Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hebben dieren wel of geen zielen,

psycho
14 jaar geleden

Goedemorgen,

Ok Feneax dat begrijp ik maar je komt alleen niet zo over maar dat is zowieso moeilijk via dit soort comunicatie voor iedereen.
Mijn excuses voor eerdere berichten ik ben een beginnende spiritist en heel erg sceptisch en vind niet dat je je mening of wat je weet mag
opdringen ik vind dat iedereen dat zoals je al zei zelf moet onderzoeken waar ik volop mee bezig ben en jij komt niet bepaald geloofwaardig over bij mij vnadaar mijn voorgaande reacties maar dan nog had ik dit niet op deze manier mogen doen.

psycho
14 jaar geleden

Nog even een toevoeging aan allen we hebben het hier aldoor over geesten bij ons wordt nooit over geesten gesproken maar over intellegenties is dit hier iemand bekend? (omdat het zulke inteligente zielen zijn)

14 jaar geleden

Hallo, Ik ben Angelique nieuw hier en verdiep mij erg in het spiritisme zelf leg ik kaarten en ontleed dromen en heb waarnemingen wie weet kan ik jullie ergens mee helpen.
Goh er bestaan dus toch nog mensen die toegeven fouten te maken die hoor/lees je niet veel meer dat doet mij vreugde.
En ja psycho dat klopt wij spreken ook over intellegenties ipv geesten.

Ikzelf geloof wel dat dieren een ziel hebben net als de mens dieren hebben ook gevoel dus moeten ze wel een ziel hebben lijkt me
maar ik denk absoluut niet dat je als mens als dier kunt terugkomen wij mensen zijn veel inteligenter dan dieren dus dat zou denk ik niet
kunnen.
En toch wordt er weinig over gesproken over dierenzielen aan gene zijde maar ik blijf onderzoeken tot ik het zeker weet tot die tijd "geloof" ik in mezelf tenzij iemand of iets mij het bewijs leverd.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door Angelique.

14 jaar geleden
Beheerder

wat zijn jou argumenten dan waarom dieren wel zielen hebben?

@ psycho: Ik kan me er wel in vinden ja, maarja, bij iedereen kan het ook ander komen en ik type neer wat ik zeggen wil. Dan is het natuurlijk niet zo van wat ik zeg is ook zo. Maar ik hoop dat je dat ook begrijpt. Meningsverschillen en botsingen heb ik hier overigens al vaker gehad en dat heb zo zijn bijwerkingen geleverd in topics als dit.

MvG Feneaux

14 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik weet niet of dieren zielen hebben de ene zou ik zeggen van niet wat ik al aangaf omdat er eigenlijk niet over gesproken wordt aan gene zijde en in de boeken staat er ook niet veel over vermeld misschien hebben de dieren een andere gene zijde? ik weet het niet.
Maar ik GELOOF het wel omdat ik denk dat als iets of iemand gevoel heeft dan bedoel ik innerlijk en ik weet in ieder geval wel zeker dat dat zo is heb zelf honden en katten dat ze dan ook een ziel hebben maar dat is wat ik geloof ik geloof gewoon niet dat als een dier dood is dat dat het einde is dat is bij ons ook niet zo. Of heb jij een verklaring dat dat niet zo is zoals ik een verklaring heb waarom ik denk dat het wel zo is? let me here! :)
(je zal het vast wel ergens geschreven hebben maar er zijn zoveel pagina,s om door te nemen mijn excuses)

Groetjes



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door Angelique.

14 jaar geleden
Beheerder

heey,

Er zijn in iedergeval genoeg boeken over dit soort onderwerpen. Maar de meeste bekijken spiritualiteit op een andere manier. Dus ook de schrijvers. Dus jij en ik kunnen ons "gelijk" of bevestiging wel ergens vinden in een boek, als je me begrijpt. Wat mij opviel is dat het er op neer komt dat dieren wel een rol hebben in de spiritualiteit, maar die is niet te vergelijken met de rol van de mens op het spiritueel gebied en op aarde. Ik denk, dat dieren geen zielen hebben in tegenstelling tot de mens, omdat wij op aarde komen om te leren in meerdere levens en dat de dieren dat niet doen omdat zij de genen zijn die ons de gelegenheid geven met zulke organismen om te leren gaan. En dan heb ik het over de algemene verhoudingen tussen mens en dier. Niet dat het uitmaakt dat je kan paard rijden of niet, gewoon dat je er goed voor ben. Het is dus denk gewoon een onderdeel. Als ik zo die verslagen van cursusen lees die mensen gemaakt hebben, komt het er dus op neer dat ze alleen hier zijn om ons voornamelijk het leven leefbaar te maken ivb met de producten en om de rol die ze in je leerproces hebben. Als ik het boek van Josef Roelof lees over het hiernamaals en die van White Eagle, lees ik niet dat er dieren in het hiernamaals rond lopen, maar dat ze er zijn om het geen wat ik je al eerder verteld heb. Natuurlijk zullen er heus wel uitzonderingen zijn, want de mens kan niet met zekerheid bepalen of ze nou wel of geen zielen hebben. Maar als ik dan de dingen bij elkaar leg die ik gelezen heb en het er ook over heb is dit mijn conclusie. Voor mij is het een bewijs wat mij laat geloven. Overigens ben ik er zelf van overtuigd net zoals jij dat ben.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door feneaux.

