Droom over het redden van de zon

Vorig jaar

Hallo,

Ik droom bijna elke nacht best veel en kan alles als een video voor me zien als ik wakker word. Ik onthoud vaak ook details en ben er mee bezig.
Vannacht had ik een droom en ik zou wel willen weten wat het zou kunnen betekenen. Ik kom er alleen niet helemaal uit met droomsymbolen... Hopelijk kan iemand me helpen.

Het begint in mijn slaapkamer. Ik kijk naar buiten en zie een maan die enorm groot is. Ik kan de structuur goed zijn. Echt heel mooi. Dan ineens ben ik op een plein waar een man me roept om te komen. Daar is het dag, en de maan staat op normale afstand. Ik ga mee een soort bolle ruimte in en daar is de maan weer groot en dichtbij de aarde. Ik vraag hoe dat komt. Hij zegt: 'Dit is de werkelijkheid. Ze projecteren een film in de lucht als dit soort dingen voorkomen, zodat niemand bang wordt.' Dan laat hij me een hologram achtige omgeving zien van hoe de planeten in onze tijd allemaal hebben gestaan. Veel planeten hebben echt heel dichtbij de aarde gestaan. Zonder dat iemand daar vanaf wist omdat "ze" dan een andere hemel lieten zien.

Dan komen we erachter dat ze zon aan het sterven is. (Ik en die man) En ineens kunnen we vliegen. Ik vlieg van de zon naar de aarde met het laatste stukje "energie dat brand" terwijl de zon achter me sterft. We moeten snel een oplossing vinden en ineens bedenken we dat er energie zit in "wateraders" waar we bolletjes (ineens met nog iemand erbij) van naar de zon toe slaan. Zo komen al die bolletjes bij de zon en is de zon uiteindelijk weer gered. Met de energie van de aarde.

Einde..

Ik ben hier zo benieuwd naar. Het was echt een enorm mooi beeld al die planeten zo van dichtbij enzo...

Groetjes,
Marloes

Vorig jaar

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De slaapkamer is de meest intieme plek. Hier kom je tot rust en bewaar je je geheimen. De maan is als een spiegel en is de vrouwelijk kant van jezelf. Een supermaan is een volle maan die extra groot lijkt, doordat de maan relatief dichtbij de aarde staat. De uitwerking van deze volle maan (die de getijden beïnvloed) kan het water iets hoger laten staan dan normaal. Water staat voor emotie en kun je op dat moment duidelijker bij je gevoel komen.

Het plein is een openbare ruimte. De man is als een soort gids. De planeten duiden op creativiteit (ideeën), ontdekking en nieuwe avonturen. Je ontdekt vaardigheden waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Maar het is niet de bedoeling om het te overdrijven. De zon is een mannelijk element. Het wordt gerefereerd aan de leeuw en zijn kracht. Je kan in kracht verliezen wanneer je het hoog in je bol krijgt, want dan verlies je juist kracht.
Het verhaal van Icarus is typerend voor het thema van hybris (hoogmoed & overdreven zelfvertrouwen), dat voorkomt in de Griekse mythologie. Omdat Icarus en Daedalus (vader) door koning Minos gevangen worden gehouden op Kreta, bedenkt Daedalus een manier om te ontsnappen. Hij bouwt vleugels van een houten raamwerk, bezet met veren in een boog vastgezet met was. Omdat de was kan smelten, waarschuwt Daedalus Icarus om niet te hoog en dicht bij de zon te vliegen, maar ook niet te laag, omdat de vleugels te zwaar zouden worden van het zeewater. In zijn enthousiasme wordt Icarus echter roekeloos. Hij vliegt te hoog zodat de was toch smelt en hij stort neer in de Egeïsche Zee.
Het kan ook vertaalt worden als “zweverig” zijn. Blijf daarom met beide benen op de grond. Op die manier kan de zon gered worden.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ******** **     ******   ******   ******* 
 **    **    **  **  **  **  **   ** 
 **    **    **     **        ** 
 ******  **    **  **** **  ****  ******* 
 **    **    **  **  **  **     ** 
 **    **    **  **  **  **  **   ** 
 **    ********  ******   ******   ******* 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht