Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik spring van de boot

Romana
31 juli 2016

Het gebeurt me niet vaak, maar vanmorgen werd ik wakker met een heel helder beeld van mijn droom. Omdat ik nu in een roerige tijd zit, ben ik wel erg benieuwd naar het achterliggende verhaal van deze droom.

Ik zat samen met een vriend en vriendin in een bootje. De vriend en vriendin kennen elkaar niet, alleen mij. Het water was erg rustig en we kwamen nauwelijks vooruit. Ik sprong in het water om alvast verder te kunnen zwemmen. Mijn idee was dat ze me wel weer op zouden pikken. Dit gebeurde echter niet, ze varen mij voorbij omdat het water wilder is geworden. Ik kan ze niet meer bijhouden. Ik ga naar de kant en klim uit het water. De rivier blijkt een soort attractie te zijn. Achter het decor zijn trappen. Via de trappen doe ik nog een poging om het bootje te vinden. Ik geef al snel op en ga buiten op ze wachten. Dan heb ik ineens de rugzak van de vriend bij me. Terwijl ik in de rugzak zoek, komt daar mijn ex-man met de kinderen langs. En toen stopte de droom.

Omdat ik wel wat linkjes kan leggen tussen deze droom en mijn leven, ben ik erg nieuwsgierig hoe ik deze kan interpreteren.

31 juli 2016

De vriend en de vriendin zijn zowel je mannelijke als vrouwelijke eigenschappen. Kabbelend over het riviertje. Rustig water betekent rustig vaarwater. Alleen als hij nauwelijks vooruit gaat en je irriteert je eraan is er verveling. Zwemmen in je droom geeft aan dat je verschillende kanten van je onbewuste gedachten en emoties aan het onderzoeken bent. Water is zo wie zo je gevoel, onbewuste en emotie.

Dat anderen doorvaren is een teken dat iedereen maar alles voor zichzelf toe-eigent. Er geen rekening met jou gehouden wordt. De attractie staat voor mij gelijk aan een kermis en reuzenrad. Het pretpark zijn de avonturen en obstakels in je leven. De reuzenrad is Het Rad van Fortuin. De rugzak is de bagage dat je meeneemt gedurende je leven. Soms mag je dingen weggooien. Anders wordt de rugzak te zwaar.

De tarot kent ook een kaart waar het rad van fortuin in voorkomt. Deze tarotkaart is zo afgeladen met symbolische tekens en wezens, zodanig dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. In het midden zien we een grote cirkel gevuld met alchemistische en kabbalistische tekens en de letters van de Tarot. Het Rad van Fortuin kondigt verandering aan. Het wiel van de tijd, draait voort zonder te stoppen en houdt geen rekening met ons als mensen. Je kan niet alles onder controle hebben. Het komt zoals het komt. Net als het weer en hoe het verkeer kan gaat.

31 juli 2016
Beheerder

Je valt uit de boot en dat stel gaat lekker verder.
Jij moet in de worsteling van je leven tegen de stroming vechten en je hoofd boven water zien te houden.
Zij steken geen poot toe.
Trappen klimmen is een psychische inspanning leveren.

Een rugzak is een ballast. (zijn ballast)
Misschien beter dumpen?
Zwemt ook zwaar.

Typisch dat je ex dan langs komt.
Verwerking en loslaten, allebei.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 31 juli 2016 door Sheherazade.