14 jaar geleden

Goedemorgen,

Je uitleg hierover kan ik me zeker in vinden en ben het ook met je eens dat dieren idd hier niet zijn om te leren maar om ons te leren.
Heel toevallig ben ik gisterochtend met het boek de bron der wijsheid van WAH mulder schalekamp begonnen (heb de andere 3 ook gelezen)
en veel van wat zij of via haar controle Emed schrijft heeft ze ook onderzocht en bewijzen voor gevonden maar ze wijd ook een stuk over dieren in het hiernamaals al zal dat natuurlijk moeilijk te bewijzen zijn omdat dieren niet kunnen praten maar ik wil je graag vertellen wat erover in staat:
Er staat eerst een stukje over haar eigen ervaring als medium ze heeft ze zelf meerdere malen waargenomen en hun vroegere eigenaars gelukkig gemaakt door de beschrijving van de dieren welke niet meer op aarde waren en ze heeft zelf ook meegemaakt dat een ander medium een van haar liefste honden beschreef zonder dat men kon weten dat ze whippets had bezeten. en ze heeft gezien dat een poes rustig op de schoot van zijn eigenaares lag tijdens een seance.
Emed de controle zegt hierover: Dat edele dieren aan gene zijde voor hem grote vrienden zijn en waarom ook niet evenals alles wat geschapen is hebben zij recht op evolutie. Emed vertelt een stuk over paarden in het hiernamaals dat zij goede vrienden zijn en met liefde behandeld worden en noch zweep of karwats kennen en dat zij naast hen staan of ze heb vergezellen of strelen met met hen hoofd waardoor hen koelte gebracht wordt door hen golvende manen. En wanneer zij aangespannen worden weten zij dat zij werk moeten verichten en zij doen dat graag. Zij krijgen dezelde drank en voedsel tot zich als zijzelf want zij zijn hen broeders en vrienden en daarom geven zij hen wat zij ook goed voor hen zelf vinden. Ook honden en katten en heel veel orachtige vogels kennen zij. Gewoonlijk hebben zij in hen gezelschap altijd wel eenhond of een paard dat zij meevoeren en de poes blijft net als op aarde het liefst in en om het huis van zijn meester of meesteres.
En dan staat er een stuk nog over bv. proefdieren die zijn heengegaan dat zij altijd angsten hebben als zij zijn overgegaan zij beginnen te huilen wanneer men hen in een WIT kleed benaderen wil en eerst wannneer deze kleding is afgelegd wijkt de angs. Zij verbinden dit aan de witte jassen die men in de labaratoria draagt hier op aarde.
Ik kan me hier wel in vinden vooral omdat zij veel bewijzen brengt in haar boek met onderzoeken maarja dit is natuurlijk niet te bewijzen.
Maar ik ga verder met onderzoeken....;)



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door Angelique.

