huis in brand

10 jaar geleden

Hallo,

Vannacht heb ik de hele nacht flink gedroomd. Ik woonde in een houten huisje en om mijn huis heen was een kanaaltje van water. Een klein bruggetje om binnen te komen. Zo stonden er meerdere huisjes. Ik was in een huisje ernaast, een iets groter huisje en het was avond. Nu keek ik naar buiten en zag dat er een aantal huisjes in brand stonden. Ik rende naar buiten en zag hoe de brandweer bezig was om de brand te blussen, met emmers water. Het leek even of dat het onder controle zou komen, maar uiteindelijk merkte ik dat de brand zich toch begon uit te breiden.
Ik zag hoe de brand richting mijn huis ging. Snel liep ik naar binnen en zei dat iedereen zijn spullen in moest pakken, omdat de brand zich uitbreide. Dus als je nog wat wilde redden, dan moesten ze snel worden. Ook in dat huis had ik spullen liggen, dus ik begon ze snel in te pakken, maar bedacht me ineens dat ik beter eerst naar mijn eigen huis kon gaan en daar eerst mijn spullen in kon pakken, omdat de brand daar eerder zou zijn.
Ik dus naar mijn eigen huis en begon met spullen inpakken. Ik wist niet wat ik mee moest nemen, dus begon lukraak in te pakken wat bij me opkwam. ondertussen ontplofte er enkele huisjes die om me heen stonden en het brandende hout kwam in mijn kanaaltje om mijn huis heen. Het hout bleef gewoon doorbranden ondanks dat het in het water kwam en het uiteindelijk mijn huisje bereikte en het ook langzaam vlam begon te vatten. Ik snapte dat ik haast moest maken en nam de belangrijkste spullen mee. Begon het allemaal naar buiten te tillen en zetten het allemaal bij elkaar neer. toen kwam er een auto en daar zaten een paar personen in.
Ik ging voor op de bijrijders stoel zitten en wilde mijn spullen in de auto kwijt. Maar die zat al zo vol dat ik er lang niet alles in kreeg. Uiteindelijk heb ik besloten om gewoon mijn basis spullen mee te nemen, zoals kleren, omdat de rest wel te vervangen was. Die basis spullen moesten uit dat andere huis komen, waar ik voor de brand zat. Hier woonde ik samen, maar had dus nog wel mijn eigen kleine huisje. Op dit moment gingen we dus verhuizen, al wist ik niet waar ik terecht zou komen. Uiteindelijk wist de bestuurder niet hoe die uit dit brandende dorp moest komen en ik als bijrijder moest aanwijzingen geven en nog hard schreeuwen ook , voor welke kant we opmoesten. Had liever zelf achter het stuur gezeten, dan waren we allang weggeweest. Iedereen wilde natuurlijk de stad uit, dus er was een flinke file. Ik wist wel een binnen door weggetje, zodat we niet opgehouden zouden worden door de file en dus zelf ook zouden verbranden. Uiteindelijk zijn we die weg gevolgd en toen was het einde droom.

Weet iemand de betekenis van wat deze droom betekent?

Groetjes Karin

Sterre1
10 jaar geleden

Hoi Karin,

Je staat op het punt iets nieuws te beginnen, alleen weet je nog niet goed hoe.
Daarnaast wil je eigenlijk eerst andere helpen voor dat je aan jezelf denkt.
Er is dus een hoop stress.
Je bent ook bang om iemand die dichtbij je staat te verliezen dus hou je zoveel mogelijk vast aan wat vertrouwd is.
Je bent iemand die graag de touwtjes in eigen hand houd en diep van binnen precies weet hoe je moet handelen.

Dit is wat ik op maak uit je droom, Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Gr.Sterre

10 jaar geleden

Hey Sterre,

Beetje late reactie van mijn kant, maar heel erg bedankt voor je reactie. De situatie waarin ik zit, klopt wel met wat je me verteld. Bijzonder :D Bedankt voor je droom uitleg.

Warme groet,
Angel

Elisealessya
Vorig jaar

Hallo, mijn vriend zag in zijn dromen hoe onze huis aan het branden was, en dat wij samen het aan het blussen waren, wat wilt dit zeggen aub

Jari
7 maanden geleden

Hallo hopelijk kan er mij iemand helpen met het uitleggen van mijn droom aangezien de vorige reactie een eindje geleden was.Ik heb gedroomd dat ik op weekend was met al mijn vrienden en zelf kennissen en het was een houten huisje zo een beetje stijl ardennen. Ikzelf zat inde kelder en daar ontstond er brand toen ik dit zag ben ik iedereen beginnen waarschuwen. En vraag mij niet waarom maar er waren 4 verdiepen. En heel veel deuren en ik moest iedere deur openen en iedereen informeren. Toen iedereen buitenstond vroeg in naar mijn broer. Die zat nog inde zolder ik ben dan naar daar gesneld en hem ook naar buiten gebracht. Endan kwam ik wakker. Iemand die mij kan uitleggen aub? Groetjes

7 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De kelder symboliseert je onbewuste of onderbewuste. Brand is brandstof en geeft je de energie om je dromen om te zetten in realiteit. Vuur kan gemakkelijk onbeheersbaar zijn, dus doe rustig aan. Vuur is machtig, dynamisch en verandert constant. Het is moeilijk in toom te houden, maar bij verstandig gebruik brengt het licht, warmte en hoop in je leven. Vuur zorgt voor de vervulling van wensen. Vuur brengt vastberadenheid en moed en daarmee actie. Je broer begeeft zich op de zolder. De zolder staat symbool voor letterlijk de bovenkamer. Je broer is zit te worstelen met zijn psyche en gaat er roekeloos mee om.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ******** ********  ********  ******  **   ** 
  **   **   ** **   ** **  ** ** ** ** 
  **   **   ** **   ** **    ** ** ** 
  **   ********  ********  **    ** ** ** 
  **   **     **     **    ** ** ** 
  **   **     **     **  ** ** ** ** 
  **   **     **     ******  *** *** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht