2 dromen met dezelfde patroon

 • Auteur
  Berichten
 • Rose
  Deelnemer

  Dit ging om een meisje van 19 genaamd Robin. Ze was lang en slank, blond, lang haar met een slag erin. Grote blauwe ogen. Ze zag er lief maar afstandelijk uit. Haar vader was een wetenschapper maar die was naar tegen haar en wou alle aandacht. 1 ochtend ging hij weg en zei tegen haar dat ze niet naar buiten mocht. Dat deed ze wel en ging in het zwembad zitten dichtbij het huis. Er waren veel mensen. Ze glimlachte even naar iedereen en ging in het zwembad zitten. Niemand kwam naar haar toe en ze probeerde even te zwemmen maar haar lichaam werd zwaar en zwemmen ging niet en ze ging snel weer bij de trap zitten. Opeens was haar vader terug met een machine en iedereen ging erheen om te kijken. Hij had z’n dochter niet gezien. Ze had ineens een telefoon bij zich en verstopte die bij een struik. Daarna ging ze kopje onder en probeerde zichzelf te verdrinken. Een jongen zag dat en haalde haar eruit en iedereen deed bezorgd, ook haar vader. Ze kwam snel bij en de vader zei tegen de jongen : breng haar maar naar bed en dat deed hij. Toen stond de vader bij het bed en was boos op z’n dochter en zei dingen van: als je weet dat je niet kan zwemmen, waarom ben je dan bij het zwembad en hij toonde geen bezorgdheid. Zij lag met haar rug naar hem toe en zei niks.

  Droom 2: dat ging om een meisje die Holly heette. Zijn was ook blond maar had meer een goud blonde kleur. Ook lang haar met een slag erin. Ook zij was slank maar klein. Zij werd fysiek mishandeld door haar vriend. Ze werd verliefd op een oude vriend van hem en vluchtte naar hem toe. Toen kwam haar vriend langs om te vragen of ze daar was. Holly verstopte zich achter de bank en haar nieuwe liefde zei kalm en vriendelijk dat ze er niet was. De andere jongen accepteerde z’n uitleg en ging weg, hij keek door het raam terwijl ie wegliep en keek haar recht in de ogen aan. Hij leek haar wel te zien maar deed niks en liep voorbij. Later had ie een dreig bericht gestuurd naar z’n oude vriend, dat ie hem wat aan zou doen als ie z’n vriendin niet terug bracht.

  Ebeline
  Gast

  Droom 1

  Vader staat symbool voor autoriteit, gezag, bescherming

  Wetenschapper geeft aan dat je anders bent als anderen, je bent creatief, bedenkt nieuwe dingen , reageert anders op anderen. Beetje out of the box.

  Niet naar buiten mogen, afstandelijk etc geeft isolement aan.

  Naar anderen glimlachen geeft aan dat je op zoek bent naar iets of iemand wat je gelukkig maakt.
  De telefoon staat voor communicatie.
  Er is een communicatie probleem. De struik geeft dit ook aan: Je bent niet volledig open, houd dingen/geheimen achter waardoor je dus ermee blijft rondlopen.
  Water staat symbool voor emoties. Niet kunnen zwemmen, lichaam voelt zwaar : je hebt het zwaar, een situatie wat zwaar valt.
  Zichzelf verdrinken: de situatie is dusdanig dat je overweldigd bent door alle emoties, een neerwaartse spiraal.
  Je emoties niet de baas.

  Rug toekeren: afkeur laten blijken

  Ik ben heel erg benieuwd naar jouw reactie.

  Ebeline
  Gast

  Droom 2
  Fysieke mishandeling : grensoverschrijdend gedrag en zie vorige droom struik mogelijk sexueel misbruik.

  Vluchten staat voor onveiligheid. Je loopt weg voor issues in real life. Verstoppen achter bank: Je moet je problemen aan gaan pakken en tot een oplossing komen. Het lijkt erop dat je de dingen op een beloop laat.

  Recht in de ogen aankijken: Confrontatie, uit je comfortzone getrokken worden, intimidatie, indringen

  Door het raam kijken: je houding bijstellen, je kijk op het leven veranderen

  Rose
  Deelnemer

  Dank je wel voor de uitleg!

  Klopt wel dat ik anders ben dan anderen en out of the box denk. Ook ben ik waarschijnlijk bewust of onbewust op zoek naar iemand die mij gelukkig kan maken. Al kan ik het best zelf naar het zou fijn zijn als een ander het ook kan

  De confrontaties ga ik wel aan. Heb veel dingen geregeld en afgesloten. Ook probeer ik inderdaad m’n beeld naar de wereld zo goed mogelijk te houden en realistisch. Ik wil niet verbitterd worden.

  Heb wel goed controle over m’n emoties ondanks dat er een zware situatie was geweest, heb me goed staande gehouden

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">