14 jaar geleden
Beheerder

Ik vind in iedergeval dat je met een mooi stuk tekst komt die me aan het denken zet, want ik besefte niet dat de mensen die in dierenzielen geloven er zo tegenaan konden kijken. Dan over de geliefde hond: Ik geloof best dat ze dat gezien kan hebben alleen dan spreken de dingen die ik weer geleerd heb de bewering van 'ze heb een dierenziel beschreven'weer tegen, ookal stond dat niet letterlijk in de tekst. Als ik dat mijn argumenten even op tafel leg zit het dus zo in elkaar. Als een mens zich hevig hecht aan een mens, dier of voorwerp kan dat later nog boven water gehaald worden. Die hond is dus een belangrijk onderdeel geweest in haar leven, waarnaar ze veel liefde heeft geschonken. Ik weet niet of je wel eens char kijkt, overigens ben ik er niet zo heel erg gek op, maar die zegt dus ook dat het zojuist overleden dochtertje een appart kastje had of een bepaalde la waarin ze iets bewaarde, of dat ze een lievelings pop had waar ze ook van hield. Hebben die kast en die pop dan ook een ziel? Ik heb nog nooit een kast naar me zien zwaaien:P Ik hoop dat je me begrijpt en waarom iets me dat verhaal tegenspreekt. Van die labjassen begrijpt ik helemaal, ik begreep hem al voordat je de reden vertelde, maar dan denk ik, is het dan niet een soort symbolieke helderziendheid ofzo, of droomt ze dit. Geen idee, maar ik vind het een beetje een fabelachtige kant hebben. Overigens denk ik dat je het geciteerd heb, vandaar. Het is allemaal een beetje laten we zeggen bijbelachtig opgeschreven, maar dat is met de meeste spirituele boeken, ook die van Joseph Roelog en White Eagle, maar vanwege de dieren enzo die aan het huilen zijn vind ik het dan weer iets TE van het geen waarin men gelooft. Ik hoop dat je me begrijpt:) overigens zou ik eht ook anders uit kunnen legen natuurlijk.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door feneaux.

14 jaar geleden

Goedenavond,

Haha ik moest toch wel even lachen toen je het voorbeeld gaf van die kast:) vooral omdat het heel logisch is wat je zegd en dat heeft mij nu weer aan het denken gezet. Heel toevallig had ik het er net met mijn man over en die zei ook al zoiets maar een kast is geen levend wezen zoals een dier denk ik dan weer dus dat is dan geen vergelijking wel met de mens al is de mens veel intelligenter en zal je daarom ook niet als dier terugkomen omdat de mens veel verder in de evolutie staat hoe verklaar jij dat dan?
Mijn man zei net net zoals jij dat als je je heel erg hecht aan iets dat je je dat dan zo helder kunt voorstellen maar dat een medium die z,on boek schrijft ook heel goed weet voor wat voor mensen ze het schrijven omdat het op z,on bepaalde manier wordt omschreven dat het voor sommige mensen heel overtuigend is zoals hij bijv zegd over de bewijzen die dit medium leverd dat ze die ook van te voren heeft opgezocht en dus niet met de geesten/intellegenties communiceerd maar dat er idd wel geesten/intellegenties waargenomen kunnen worden door bepaalde mensen die daar een gave voor hebben maar dan meer in de zin van die mensen zijn de mensen die meer van hen hersenen gebruikt dan de meeste mensen wat het blijkt dat wij mensen over het algemeen maar 30% van onze hersenen gebruiken. jaja wij hebben hier thuis elk een heel andere visie wat altijd veel gesprekken opleverd ik vind hem nuchter hij mij zweverig:)
En ja idd dit is allemaal ingekort maar letterlijk geciteerd hoe moet ik in hemelsnaam dit anders uitleggen hoe dit medium en haar controle dit omschrijven hoe het eruit ziet aan gene zijde ;) dit was nog niks en dit was al zo "fabelachtig" hoe jijhet omschrijft.
maar ik begrijp je heel goed dat is juist mijn probleem ook ik heb je daarover een bericht gestuurd.
maar de rest van wat dit medium en haar controle hebben geschreven begrijp ik heel goed maar dit soort dingen? ik weet het niet en dan komen de twijfels en de discussies weer.
Ben nog erg onderzoekend naar dit alles.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door Angelique.

14 jaar geleden
Beheerder

goedeavond:)

Ik vind dat je sportief mee discuseerd. Je hebt natuurlijkl wel gelijk als we het hebben over de vergelijking van de kast en de mens. De kast leeft niet inderdaad. Maar als je geen hond heb, en je besteed veel aandacht aan het geen wat de kast verbergt en aan de kast zelf, zou dat dat niet een voorwerp zijn geweest waarmee je je tch vaak mee bezig gehouden heb? Het lijkt een beetje op een herhaling maar wat ik wil zeggen is dat ieders leven om iets anders draaid en dus ook verschillende resultaten op levert. Natuurlijk leeft een kast niet, maar hij kan wel bijzonder voor je zijn, want hoe kan deek of char nou vertellen vanuit hilversum dat er ergens in drente een boek in de derde la van de kast in de hoek van de woonkamer ligt? Dat lijkt mij in iedergeval waargenomen via degene waarmee men in contact is.

Dit is dan telepatie met overledenen, maar het is mij bekend dat dat ook nog wel kan via levenden. Een helderziende zoals char enzo hebben misschien niet die eigenschap, maar soms voelen ze wel wat aan wat prive is of wat niet klopt. Laten we er even van uitgaan dat de overleden hond een prive onderdeel was, dan heb die helderziende zich misschien wel versproken, snap je me. Het is natuurlijk geen prive onderdeel, dus mocht ze het publiceren.

Weer om een lastig verhaal kort te maken, ik raak zelf al bijna in de klit:P, Of je nou via een levende of een dode kan weten dat er ooit een onderdeel was waar je van hield, zoals de hond en de kast, wil het natuurlijk nog niet zeggen dat het ook een ziel heeft.

Overigens denk ik niet dat dieren terug komen op aarde om uiteindelijk net zo inteligent te worden als de mens. Ik zelf denk namelijk, en dat heb ik dus weer gelezen, dan het leven draad om het leerproces van de mens. In he hiernamaals zijn de begeleiders constant bezig mensen op het rechte pad te houden al gaat dat soms moeilijk. Maarja, het doel is dus, was ik ook weer ergens gevonden heb, is dat we met zijn allen alle 7 werelden betreden. Evolutie en Revolutie noemt men dat. Volgens verschillende spirituele personages hier op aarde blijkt het dus dat we op de 4e wereld leven en dat 1,2,3 niet meer bestaan. Overigens zijn er al wel mensen op de 5, en misschien wel hoger. Hoe men dat te weten is gekomen weet ik niet, maarja, we zouden dus eigenlijk alle werelden doorstaan moeten hebben en wieweet ben jij wel na aarde zelfs al klaar en word je net als de andere begeleider.

Dan kom ik weer op een ander vraagstuk wat veel mensen ook als vraag hebben. Wat nou als iedereen alles geleerd heb, want dat is, zo vermoed men, het doel. Moeten we dan opnieuw beginnen? Want het klinkt krom, maar dingen op aarde gebeuren 99% wel met een reden. Dus eigenlijk is het allemaal al een beetje geplant alleen is de deadline niet bekend van wanneer iemand helemaal klaar is. Wat is dan het nut van dit alles. Dit is echt een vraag waar veel mensen mee zitten.

Misschien begrijp je ook wel waarom dieren in mijn ogen geen zielen hebben. Zielen heb je volgens mijn weten om te reincaneren, in tegenstelling tot dieren want die kunnen dat misschien niet, of toch wel.

En, wat mij opvalt is dat we allebei boeken lezen over het geen wat men boeid. Dan zal dan ook wel in je leerproces zitten, maar voorzover het me duidelijk is, dat is mijn vermoeden, lees je alleen spirituele boeken, richting de dierenziel, maar ik weer alleen richting de ziel van de mens. Waarom weet ik niet, overigens herinner ik em net wel een keer dat ik perongeluk op een site kwam over dieren zielen, terwijl ik naar argumenten zocht waarom ze er niet zouden zijn. Allemaal raar maar dit viel me ook even op.

Ja, zo blijven er veel vragen over;P

MvG Feneaux;)

14 jaar geleden

Goedemorgen,

Dank je, ik sta open voor alles en zoek door toch ik een bevrdigend antwoord heb en tja erg makkelijk is dat niet...:p
toch heb ik het idee dat ik wat verder kom ook hier ik begrijp wat je bedoeld dit medium nam idd de lievelingsdieren
waar van de andere vrouw en een ander medium nam bij haar haar lievelingshond waar dat kan idd wijzen op thelepatie.
En in veel van het spiritisme wordt gewezen naar dat "alkracht" (oftewel god) dat hij de mens en de dier levensadem heeft gergeven.
In de bijbel staat (jaja zelfs die heb ik gelezen tijdens mijn onderzoek onderstaande stond uitgelegd op een website maar zo staat het ook in de bijbel verwijzingen naar mesias etc)
Het verschil tussen mensen en dieren is dat de mens naar het evenbeeld en de gelijkenis van "alkracht" (god) is geschapen. Dieren zijn niet naar het evenbeeld en de gelijkenis van "alkracht"(god) geschapen. Naar het evenbeeld en de gelijkenis van "alkracht"(god) geschapen zijn betekent dat mensen in zekere zin in staat zijn om spiritueel te zijn, met een verstand, met emoties, en met een wil –en- dat mensen een aspect in hun wezen hebben dat doorgaat na hun dood. Als huisdieren / dieren een “ziel” hebben, dan moet deze dus van een andere of mindere “kwaliteit” zijn. Dit verschil betekent waarschijnlijk dat de ”zielen” van huisdieren / dieren niet doorgaan na hun dood.
maar "alkracht" (god) schiep de dieren als onderdeel van zijn scheppende proces .Daarom is er geen reden waarom er geen dieren op het land aan gene zijde zouden kunnen zijn maar niet vergelijkbaar met de mens.
Dus dit sluit eigenlijk wel weer aan bij jou uitleg waarom dieren geen ziel hebben en dan laten we "alkracht" god even buiten beschouwing want tja daar zullen we in dit leven helaas wel nooit achterkomen.....
En idd heb een paar websites bekeken die mij niet bepaald aantrokken over dit onderwerp of dieren een ziel hebben. erg vaag en ongeloofwaardig.
Ik ben overtuigd tot ik het tegengevoel/bewijs heb gevonden maar dit is erg logisch het sluit aan bij mijn gedachten dat dieren toch een soort van ziel hebben (omdat ik geloof dat alles wat gevoelens heeft een ziel heeft) maar dat dat niet te vergelijken is met ons en dat de dieren er zijn om een andere reden.
En nee ik lees juist spirituele boeken richting de mensenziel vandaar dat deze vraag mee bezighield juist omdat er bijna niks over instond maar een bladzijde die ik ingekort hier boven had geciteerd. en zo met googelen kwam ik hier terecht.

