Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over geschiedenis

RubenLöwe
8 jaar geleden

Hallo zusammen hier ben ik weer met een paar van mijn totaal geschifte dromen.
Vannacht droomde ik dat ik een Duitse (duhh) soldaat was in WO1 en ik alle gruwelen van de oorlog in België meemaakte. Het ergste was dat mijn beste vriend, hij is Vlaams, mijn vijand was op dat moment. Ik zag hem in Belgisch uniform en ik wilde niet met hem vechten. Dus liep ik ergens anders heen en vlak voor ik geraakt zou worden door atillerievuur, werd ik wakker.

Die nacht daarna droomde ik wederom dat ik een goede SS' er was en moest ik na herstel van een gevecht tegen de Russen meehelpen om Joodse huizen leeg te halen en iedereen te vermoorden.ik ging het huis binnen en zag wederom mijn beste vriend. Ik heb niets gedaan, ik heb mezelf wakker gemaakt in angst dat ik iets ergs zou doen in mijn droom. Dit is niet de eerste en vast ook nie de laatste keer dat ik mijzelf in een Waffen SS uniform zie rondlopen in een droom. M'n familie heeft bepaalde achtergronden maar ik snap hier niks van.

Kan iemand mij helpen, bitte?

Boodschap
8 jaar geleden

Hoi,

Heb je de aspecten van je droom wel eens op gezocht?
Namen tijdstippen gezichten die je kan herrineren. Mis is het een les die jij moet leren...

Hiermee bedoel ik dat jij of familie leden bepaalde dingen het zelfde fout schijnen te doen, mud zijn deze dromen waarschuwingen om jou te behoeden voor de zelfde fout(en).

Gezien de situatie vandaag de dag wt zich in de wereld afspeelt en het feit dat ik zelf ook steeds vreemdere dromen over oorlog en vluchten vechten verraad en hulp krijg, begin ik te vermoeden dat er iets gaat komen en wij waarschuwingen krijgen.
Ik heb 1 keer een droom uit wat ik denk het verleden gehad ( ik houd een droomdagboek bij)
Die droom ging als volgt... Het was donker in de verte hoorde ik schoten en zag ik vuur hoorde mensen schreeuwen ik rende door een weilland, waarbij ik met een donker gekleurd meisje vluchtte... Ik trok haar mee, ze had vieze kleding kort haar en ik oogde als een poppetje vergeleken met haar ik had een linnen onder jurk aan... Ik bleef maar tegen haar zeggen kom op nigger volg mij ik zag dat die op merking haar zeer deed en herrinerde me er aan dat dit woord pijnlijk was voor haar maar door de angst e. Gewoonte binnen mijn kringen, vloog het gewoon over mijn lipprn... Mijn hersenen draaide over uren ik moest haar in veiligheid brengen en mij zelf daarna ik was minder belangrijk...

Ik bleef aan haar trekken en dingen zeggen als deze kant op nigger we moeten ons verstoppen nigger...

We renden langs een schuur met ijzeren/houten platen ik zei check welke er los zitten nigger, ik zie het vuur dichterbij komen ze gaan ons zien...

Ik vond een losse plaats en zei tegen haar weer iets in de trant VN nigger snel naar binnen! Maar terwijl ik het zei voelde ik hele erge spijt van het woord ik keek haar aan en zei mij en ik hoorde haar denken. Vergeef haar zei weet niet beter ook al had ze me t liefst een klap verkocht op dit moment.. We kropen naar binnen en het gevecht wat op de achter grond was speelde zich nu in dit weiland af wij hadden alleen elkaar en konden niets doen, maar mochten zeker niet samen gevonden worden... Het kon me niks schelen en daar werd ik wakker....


Meerdere mensen beginnen dromen te plaatsen, of hoor ik regel matig om me heen mensen spreken over dromen waarin onderwerp oorlog in voor komt. Ik denk dat zich iets groters af gaat spelen en iedereen speelt zijn eigen rol...

RubenLöwe
8 jaar geleden

Hoi danke voor de uitleg, ik moet zeggen dat ik waarschijnlijk over nazi's gedroomd heb omdat mijn vader en zijn familie (neo) nazi's zijn. Mijn overgrootvader heeft me voor m'n twaalfde verjaardag zijn ouder WO2- SS- uniform gegeven. Daarmee wilde hij zeggen dat de hele familie erop stond dat ik 'een van hen' zou worden en het uniform zou aantrekken als het me zou passen. Ik wil juist helemaal niet een van hun worden. Ik ben fel tegen alles waar zij voor zijn. Ik heb èèn keer, vorig jaar, het uniform aangetrokken en het stond me goed. Het zit ook lekker, maar ik ga er zeker niet mee op straat lopen

In mijn droom over WO2 zag ik mijn overleden moeder en mijn beste vriend. Het speelde zich af op de dag dat ik het uniform aantrok- precies 5 jaar na de dood van mijn overgrootvader. Het was middag en in de figuranten in mijn droom, de andere SS' ers zag ik de gezichten van de mannen uit mijn va's familie. Verder weet ik er niet zoveel meer van, maar eng vond ik het wel.

