Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zwaan

Dunja
27 augustus 2016

Afgelopen nacht droomde ik van een huis waar ik met een aantal oude vrienden woonde. Op een gegeven moment liep er een zwaan door het huis, het dier voelde zich volkomen thuis en liep lekker rond te waggelen. Het had zes kleintjes bij zich. De zwaan liep lijnrecht op de muur af, net zo rustig en bedaard. Ging vervolgens door de muur heen, had even moeite bij de staart, alsof het wat moest wrikken om erdoor te kunnen. En vervolgens bleef de opening in de muur nog even openstaan tot de kleintjes er ook door waren en daarna sloot het zich. In de opening kon ik witte tegels zien. En zo ging de zwaan met zijn kleintjes dus door het huis... Maakte geen gebruik van deuren maar ging door de muur heen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

27 augustus 2016

Het huis is je lichaam en ziel; met je emoties denken en eigenschappen. De vrienden zijn oude herinneringen. De zwaan voelt zich als een eendje in het water. Als je over een zwaan droomt dan symboliseert deze gracieuze vogel elegantie, schoonheid, pracht en praal, verhevenheid, kalmte en status. Een zwaan kan ook agressief uit de hoek komen als je aan hun jongen zit of als ze wordt uitgedaagd.
De muur houd eigenlijk een grens in. Maar hier kent het geen grens, want hij gaat recht door de muur heen. Ze gaat gewoon door tot het gaatje. De vloer is wit en kan staan voor kou, kilte en steriel staan.

Het lijkt wel de ijskoningin. Zwanen zijn in de symboliek zielenbegeleiders. In het sprookje van de 12 wilde zwanen brengen de zwanen het meisje over de grote zee naar het land van Fata Morgana. De Walkuren uit de Noordse mythologie brengen de helden naar het Walhalla. Zij worden voorgesteld als raven of als zwanen. Wit en zwart zijn kleuren van de dood of van de geestenwereld.

27 augustus 2016
Beheerder

De zwaan is een symbool van de ziel.
Het huis is het lichaam en je psyche.
Logisch dat de zwaan rustig door de muur wandelt want het immers maar inbeelding.
De fijnstoffelijke zwaan heeft geen hinder van de grenzen.
De kleintjes kun je zien als eigenschappen.
Het zwanenmeer van Pyotr Ilyich Tchaikovsky beeldt het allemaal prachtig uit in een etherisch sprookje.

Zo ook moeder de Gans dat vergelijkbaar is wat beeldvorming betreft.

De Zwaan heeft een analogie met de ooievaar als geestelijke vervoersmaatschappij voor baby zielen.
De zwanenvijver is de broedplaats voor zielen en uit de eieren komen dus de symbolisch kinderzielen.

Wat dan weer een merkwaardige connectie heeft met Pasen/ Ashera en de paaseieren van Zoef de haas.
Astarte/Ashera was immers eerst een vogel. Easter (Eng.)of Oster (Germ) herinneren aan Ashera/Astarte.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 27 augustus 2016 door Sheherazade.

Dunja
27 augustus 2016

In deze uitleggen kan ik me goed vinden. Ben momenteel in een tijd van mijn leven van transformatie. En wanneer ik de gedroomde zwaan voor ogen haal, dan geeft mij dat het gevoel van "je bent goed bezig, je komt er wel"
Alleen kan ik de kleintjes die ze bij zich had nog niet helemaal plaatsen. De witte tegels voelde als puurheid. en glad, dus zonder weerstand.

Dunja
27 augustus 2016

Bedankt voor jullie reacties. Wordt erg gewaardeerd!

27 augustus 2016
Beheerder

Een muur is meestal een symbool van afweer.
Kan ook een beperking zijn.
Maar de zwaan laat zich door niets weerhouden en koestert ook haar jongen (mogelijkheden eigenschappen)
Witte tegels, hard en glad, steriel, koud, maagdelijk?
Het vierkante herinnert weer aan het hoekige mannelijke rationele.
Er zijn geen kleuren (gevoelens), ook de zwaan is wit. Al is dat voor de laatste normaal.
Misschien moet je een drempel durven nemen?

27 augustus 2016

De kleintjes staan voor: citaat Sheherazade "De Zwaan heeft een analogie met de ooievaar als geestelijke vervoersmaatschappij voor baby zielen." Dat is vruchtbaarheid. Er bestaat een Keltische mythe waarbij de zwaan nieuwe zieltjes van de andere wereld ('k weet die Engelse feestdag niet meer) naar de aarde brengt. Een soort ooievaar. De zwaan symboliseert de vergankelijkheid en de geboorte. Wat houd die transformatie bij je in, als ik vragen mag?

Dunja
27 augustus 2016

Ah nu snap ik beter wat je bedoelt en die kan ik inderdaad plaatsen.