Ik ben het met je eens wat betreft dat wij hier zijn om te leren en dat we een heel leerproces moeten doorgaan door verschillende werelden en dat dat per persoon verschillend is hoe diegene het leerproces doorstaat en dat dat idd bepaald op welke wereld je komt. (wat weer aansluit wat mijn man zegt dat wij maar 30% van onze hersenen gebruiken en sommige die dus dingen kunnen zien/horen blijkbaar wat meer gebruiken deze mensen zijn waarschijnlijk verder in de evolutie/revolutie en zijn deze mensen gerincaneerd en word er op deze manier wordt er dan weer aan gewerkt aan de mensheid evolutie/revolutie al geloofd hij daar weer niet in....volgens hem creeerd de mens dit allemaal zelf met hen geest en zijn dat de mensen die psychiaters bijv. meerdere persoonlijkheden toewijst. maarja hoe verklaar je dan de genieen die gebruiken toch ook lijkt me meer van hen hersenen?? en tja daar heeft hij dan geen antwoord op ;))
Zo heb ik een stuk gelezen in een boek van hetzelfde medium dat zij idd over verschillende werelden zij noemen deze Rosaria daar zou je eerst aankomen via de brug waarna je je levensboek krijgt en berouw moet tonen (niet zomaar van ehh sorry maar echt gevoel van berouw hebben) voor je zonden zolang je dat niet hebt en dus blijft hangen aan je "aardse" gewoontes verblijf je in een donker droevig oord op deze wereld (dit zijn dan ook vaak de geesten die vervelend komen doen bij bijv. glaasje draaien die geven zich uit voor een andere geest wie diegene eigenlijk tracht op te roepen want deze zielen blijven vasthouden aan hen nare gewoontes en proberen dat via diegene dan voort te zetten op aarde) de anderen blijven komen om deze ziel te helpen maar dat kan niet zolang deze ziel blijft hangen aan de aardse gewoontes (alcholisme, drugsgebruik, verkrachterse zelfmoordenaars etc.) dat is denk ik de "hel" waar veel mensen over praten. En iedereen heeft weleens gezondigd maar de mensen die dus niet naar dat donkere aard die worden opgevangen door andere zielen op Rosaria en dan zijn er verschillende planeten die o.a evergreen word genoemd (een wereld vol mooie natuur) waar mensen de natuur verzorgen en de planeet diamond daar gaan volgens dit medium de mensen heen die op aarde een soort van geleerde waren zoals einstein die daar ook verblijft volgens dit medium allemaal tot doel om de mensheid op aarde te leren hoe je met iets en elkander om zou moeten gaan. Dan zijn er zielen "intelligenties" of begeleider die tot een hogere orde horen en deze planeten kunnen afreizen om van deze personen te leren en dit dan weer door te geven aan hen medium op aarde zodat deze dit weer kan doorgeven aan de mensen hier.Volgens haar is het dus zo dat wat je hier leerd en doet op aarde al die kennis meeneemd en dat aan de hand daarvan wordt bepaald op welke wereld je uiteindelijk terechtkomt. Dit kan natuurlijk zo zijn omdat we niet allemaal gelijk zijn er de mens in het algemeen 30% gebruikt van zijn hersenen maar sommige meer.
En of wij alleen zielen hebben om te reincarneren durf ik (nog niet) over te oordelen als wij idd met een reden naar een bepaalde wereld gaan waarom moeten wij dan weer reincarneren om weer terug te gaan naar aarde misschien geld dit niet voor alle zielen.
En ja dat is een goeie als we uiteindelijk alles geleerd hebben wat dan wie weet gaan we dan wel naar het eeuwige koninkrijk van `alkracht` god voor eeuwige rust how knows......?;)
maar volgens mij wijken we nu af van dit topic haha al vind ik dit een erg interessante discussie die bij mij zowel duidelijkheid als nieuwe vragen oproept.

Groetjes



3 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door Angelique.

14 jaar geleden
Beheerder

heey,

Sorry voor me laatste reactie, maar ik ben laatste 2 weken vooral met andere dingen bezig geweest. Wat je zei over het geen dat zielen blijven hangen bij alcohol en drugs gebruik vind ik helemaal tegek. Dit is dus iets waarmee ik het helemaal eens ben. Ook over het glaasje draaien enzo. Ik zal zodag even je bericht goed doorlezen want het is al laat en moet nodig weer verder.

Groetjes feneaux en ik zal je verhaal beantwoorden;)

14 jaar geleden

Dieren gaan naar een zielen wereld voor dieren en zijn niet gelijkwaardig aan het zielen wereld van de mens. Anders is het gesteld wanneer de mens het dier boven de mensheid steld, dan creeert de mens een andere soort ziels niveau voor het dier lijkt mij?
groetje



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door Lucinda.

14 jaar geleden

Of mensen een ziel hebben
De mens is een ziel

Ook dieren, zijn bezield
en maken deel uit van een groepsziel

Dat wat we zien, is niet dat wat we zijn
immers, wat zien we, dan slechts de buitenkant
en wat weten we van de binnenkant, buiten dat wat zich toont?

Het ontoonbare, het onzichtbare, is de andere substantie, die het zichtbare schept,
maar ook laat vervallen, en terug doet keren naar haar 'begin', de elementen waaruit het bestaat

De ziel is dat wat zich een fysiek lichaam schept
waardoor de ziel zich uitdrukt en haar karma tracht te neutraliseren
maar telkens weer karma opdoet, positief en negatief

De ziel, kenmerkt zich door de aura, het eivormig omhulsel dat 'om' het fysieke lichaam
is gevormd, maar het lichaam ook doordringt.
De zetel [midden] van de ziel, is gelegen in het hoofd.
De omtrek van de ziel, is niet dat wat we waarnemen als 'rand' van de aura
de omtrek van de ziel is eindeloos groot

Een Indische wijze zei eens:
de ziel, heeft haar midden in de mens, maar haar omtrek is oneindig
en zo zien we dat de mensheid, eigenlijk zichzelf doodringt
en is meteen verklaard dat afstand geen enkele rol speelt, als het om bepaalde
gevoelens/communicatie gaat

God, heeft Zijn midden overal, en Zijn omtrek is Oneindig
Hierdoor is weer het punt bereikt, dat we erkennen moeten dat alles In God
moet zijn, daar God alles Omhelst, zowel als Doordringt.

bas



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door bas58.

14 jaar geleden

ja dieren hebben een ziel.
Hoe kan ik anders mijn zeer plotseling overleden kater waarnemen in huis?
Hij is in oktober 2008 onder een auto gekomen.
Hij is hier nog regelmatig.
Ik merk het ooknaan de poes die reageerd op de kater zoals ze altijd deed.(vb als hij bij mij lag werd ze jaloers, oren in de nek etc. dit gebeurd nog als hij bij me komt liggen)
Als het mijn fantasie zou zijn dan zal ik willen weten hoe het komt dat de poes er ook op reageerd.
Dan kan ze blijkbaar mijn gedachten lezen?

De avond na zijn dood wilde hij door het luikje naar binnen,wat uiteraard niet kon.
De poes keek met grote ogen naar het luikje toen ik tikken hoorden tegen het luikje.
Mijn man merkte alleen de gestresde poes op en snapte er niks van
Ik zei hoor je het luikje niet dan ,maar die hoorde hij niet.
Normaal als er een vreemde kat aan het luikje zit ,rent de poes erop af en geeft ze een lel tegen het luikje en blaast heel hard.
Nu reageerde ze dus door alleen met grote zwarte ogen te kijken.
Het bleef maar doorgaan en toen ik de deur open deed merkte ik dat de kater naar binnen rende(zijn geest dus)
Meteen werd de poes rustig en er was geen getik meer tegen het luikje.Sinds die neem ik hem regelmatig waar.

Dus mijn conclusie is dat ze een ziel hebben.

14 jaar geleden

Ja maar jou cunclusie wil niet zeggen dat het ook de bevestiging is, want je hebt totaal geen argumenten. Lees eens op de andere forums hier zoals ik was wakker ik keer ernaar en ik zag het. Daar worden zat argunemten gegeven waarom ze wel en niet bestaan.

14 jaar geleden

Hoi Allemaal.

Ik heb al vele malen katten en honden gezien en gevoeld, die overleden waren,

Groeten H@ns.

peterrr
14 jaar geleden

ja, jij wel.

minoes
14 jaar geleden

ik denk van WEL dat dieren een ziel hebben.

geef eens een goede reden waarom ze dat NIET zouden hebben?
zijn wij mensen dan zo super speciaal, dat we zelfs DOOD nog beter dan de dieren zijn?
als we heel eerlijk zijn...we mogen dan wel intelligenter zijn, maar de dieren maken de wereld niet kapot. die leven ermee SAMEN.

wie is er dan het intelligentst? wie is er beter?

sterker nog...ik weet zeker dat mijn overleden hond (in 1986 al gestorven!!) nog steeds bij me is.

ik ben eens naar een paranomale avond geweest en dat medium vertelde me dat ze "achter me" een middelgrote bruine hond zag,
met een zwart gezicht.
ze vertelde dat hij een piepend geluid maakte, maar het was geen zielig geluid.

nou moeten jullie me eens uitleggen, hoe iemand die mij NIET kent, en een hond die al JAREN daarvoor dood was gegaan,
en ik totaal niks op kleding of oorbellen of wat dan ook van BOXERS te zien had...

hoe kan zo iemand weten dat ik een donkerbruine boxer gehad heb, met een gitzwart masker (zo noemen ze dat)
die altijd PIEPTE om mij uit te dagen om met hem te gaan SPELEN ???
die clown van een hond van mij, die kon echt acteren...ik zweer het je.
en dan lag hij plat op zijn buik, keek over zijn voeten heen met van die gespeeld zielige ogen naar mij...en dan zuchtte hij heel diep.
en dan piepte hij...en als ik hem dan aankeek, maar nog niet kwam, dan kwispelde hij, maar bleef wel liggen.
piepte nog een keer...
en dan ging ik voor hem liggen ( ik was toen nog een tiener) en dan piepte ik op de zelfde manier....
kwispel kwispel...je zag hem als het ware al lachen...al lol hebben...
nog een piepje...ik ook nog een piepje...en dan ineens sprong hij op , en ging hij een speelgoedje halen om met mij te spelen...

ik blijf erbij...dieren hebben ook zielen.
anders had dat medium dat nooit kunnen zien.

14 jaar geleden

Nou, er zijn zat goede argumenten gegeven. Ik zou zeggen, neem de tijd is en lees het ipv dat wij het voor je zeggen waarom ze niet bestaan, want waarom zou je het jezelf niet makkelijk maken he, steek zelf anders ff je handen uit je mouwen en laat je niet bedienen. Misschien heb je wel last van schizofrenie met dieren ofzo.

14 jaar geleden

Hoi Hoi,

Ik heb berichten gelezen uit een eerder topic hierover alleen is deze gesloten.
Ik ben een groot dierenliefhebber en tevens heb ik altijd interesses getoond voor andere geloofsovertuigingen / manieren van leven.

Persoonlijk vind ik het heel jammer als dieren geen ziel zouden hebben. Dat betekend dat ik mijn geliefde honden in hetgeen wat volgt nooit meer zal tegenkomen.

Het christendom is het enige geloof wat niet uitgaat van reincarnatie, je ziel gaat over en je krijgt geen tweede kans. Strak gezegd hemel of hel of vagenvuur.
Alle overige gevestigde en niet gevestigde religies gaan van reincarnatie uit en van "geesten" Ook van reincarnatie in dieren (boedisme o.a.). Op zo een moment zou een dier toch een ziel moeten bevatten?

Zijn geesten die aan ons verschijnen rechtsteeks of via een medium geesten die nog niet zijn gereincarneerd? Een ziel die zich bij ons kan manifesteren, is die per definitie niet in de "hemel"? of sluit het een het ander niet uit.

Wellicht vragen die niet te beantwoorden zijn. Een jong kind en misschien ook wel een dier kan geen zonde begaan en zou daardoor rechtstreeks opgenomen kunnen worden in het hiernaarmaals. Dit zou een theorie kunnen zijn waarom er geen waarneembare geesten van dieren zijn. Aan de andere kant zijn er wel geesten van jonge kinderen.

Ik wil met deze vragen niemand voor zijn hoofd stoten,het is alleen dat ik via andere wegen heb gehoord dat bepaalde dieren zoals honden katten paarden wel in de "hemel" zijn. De wens is wellicht de vader van de gedachten. Het wel in de "hemel"zijn hoeft natuurlijk niet rechtstreeks te betekenden dat ze zich aan ons kunnen of willen manifesteren als geesten.

Termen als geesten hemel hel en vagenvuur heb ik alleen maar zo omschreven zodat het duidelijk is wat ik bedoel.

Met vriendelijke groeten,



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door Hefelena.

14 jaar geleden
Beheerder

Heey,

Je moet zeker blijven geloven wat je wilt. Het probleem is alleen dat mensen er anders over denken.

In het boedisme is iedereen vegetarisch omdat als ze een dier eten ze denken kanibaal te zijn. In hun ogen is een dier een mens geweest. Elk geloof heeft overeen komsten.Zo bouweden de christenen de ark terwijl de moslims gewoon op een berg gingen zitten. Dit komt omdat het geloof allemaal uit 1 bron komt. Vlak voor de val van atlantis wat de brond van het geloof was zijn er enkele mensen de wereld ingegaan om het geloof te vertellen. Dat was compleet spiritueel en symbolisch. Alleen die mensen hebben alles zeer letterlijk gevat. Daarom heb je verschillende geloven en veel overeen komsten. Je had geloven die nog te vergelijken zijn met het geloof van atlantis. Zoals het geloof van de egyptenaren, Azteken en Maya's. Dat waren hele zuivere geloven tot ze mensen gingen offeren en de macht gingen misbruiken. Dat is eigenlijk overal het probleem op 2 geloven na dan. Geen 1 geloof is echt zuiver meer omdat mensen alles aanpassen aan deze tijd en het te letterlijk vatten.

Overigens denk ik zelf niet dat dieren in een hemel of hel komen, omdat ze volgens mij en andere bronnen geen ziel hebben.

Overigens nog over hel en hemel. Het zijn niet 2 apparte ruimtes. Je ziel is zegmaar puur omdat je daar alle emoties pas echt goed voelt. Daar kan je het niet wegstoppen. Hoe meer mensen je vermoord hebt hoe meer je te verwerken krijgt daar en dat is onvoorstelbaar erg. Ik zal je een voorbeeld geven. Er zijn mensen die voordurend de zelfde kenmerken kunnen hebben als ze op aarde blijven komen.

Denk eens aan Pontius Pilatus. Hij had een verschrikkelijke hekel aan Joden en kwetste ze tot diep in hun hard. Ook werden de joden vermoord door de romeinen met dank aan hem. Overigens stierf deze man vrij vroeg na christus. Laten we zeggen ongeveer in het jaar 40. Die man heeft zoveel te verwerken gehad en aangezien het hiernamaals geen tijd kend werd hij iets minder dan 19 eeuwen later wakker. Denk ff na. Weer een probleem met dezelfde ziel. Hitler was zijn nieuwe lichaam en ik wil niet zeggen dat hij daarvoor nog niet even geleeft heeft, maar het schijnt dus zo tezijn dat Pontius Pilatus de zelfde ziel had als Adolf Hitler. Nu Zit Hitler weer in het diepste van het diepste en kan het wel weer een tijd duren. Alleen nu heeft hij 6 miljoen zielen gedood dus zal het wel onvoorstelbaar lang gaan duren voordat hij weer op aadre komt. Overigens zijn de Joden Altijd al de lul geweest want ze zijn altijd al vervolgt geweest.

MvG Feneaux

remi
14 jaar geleden

Hoe weet je dat je een ziel hebt en kan je dat bewijzen?

Groet remi

14 jaar geleden
Beheerder

Ja dat is lastig, overigens zijn er zat geesten gespot. Ook zijn er mensen die meer weten dan anderen over dingen als dees zoals reincarnatie en eeuwige karma. Hoe zou je het zelf kunnen bewijzen. Het gaat om kloppende theorien en ervaringen.

14 jaar geleden

Mijn mening is dat dieren wél een ziel hebben. Ze voelen alles ook heel goed aan. (Neem mijn konijntjes nu als voorbeeld..)