Boodschap
8 jaar geleden

Hoi graag gedaan hoor...

Persoonlijk denk ik en zoals ik al zei dat het een waarschuwing is... Zeker na je 2e bericht.
Jou overgrootvader heeft jou dat uniform gegeven terwijl hij nog in leven was. Ik denk dat de dag dat jij het uniform droeg jij een signaal heb afgegeven, (mischien heb je er zelfs gemixte gevoelens bij gehad)waarna ik denk dat jou deze dromen gegeven zijn, van boven mis of Zelfs jou overgrootvader om te leren en te laten zien dat als je daarvoor kiest, je dingen mee gaat maken voor "zogenaamde" trots en dat je spijt gaat krijgen.... Maar dit nooit terug kan draaien. Want jij krijgt juist een moeilijk moment met verdriet,pijn verdeeldheid te zien en niet dat het zo leuk of stoer is...

Ik weet dat het nog al vaag klinkt maar ik zelf heb ooit een waarschuwing gehad van mijn overleden opa...
Ik zat in een donkere periode van mijn leven en wilde graag dood gaan en begon onvoorzichtig te worden in het verkeer en dergelijke ik bedacht zelfs manieren om zsm en pijnloos mogelijk dood te gaan.
Ik was toen een jaar of 16.

En toen kreeg ik een droom van mijn opa, ik lag te slapen ik was half wakker en half in slaap, ik voelde een aanwezigheid en kreeg wat leek een tik op me hoofd kon me niet bewegen en leek in diepe slaap te vallen in plaats daarvan keek ik hetvanuit de ogen van mijn opa...
De dag dat hij stierf, zag ik gebeuren van uit zijn ogen ...
Hij (dus ik) kreeg een hart aanval ik voelde alle fysieke pijn die er bij hoort en ik hoorde zijn gedachtes als of het de mijne waren... Dat hij spijt had, hij had nooit zoveel medicijnen moeten nemen in een keer en er nog niet klaar voor was dat hij zijn kinderren geen verdriet wilde doen. Ik(hij dus) zakte onderuit in mijn stoel terwijl ik op wilde staan en zag 2 van mijn kinderen naar mij toe rennen mijn zoon ving mij op en schreeuwen pa nee nee alsjeblieft... Jan bel een ambulance paa blijf bij pa
..

En op het moment dat mijn hart het ging begeven hoorde ik de ambulance maar het was te laat en op het moment dat mijn opa zijn laatste zucht uitblies schoot ik wakker en zat voor mijn gevoel recht overeind in bed. Maar ik kon mij niet bewegen, het duurde een minuut of wat en in die minuut drong het langzaam tot mij door dat hij mij waarschuwde ga ik hier mee door Dan krijg je spijt.

Ik wist dat mijn opa was overleden aan een hart aanval maar niet dat hij dit zelf in gang heeft gezet met te veel medicijnen, ik ben het verhaal gaan navragen aan de oom de zoon van mijn opa, welke in mijn droom mijn opa opving en de ambulance moest bellen. Hij werd lijk bleek en zei me dat het exact zo gegaan is, maar dat ik er verder nooit meer over mocht spreken met hem omdat het hem angst aanjoeg.

Wat ik met dit alles probeer te zeggen is dat wat je bij leven denkt uit trots of woede angst verdriet kan in het hiernamaals anders worden beleefd. En ik geloof zeker na dat ik het zelf heb mee gemaakt, dat geliefden over ons waken en heel soms probeerd ons te waarschuwen.

RubenLöwe
8 jaar geleden

Hoi ik heb nog een paar vraagjes en vertellingkjes:

Wat bedoel je eigenlijk met dat ik een periode van pijn en verdriet in zal gaan? Met mijn biologische familie zal het lastig zijn, want de enige die buiten mij nog leeft is m'n vader. Hij zit in de gevangenis. En ik ben eigenlijk een beetje bang...

Ten tweede was mijn moeder Joodse, dus dat werd al.flink heisa thuis. Ik ging altijd mee met haar naar de synagoge, en ik wilde altijd dicht bij haar zijn. Ze had een bijnaam voor me: der Kleiner Soldat, 'klein soldaatje' omdat ik er altijd van droomde (nu nog steeds) om in het leger te gaan.

Ik heb laatst het uniform weer aangetrokken, het staat me zo goed en het zit zo fijn. Ik heb al mijn moed verzameld en in dat uniform op school een presentatie over mijn afkomst en geschiedenis gehouden, dat moest van mijn mentor. Dat moest trouwens iedereen, maar gelukkig kreeg ik een tien :)
het raarste was dat niemand er ook maar aan dacht om mij uit te lachen of te schelden,ze keken me alleen met bewondering aan zo van: zo, die durft!!
Maar wel heeft iemand me in de eerste mof genoemd vanwege mijn accent en mijn afkomst. En weer een ander gebruikte het woord 'jood' in negatieve zin tegen mij, omdat ik ooit zei dat mijn moeder Joodse was. Totdat ik hem nazi noemde, toen stond hij met z'n mond vol tanden hehe.

