Re: Droom over aanslag

Aswintha
2 jaar geleden

Ik ben hulzaam op een basisschool. Bij elke klas van de school is er een uitgang. Ik droomde dat ik koffie aan het drinken was in de keuken. Dan heb je goed overzicht op het plein. Ik was de enige volwassenen in de keuken. En er kwam een man met een machine geweer het schoolplein op en liep meteen de eerste deur in. Die normaal in het slot zitten, maar in mijn droom niet. Ik hoorde de machine geweer afgaan en geschreeuw. Er zitten in die gang vier klassen. Ik heb uit de cv ruimte een schop gepakt en ben afwachtend achter een muur gaan staan waar een tussen deur zit. Dus als hij de deur open zou doen dat ik hem kon overmeesteren. Dat was ook gelukt in mijn droom. Ik wist niet wat hij had aangericht. Ik had de machine geweer weg weten te schoppen en de rand van de schop op zijn keel gezet. Al snel kwamen er andere mij te hulp schieten hem volledig te overmeesteren. Die zelfde nacht kwam een moeder van vriendinnen van mij wel vier keer voorbij zij is tot voor kort overleden,om me iets duidelijk te maken. Het is me nog steeds niet duidelijk wat ze me probeerde te vertellen. Die nacht ook kwam er iets duisters voorbij waar ik bang van werd. Ik weet niet meer wat dat was. Ik werd er wakker van.

Ik vond het nogal veel voor een nacht. Of dat lijkt maar zo. Ik wil wel graag achterhalen wat hier de betekenissen van zouden kunnen zijn.

Mvg Aswintha

2 jaar geleden
Beheerder

Het gaat hier om woede of agressie die bij je binnen komt.
Het huis of de school is je psyche.
Het is altijd besmettelijk als de schaduwkanten van jezelf binnenkomen.
Dat veroorzaakt inflatie en daarom neem je de agressie over.
Je probeert hem met geweld te overmeesteren maar je bent daarmee identiek met de agressor die altijd precies weet wat je gaat doen en daarom is zijn opzet prima geslaagd. Ook schieten is een vorm van fallisch penetreren dus iets bij je binnen brengen.
Schieten is vaak kritiek uiten.
Noem het maar het kwade dat binnen wil komen en daartoe altijd wegen vindt.
Schieten heeft een hoge impact en dringt door afweer heen. Hoe meer je het onderdrukt hoe agressiever het zal worden.
Dat geeft een stukje scheefstand aan in jezelf. Misschien is de mannelijke kant te weinig bewust of heb je iets verdrongen.
Dat wat je onderdrukt gaat in de oppositie.
Wat je leert van die droom of invloed is weerbaarheid, een typische eigenschap van de schaduw.

Ook doorgaans "tamme" mensen kunnen zulke dromen krijgen als hun alter het beu is.
In "een vlucht regenwulpen" werd dat prachtig verfilmd.
Het alterego van Maarten (door Jeroen Krabbé) is daar de rebel en de gehaaide jongen.
Hij Maarten is de brave student die voor zijn zieke moeder zorgt.
Willeke van Ammelrooy speelde de seksbom als anima en verleidster tot een losbandig leven.
Zijn tamme natuur ontsteekt pas in woede als hij de kerk oudsten tijdens hun bezoek met hun vrome gekwezel in de sloot smijt.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Anonym
11 maanden geleden

Hallo,
Ik heb gedroomd dat ik naar concert ging van me idol en het was echt raar ze zat naast me zich om tekleden .
En later stond ze op het podium en toen zag nix veder ging het dat iedeeren weg rende en toen zag ik iemand gewapend schieten ik liep rustig naar de auto waar me moeder zat en me vader ze zeiden nix.
Me vader is overleden ????.
Wat betekent dit ?

Amber Ringers
7 maanden geleden

Hallo,

Ik heb afgelopen nacht een nachtmerrie gehad over een aanslag.
Het begon met het luchtalarm die ineens af ging. Ik realiseerde snel dat het niet de eerste maandag van de maand was, dus ik zette de tv aan. Op tv waren alleen maar zwart/witte beelden van de 2e Wereldoorlog te zien en dat verbaasde mij heel erg.
Ik wist niet wat ik moest doen en liep naar buiten om te kijken. Opeens zag ik 2 Australische zweefvliegtuigen die elke over ons heen vlogen, zelf snap ik echt niet waarom het zweefvliegtuigen waren die uit Australië komen..
Uiteindelijk gooiden ze bommen op een speeltuin in de buurt van mijn huis, ik werd echt heel erg bang. Toen klopten mijn buren aan en zeiden dat ik wel bij hen in huis kon zitten, en dan heb ik gedaan.
Ik voelde continu pure angst en het lukte me niet om wakker te worden.

Wat ook nog een raar dingetje was, is dat het afspeelde in mijn vaders huis, die afgelopen 8 december 3 jaar overleden was. Alleen kwam hij zelf niet voor in de droom.

Ik heb nog nooit zo’n droom gehad en heb mij ook nooit verdiept in aanslagen. Daarom vraag ik mij af of hier misschien een betekenis achter zit die jullie mij kunnen vertellen? Ik hoor graag van jullie terug.

Mvg,

Amber

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **   **    ** ******** **  ** **    
 **   **    ** **  ** **  **  **  ** 
 **   **    **   **  ** **  **  ** 
 *********    **   **   *****   **  ** 
 **   ** **  **  **   ** **  ********* 
 **   ** **  **  **   **  **     ** 
 **   **  ******   **   **  **    ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht