Reageer op: Zwaartekracht

Forums Mystieke dromen Zwaartekracht Reageer op: Zwaartekracht

Esme
Moderator

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. Het zomerhuisje is een blik naar het onbewuste. De kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. Elke kamer heeft zijn functie. De studeerkamer staat voor studie en kennis. De keuken voor het verlangen naar huis en haard.

De wenteltrap is een manier om naar een hoger niveau te stijgen, zoals carrière of persoonlijke ontwikkeling. Ga je naar beneden dan degradeer je. Je voelt je unheimisch in dit deel van het huis. Angsten die je niet eerder kende komen naar boven. Hierdoor blokkeer je in de ontwikkeling.

De vakantie laat je ontsnappen van je dagelijkse beslommeringen. De vrienden zijn je gezelschap. Het donkere huis en de kelder zijn een blik naar het je onderbewustzijn en je intuïtie. De kapotte wand zijn fouten en tekortkomingen. Het zand staat voor aarden en de spiegel voor zelfreflectie. De schoenendozen zijn leeg. De hand staat voor communicatie. De handen en lijk zijn beschadigd en dit is een aanslag op je ego geweest. De linkerkant is het onbewuste. De tent staat voor het avontuurlijke.

Het zwevende eiland is niet stabiel, want het zweeft. Het kan je gesteldheid voorstellen. Een eiland kan ook staan voor eenzaamheid tijdens een rusteloze tijd.