Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemdste droom die ik ooit had

11 september 2016

Hallo,

Eerst en vooral wil ik me verontschuldigen voor spellingsfouten, ik zit niet op mijn computer (dus geen spelling check) en ik ben ontzettend moe.

Ik had een ontzettend vreemde droom deze nacht. Ik droom altijd levendig en ik onthou vaak enkele details, maar deze droom was extremer op alle vlakken. Meestal bespreek ik mijn dromen met mijn mama omdat zij voor de meeste dingen een logische uitleg heeft (psychologie gestudeerd), maar deze keer komt zij er ook niet aan uit. Dus ik hoop dat er hier mensen zijn die me kunnen helpen. Ik denk dat alles in het leven een nut en betekenis heeft, dus dat ik niet /zomaar/ dit gedroomd en onthouden heb.
Ik ga proberen alles zo gedetaileerd mogelijk te beschrijven. Ik kan niet goed genoeg tekenen om het te schetsen. Waar ik ontzettend spijt van heb. Nu ik zou wel kunnen proberen als iemand daar iets mee zou zijn.
Oke hier gaan we (het is lang, sorry).
PS. Ik zal tussen haakjes () urls plaatsen van foto's die in de buurt kwamen van wat ik zag.


Mijn droom speelde zich af in een oud houten landhuis/villa midden in naaldbos (http://photorator.com/photos/images/old-wood-house-location-unknown--16680.png). Er was mist. We waren met een hele groep mensen, ik gok zo een 30 man. Niet alleen mensen maar ook enkele dwergen van een iets oudere leeftijd. Iedereen droeg vuile, kapotte kleren. Eigenlij was iedereen best vuil, namelijk modder vegen in het gezicht. We werden naar binnen gedreven omdat het bos volzat met zombies/monsters die ons aanvielen. Ondanks het feit dat het vanbuiten op een landhuis leek, kwamen we binnen in een kamer die op een kerk leek. Toch de vloer, kerkstoelen, altaar, etc. Toen iedereen binnen was, was er plots een stem te horen die zei: "Om uit deze kamer te komen moeten jullie de munten die voor het altaar liggen oprapen en in de waterval achter het altaar gooien". Die waterval was trouwens van pek/olie of toch alleszins iets zwart en vaster dan water. Toen de stem gedaan was met spreken, kwam er een demoon die hierop leek (http://www.wbots.co.uk/dementor.png), maar dan doorzichtiger en het stond in brand. Zolang je geen munt vast had, kon de demoon je vermoorden. Dus om in leven te blijven had je de munt nodig en om de kamer te kunnen verlaten en het spel uit te spelen, moest die munt in de waterval. Dat terwijl er af en toe een van de zombie/monsters binnen kwamen en dat de demoon mensen aanviel. Ik weet niet hoe het kwam maar ik was de snelste en na een best epische slowmotion kreeg ik mijn munt in de waterval. Daardoor stopte het spel even en sprak de stem: "Aangezien je de eerste bent, mag je een wens doen". Ik had kunnen vragen iedereen uit het huis te laten maar ik vroeg: "Kan iedereen op de kerkstoelen gaan zitten, zodat ik hen allemaal een munt kan geven. Geef mij 30seconden dat de demoon mij niet aanvalt, terwijl ik ze uitdeel".
De stem ging ermee akkoord en ik raapte alle munten van de grond. Ik liep over enkele rijen stoelen naar de enige persoon in de zaal die ik kende. De kerel naar wie ik liep is momenteel mijn "crush" en ik overhandigde hem als eerste een munt om zeker te zijn dat hij veilig zou zijn. Ik raadde hem aan even te wachten om naar de waterval te lopen want als iedereen tegelijk ging dan zou hij vertrappeld worden. Naast hem zat een meisje, die iets te dicht bij hem zat en even twijfelde ik om haar een munt te geven (want ik was jaloers???), maar dat heb ik uiteindelijk wel gedaan. Daarna gaf ik aan alle andere mensen ook een munt. Er waren juist gepast munten voor iedereen. Ik was blij dat we er samen konden uitkomen. Toen de 30 seconden om waren (de tijd rekening klopt al zeker niet, want die munten oprapen en iedereen eentje geven moets zeker 1 of 2 minuten geduurd hebben) rende iedereen naar de waterval. Toch viel de demoon mensen aan en vielen er een paar doden. Wat ik toen concludeerde was: "Enkele mensen in deze groep, hebben de munt van iemand anders gestolen, ookal hadden ze er zelf een. Waarom zijn mensen zo egocentrisch".

