De beslissing voelde heel echt.
  De laatste twee maanden heb ik steeds het gevoel alsof ik in een shift sta, de wereld om me heen veranderd, maar dat ik er wel/niet bij ben, alsof ik in dimensie/tijd verschuif, voorspellende gevoelens, ideeën, dingen die ineens opkomen. Alsof ik met iemand anders samen ben, en dan toch weer bij mijn huidige relatie ben. Heel vreemd en soms ook verwarrend. Kan iemand hierbij misschien wat meer duidelijkheid bieden?
  :-)

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een zelfmoord is een daad, dat ontstaat door hulpeloosheid. Men wil zich ontdoen van problemen, situaties en negatieve eigenschappen. Een draai kan niet gevonden worden. Hulpverleners staan paraat. Het is heel logisch, dat er een scan en onderzoek gedaan wordt in de hersenen. Me wil weten wat er in je hoofd omgaat. Het kan zijn dat je teveel hooi op je vork hebt genomen en weet je zaken momenteel moeilijk te ordenen.

  Een keuze van leven of dood geeft aan dat er wat afgesloten moet worden. Dood gaan in een droom staat symbool voor iets afsluiten en opnieuw verder gaan. Het lijkt erop, dat je de spirituele adviezen toch niet helemaal serieus neemt, want deze mensen zwijgen.

  Het kan zijn dat je momenteel buiten jezelf bent. Je hebt tijd voor jezelf nodig om weer een nieuwe positieve fase in te gaan. Het lijkt erop dat je genoeg keuzes hebt, maar het niet aandurft. Het doet me denken aan de tarotkaart zwaarden twee. In de link lees je meer: http://www.kaartensterren.nl/pagina%27s%20tarotkaarten/zwaarden/pagina%20zwaarden%2002.html.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">