Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

puppy en spaggethi

juliagulia
15 december 2015

Hoi,

De laatste tijd is er veel gaande in mijn leven. Normaal gezien droom ik nooit maar vannacht had ik een hele duidelijke droom en ik vraag me af wat hij betekent.

Ik was in de kelder van een vreemd huis. Het huis stond helemaal onder water maar ik stelde me hier geen vragen bij. Ik zwom wat rond en had een puppy in mijn armen. Het water was helder en onder water zag ik dat er ramen waren. Ik dook om ze te openen maar bedacht me. Als ik ze zou openen zou het huis instorten.
Plots merkte ik dat ik de puppy kwijt was. Ik zocht hem onder water. Hij lag bewusteloos op de bodem van de kelder. Hij was heel zwaar en het was lastig om hem boven te krijgen. Uiteindelijk kon ik hem toch redden en reanimeren.

In het volgende stuk reden mijn partner en ik in de auto. We vonden een gezellig restaurant en besloten er wat te eten. Het interieur leek op een houten chalet en er was warm licht. Buiten ons was er niemand in de zaak. We gingen zitten aan een tafeltje en de kelner kwam onze bestelling opnemen. Mijn vriend had wat aan te merken op het eten. Op de tafel lag zijn gsm. Daarop was een foto te zien van een bord spaggethi met een glanzende laag vet erop. De kelner zag de foto en zei "Als dit is wat u thuis eet verbaasd het me niet dat onze keuken u niet kan bekoren".
Ik wou nog tegen sputteren door te zeggen dat ik thuis gezond kook voor mijn partner en haar opmerking onterecht is maar kreeg er geen woord uit.

Iemand een idee wat dit zou kunnen betekenen?

Dankjewel!

16 december 2015

De kelder in je droom vertelt je over onbewuste en je intuïtief. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je in een diep dal zit, je met de grond gelijk gemaakt bent en alles bent verloren. Een oud huis wil zeggen dat er een reünie aankomt of een vernieuwing van een oude vriendschap of relatie.
Water is een van de krachtigste en bekendste droomsymbolen. Als je water in je droom ziet, symboliseert het je onderbewuste, je gevoel en je emoties. Water is als het ware het smeermiddel van je psyche en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, wijsheid, genezing en verfrissing.
Als het water helder is, wil het zoveel zeggen dat je spirituele zelf goed in balans is. Het duidt op kalmte, innerlijke rust en verjonging.
Een droom over zwemmen vertelt je, dat je mee moet gaan met de golven van het leven. De ups en downs in het leven, en onverwachte wendingen die zeer positief zijn. Een andere uitleg is dat je verschillende kanten van je onbewuste gedachten en emoties aan het onderzoeken bent.
Een raam in je droom is over het algemeen positief: het staat voor hoop, onmetelijke mogelijkheden en inzicht.
Dromen over een hond vertellen je dat je de karaktereigenschappen van trouw en loyaliteit bezit. Een puppy, gaan over nieuwe ideeën en vooral het onschuldige in ieder mens. Je spelende kinderlijke karaktereigenschappen hebben aandacht nodig. Doordat je de puppy kwijt raakt, geeft aan dat er nog eigenschappen van jezelf die je nog moet ontdekken. Je vind ‘m terug en weet de puppy te redden.

In de auto ga je vooruit. Het is even de vraag wie er rijd. Zit je in de bijrijdersstoel, dan ben je afhankelijk van een ander. Ben je in een restaurant, dan wordt je overspoelt om een keuze te maken. Uiteindelijk weet je een keuze te maken. Het tafeltje staat symbool voor sociale verbintenissen en de mogelijkheid voor een vergadering of samenzijn. De gsm staat symbool voor je relatie met anderen en hoe je met ze communiceert. Als je spaghetti in een droom ziet, wijst het erop dat je je verstrikt geraakt bent in een relatie.
Ik ben benieuwd of je er wat mee kunt.