Mijn transformatie? Oei, heb je even? Jaren geleden ging ik door een moeilijke tijd en heb toen bewust de deur naar mijn spirituele gevoeigheid gesloten. Twee jaar geleden verdiepte het contact met iemand die ik al langer kende en voelde ik de deur die ik gesloten had weer opengaan. En merkte hoe ik mijzelf te kort gedaan heb en hoe ik mezelf gemist heb. En sindsdien zit ik in een leerproces van zuivering en wijze lessen. Ik ben oa veel bezig met paarden, mensen en spirualiteit. En ik weet dat er nog veel meer op mijn pad zal komen. Paarden zijn als dolfijnen en kunnen mensen helen. Ze spiegelen de ziel. Een zeer boeiend en mooi proces.

Dunja
27 augustus 2016

Ik denk niet dat het gaat om drempels te durven nemen, meer om aan te geven hoe soepel een drempel kan gaan, dat het dus geen drempel meer is.

27 augustus 2016

Je bent momenteel heel erg bezig met spiritualiteit. Werken met paarden is niet alleen het doorgeven van aanwijzingen. Elk paard heeft zijn karakter en daar hoor je met gevoel op te bereiden. Er hoort een wisselwerking te zijn tussen mens en paard. Knap hoor, dat je hier zo mee bezig bent! De muur vervaagt in je droom. Het kan een symboliek zijn van hoe je grenzen bepaald, maar het kan ook een waarschuwing zijn. Wees bewust met alles wat je doet en dan komt het altijd goed.

Ik vind het erg leuk, dat je hebt getuned hebt op onze droomforum. Een inwoner van de nieuwe wereld. Je bent ook erg open. Hierdoor krijgen we echt feedback en daar hou ik van. Want dat geeft me een gevoel van dat we de uitleggen niet voor niets doen.

Ik heb het gevonden over die Britse mythe en dit is een tarotkaart die het symboliseerd (bron online-orakels):
Eala brengt ons de kwaliteiten van de ziel, van liefde en diepte, van gratie en schoonheid. Door haar relatie met het druïdenfeest van Samhuinn is de zwaan ook een vogel van de drempel en vertegenwoordigt ze dat deel van ons dat kan reizen naar een Andere Wereld. Als je deze kaart trekt, wijst dat er misschien op dat je inspiratie zult ontvangen vanuit die Andere Wereld, of dat liefde je leven binnenkomt. Het is gunstig om deze kaart te trekken als je bezig bent een lied of gedicht te schrijven, want de huid en veren van de zwaan werden vanouds gebruikt voor de tugen, de ceremoniële mantel van de bard.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 27 augustus 2016 door Esme.

Dunya
12 september 2016

De muur vervaagde niet, er kwam een ongewone doorgang in, zo voelde het ook, meer zo van "hey dat is handig! Ik wist niet dat dat ook zo kon" alsof ik dus op een idee gebracht werd. Maar dat is inderdaad wel hoe ik met grenzen omga, dat ik open sta voor dingen die anders zijn en het vaak zelfs toejuich, mits het iets toevoegd en niet afbrekend is.

Ik train paarden op basis van horsemanship die bij de natuur van het paard aansluit. Ben de assistent van een paardenfluisteraar en leer ontzettend veel van hem. Heb zelf 5,5 acre land en mijn eigen kudde paardjes. Er gaat geen dag voorbij zonder rijden of trainen van mijn paardenvriendjes. Ook schrijf ik al bijna zeven jaar voor twee Nederlandse paardenbladen.

Dank je wel, ik vind het ook een heel erg leuk forum. Niets super groot maar wel "levendig" en het spreekt me aan dat jullie je open opstellen. Ik heb een beetje zitten lezen en ik me in veel van jullie uitleggen goed vinden. Ook zie ik dat jullie respectvol zijn en dat is erg belangrijk. Dus als jullie het niet erg vinden dan blijf ik even ;)

Heel mooie uitleg van de zwaan. Dank je wel en het voelt erg kloppend. De zwaan heeft me eigenlijk nooit zo aangesproken en dat is plots door de droom heel erg verandert. Alleen jammer dat ik in Texas dus nog helemaal geen zwaan gezien heb.

12 september 2016
Beheerder

Dunya mag blijven, lachen.

Een mooie aanvulling op het forum met "droomfluisteraars".
De muur is een beeld van het psychisch huis maar soms vallen de muren weg bij een spiritueel uitstapje.
De muur hoort bij de Shechina of de tent waarin de geest woont in dit stoffelijke bestaan.
Dus de muur is ook de sluier van Maya. Denk aan de grot van Plato.

Kijk je nog even naar een nieuwe account?
Vanwege de problemen heb ik de oude verwijderd.
Je kunt nu opnieuw proberen te registreren onder Dunya.