Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dode drijvende zwanen....

Susanne
6 jaar geleden

Hoi,

Ik droomde net dat ik na jaren mijn oude werkgever weer zag, destijds een soort psychopaat die mij behoorlijk naar heeft behandeld (ik was hoogzwanger). Hij kon ook zomaar ineens weer heel aardig zijn of iets heel naars roepen.
Mijn collega's deelden deze mening.
De droom: Het was onverwachts een prettige positieve ontmoeting en we zouden die avond afspreken met nog een collega erbij. Ik was inmiddels bevallen. Hij liet zijn nieuwste kantoor of werkproject zien dat was in het water met hele mooie drijvende "tuintjes" achtige dingen erin. In iedergeval mooi met kleurtjes en mooie visjes of vogeltjes geloof ik.
Maar....we vaarden door honderden met een beetje modder eraan dode grote zwanen heen. Als een soort dode zwanenkrans dreven zij om het hele gebied heen. Hij vertelde dat dat niet uitmaakte ofzo iig was het normaal volgens hem en hij duwde de grote lichamen een beetje weg zodat we verder konden met de rondleiding per boot.
Er zwommen een paar levenden tussen.

Pfffff heel heftig maar ook gekke droom. Hij was na al die jaren ineens toch weer heel aardig en zag me weer staan als mens.

Weet iemand wat dode drijvende zwanen betekenen?

Susanne
6 jaar geleden

Extra:

Tijdens mijn zwangerschapsverlof is het bedrijf failliet gegaan en ik heb hem nooit meer gezien of gesproken. Het heeft me onwijs onzeker gemaakt...hij.
En nu ineens deze droom dat hij me weer zag staan tussen dode drijvende zwanen.

6 jaar geleden
Beheerder

De zwaan is een zielesymbool.
Blijkbaar heeft hij er heel wat om zeep geholpen, of zo gekwetst dat ze als dood lijken en op het water van het onbewuste drijven.
Het kan de man niets schelen, hij geurt alleen met zijn privé tuintjes en successen.
Dus hij doet zich mooier voor dan hij werkelijk is, namelijk een gewetenloze schurk.
De zwanen staan ook voor kwetsbare gevoelens (of talenten en mogelijkheden) en zijn verder een moederbeeld net als de ooievaar. (zwangerschap)

Deze man leeft in illusies en dromen.

Maar hij is ook een beeld van iets in jezelf dat erop triggert. Verwerking?
Je zou kunnen denken dat het beeld aan het veranderen is.
Maar de onverschilligheid waarmee hij de dode zwanen aan de kant schuift en net doet of alles prima in orde is, is inderdaad psychopathisch te noemen. Hij neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn wangedrag, of de gevolgen ervan die hier duidelijk te zien zijn.
De ambivalentie of het bipolaire gedrag blijkt wel uit de al te mooie tuintjes en de lijken die in het water drijven.
Depressie/ euforie (kan manisch/ depressief betekenen).

Denk aan het zwanenmeer uit de Notenkrakerssuite van Tsjaikovski.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De bevalling is geweest en je hebt je bagage kunnen uitdoen. Een nieuwe fase van ontspanning is aangebroken. De natuur komt na je toe in dit kantoor, wat ontspanning met zich meebrengt.

Het is als een wolf in schaapskleding, want zijn ware aard komt naar boven. Modder staat symbool voor drek. De zwanen liggen erbij als een zieke dood of moord. De levenden zijn er wel, maar geestelijk zijn ze door dat tafereel ook half dood. De zwanen is zijn ondergang. Boontje komt voor zijn loontje. Je mag het afsluiten.

Idd. Sheherazade....toen ik je uitleg nog niet had gelezen dacht en schreef ik ook over het Zwanemeer, maar heb het weer verwijdert. De baas deed me denken aan de gemene magiër die zich manifesteerde als een reiger. De schoonheid van de zwaan vergaat hier in het verhaal.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.