Toen alles gedaan was, verdween de demoon en mochten we naar buiten. Met een man of 10 beslisten we om in groep het huis te verkennen. Omdat de logica van horror films is "wie alleen loopt, is dood", liepen we per twee, hand in hand. Zodat we zeker niet van de groep konden afwijken. Hoewel toen we de trap opliepen was plots de helft van de groep weg. Onder andere de jongen waar ik een crush op had. Ik ging er vanuit dat we nog in dezelfde ruimte waren, maar elkaar gewoon niet konden zien of horen. Alsof er meerdere dimenties in het huis waren. Plots voelden we nattigeheid op ons hoofd en er bleek water uit het plafond te druppelen. Iedereen begreep dat het waarschijnlijk de volgende opdracht, volgend spel was. Ik dacht dat het iets met vikings of water ging te maken hebben.

Vanaf hier wordt mijn droom pas echt bizar.
We kwamen een zolderkamer binnen en zagen een meisje onder de velux zitten. De kraan van een wastafel was open gedraaid en liep over. Ze was ongeveer 18-20 jaar oud, had blond haar op een dot, wit kleedje... maar, haar gezicht was volledig wit geschilderd, haar makeup volledig uitgelopen en ze was blauwe inkt aan het drinken. De jongen naast mij riep naar haar dat ze dat niet mocht doen. Waarop ze begon te lachen en de inkt over haar kin droop. Ze antwoordde: "Ik ben een brief aan mijn ouders aan het schrijven. Ik ga zelfmoord plegen". Op de brief in haar hand stond inderdaad te lezen: "liefste mama, liefste papa". Dit in een heel kinderachtig handschrift.
Ik zei haar dat we niet wilden dat ze dood ging, maar haar enige reactie hierop was, dat ze de fles inkt aan haar lippen zette en verder dronk. De pen waar ze mee schreef, was trouwens een pen van bamboo. Waar je chinese calligrafie mee doet.
Het moment daarop hoorde ik geluid op de trap, dus ik draaide me op. Drie schilderijen waggelde uit zichzelf de trap op. Op de schilderijen stonden prehistorische potten en andere voorwerpen uit die tijd. Eigenlijk waren het de dingen die ik moest leren voor mijn examen enkele weken geleden.
Op dat moment vond ik dat zo vreemd dat ik dacht: "Ik wil wakker worden".
En dat gebeurde ook...

Dat was het einde dus.
Ik snap er zelf niets van.

Misschien wat overmezelf:
Ik ben een student van 20jaar, ik studeer geschiedenis. Het vlot niet zo goed (veel herexamens), dit geeft veel stress. Deze vakantie was ook niet echt vakantie want ik was of wel aan het werken of wel aan het studeren. Ik heb nog geen enkele dag "niets" gedaan sinds mei.
Ik ben een heel volgzame en zorgende persoon. Ik hou ervan als mensen mij zeggen wat ik moet doen of als ik voor hen mag zorgen. Waarschijnlijk is zorgen voor anderen en hen op een voetstukje plaatsen, mijn manier van hen aan mij te binden.
Misschien kan je concluderen dat ik best onzeker ben, ookal kom ik super vlot en sociaal over.

Dat is het zo een beetje.
Ik hoop dat iemand me kan helpen en dat ik wijzer kan worden van deze droom.
Alvast bedankt!

Yuni

12 september 2016

Hai Yuni
Het oude huis dat ben jezelf. Het straalt uit als een vervallen, depressief, spooky en uitgeleefd gebouw. Het lijkt alsof het nare en verdoemde herinneringen heeft. Je bent samen met een groep. Eén van de kudde. Dwergen zijn aardmannetjes, maar deze passen niet in het verhaal, als wezentjes die met hun beide voetjes op aarde staan. In dit geval zijn het meer onderontwikkelde mensjes.
Het vuil is slijk en afval uit het verleden en heden. De zombies en monsters zijn angsten die je achtervolgen.

De kerk zorgt dat je op neutraal gebied komt. Het is het huis van het licht, die het donker overheerst. De waterval is ook alleen maar drek. De munten (in de tarot) symboliseert dan men moet werken voordat men een goed resultaat kan behalen. Het is dweilen met de kraan open.

Er is zoveel chaos dat niets meer werkt en zelfs het donker (angsten en zorgen) het licht overmeestert. In de Noorse/Germaanse mythologie worden munten op de ogen van de overledene gelegd om de oversteek naar het Walhalla te betalen. Uit het plafond komt water. Water staat in dit geval voor het onbewust. Geen benul hebben over hoe je met de situatie om kan gaan. De schilderijen zijn herinneringen uit het verleden. Je overdenkt ze.

En ja, Yuni, het lijkt inderdaad op een ‘heel veel stress droom’. Alles is chaos, angsten en onzekerheden. Hopelijk krijg je er overdag geen last van, want deze droom lijkt wel een beetje op een psychose.
Ik zou deze droom toch maar met je moeder bespreken. Wellicht heeft ze tips om de orde, regelmaat en rust weer in je lijf te krijgen. Je schrijft dat je een volgzaam en zorgzaam persoon bent. Deze eigenschap is heel mooi, maar als je te veel van dit alles hebt, dan kunnen mensen daar gebruik van maken en lopen ze over je heen.

Ik hoop op een reactie! Groetjes, Esme

12 september 2016
Beheerder

Het is wel een heel lang verhaal.
Ik lees iets over de kerk waar iets geofferd moet worden in een vat met pek?
Geld is energie en waardegevoel, maar ook het slijk der aarde.
De combinatie geld/ goud met de zwarte materie (mater-ie/ moeder substantie/ oermaterie)
Maar de demonen houden natuurlijk geen woord.

Boven zit een meisje dat wit ziet (zuurstofgebrek/ cyanose), Ze drinkt vergif, want inkt is vergif.
De Chinese pen schrijft met zwarte inkt en daar komt het offervat weer boven want dat kan niet toevallig zo zijn. Geld/energie in de modder of pek. De gezichten van de mensen waren immers ook besmeurd met vegen.

Het gaat deels om het kwaad het onbewuste (duisternis/ zwartheid/ nigredo fase)

De kerk is natuurlijk een geestelijk beeld. Het vat een vorm van baarmoeder/ alchemisch vat.

Het water is vaak emotie, die door de muren van afweer heen sijpelt. (ook onbewuste invloeden)
Het verwaarloosde meisje op zolder lijkt mij een wanhopig deel van jezelf.
Misschien heeft die pen wel iets met je beproevingen te maken?
Maar je doopt hem bijna in vitriool.

Het is weer niet toevallig dat de waterval van pek hier als water door de muren sijpelt.
Met andere woorden het wijwatervat is een bron geworden.
In dromen heb je geen bezittingen dus ook geen werkelijke munten.
Je hebt ze ook niet nodig in dromenland.

12 september 2016

Dat is inderdaad een ingewikkelde droom waarin erg veel gebeurd. Een zolderkamer kan staan voor vergeten herinneringen, onderdrukte gevoelens en het onderbewuste. Ook staat het symbool voor spiritualiteit en openbaring.
Het meisje op de zolder zit onder het zolder raam, dat kan erop duiden dat je inzicht hebt op de problemen die er spelen. Inkt kan betekenen dat er een stroom aan energie of wijsheid nodig is. Het gezicht van het meisje is wit en makeup uitgelopen, ze probeert dus haar ware gezicht te verbergen maar dat lukt duidelijk niet zo goed, het eindresultaat maakt het geheel zelfs erger. Onder de makeup kan gevoeligheid en kwetsbaarheid schuilgaan die ze aan niemand laat zien.
Voor mij spreekt eruit dat een belangrijk deel van wie je bent langzaam aan het kapot gaan is door de stress en druk die je in het leven ervaart. Het is heel belangrijk dat je zelf vertrouwen gaat groeien en je je eigen keuzes gaat maken. Ik denk dat je goed moet kijken naar je situatie en het nodig is dat je veranderingen gaat aanbrengen omdat het anders te veel voor je is. Het is ontzettend belangrijk om met regelmaat te ontspannen en bij te tanken. Wanneer je dit niet goed zelf kunt zoek dan hulp. Misschien kan school helpen om de werk druk wat voor je te verlichten? Goede vrienden kunnen als uitlaatklep dienen en inderdaad eens praten met je ouders wanneer je denkt dat ze je zouden kunnen helpen.