Boodschap
8 jaar geleden

Hoi hoi

Nou ik kan niet zeggen dat jij een periode van pijn en verdriet in zal gaan.

Ik praat vanuit mijn eigen ervaring en levens lessen. Gezien wat jij zijn zojuist allemaal verteld heb denk ik persoonlijk dat jou dit met een reden getoond is.

De nazi/joden geschiedenis is treurig en tegelijkertijd intrigerend. In die tijd werd het ariese ras dan ook verheerlijkt en het Duitse volk gehersenspoeld. Toevallig ken ik een Duitse vrouw en voerde vaak gesprekken met haar over dit onderwerp. Zei heeft mij de nadelen gezien door vele andere nationaliteiten en de voordelen diehet Duitse volk mee maakte als ook Europeanen ( al weten een hoop dit niet zoals bijv kinderbijslagwet)

Hoe dan ook je kan trots en tegelijk beschaamd zijn op je afkomst. Het is hoe jij er zelf in staat...

Ik zelf heb het gevoel als of de derde wereld oorlog op de drempel van onze deuren staat, al is dit maar een gevoel... Ik kan dit nooit zeker zeggen.

Zou je dit mee nemen dan gaat de geschiedenis zich herhalen en kan zich een kans voordoen dat men jou vraagt om een (soortgelijk) rol te spelen zoals jou voor vaderen en mischien zijn deze dromen wel een voorteken en een waarschuwing.


Hoe dan ook probeer er van te leren laat het niet je leven beheersen ;)
En wat dat stukje over Mof betreft ook de kinderen van die vrouw werden en worden vaak uitgescholden voor Mof maar het grappige is dat in het duit is Mof geen scheldwoord maar een voorwerp om je handen in te waren (een soort lange handschoen met 3 gaten voor je handen) met het vertalen is dat fout gegaan en een scheld woord geworden... Maat als iemand het weer zegt lach gewoon om hun onwetendheid er zijn wel ergere dingen dan voor handschoen te worden uitgescholden.
Groetjes

RubenLöwe
8 jaar geleden

Hoi danke schön voor de goede uitleg. Ik denk inderdaad dat WO3 voor de deur staat, al voor de tweede keer. Aan Duitsland ligt het deze keer niet :) ik denk dat we van de vorige keren wel hebben geleerd. Ik in elk geval wel.

En ik heb gelijk twee filosofische vragen waar niemand eigenlijk een vast antwoord op weet:

1. Wat was er gebeurd als Hitler in WO1 niet gespaard was bij Ieper? Hij was gewond en een Brit kan 'm tegen, maar hij besloot hem te sparen. Als hij WO1 en 2 heeft overleefd, zou hij zich waarschijnlijk diep schamen voor die fout. Ik denk persoonlijk dat WO1 nog de Grote Oorlog zou worden genoemd, en dat we niet zo ver in technologie zouden zijn als nu.

2. Hoe zou Europa en de wereld eruitzien als Hitler de oorlog had gewonnen?


Dat zijn echt vragen waar niemand precies het antwoord op weet...

Maar in elk geval bedankt voor de uitleg ;)

Jodenbescherming Belgie
6 jaar geleden

Hitler handelde nou niet bepaald uitzichzelf. In die tijd reeds voor de 1e Wereld Oorlog heerste vooral in Amerika een zeer anti-Joodse houding.

Bekende mensen uit die tijd zijn Henry Ford bekend van het grote automerk, maar ook sinds zijn aantreden de CEO van IBM International Business Machines.

Als Hitler in de 1e Wereld Oorlog was omgekomen, hadden ze iemand anders gekozen. Omdat ik niet geloof dat Hitler zijn leven vrijwillig koos.

Het bijzondere aan Hitler was, dat zolang hij sprak, je laat maar zeggen alles wat hij zegt lijkt te aanschouwen als een soort waarheid, zoals luisteren naar een Duivels muziek stuk.

Dat wil zeggen, Hitler was toevallig een product van zijn tijd.

Er zou gewoon iemand anders zijn gekozen dus.

Nu vraag je waarom Hitler ? In die tijd zeker van het verdwijnen van de Tsaar in Rusland, werd Rusland gauw machtiger dan Amerika. Amerika had iemand nodig om Rusland uit te schakelen. Als je verder leest zal het je duidelijker worden.

Het uitroeien van de Joden was voor de mensen die Hitler beschermden en de macht 'gaven' een bijzaak. Het doel was dat Hitler het hele Oosten uit zou schakelen.

En dat deed Hitler ook redelijk naar hun wens. Maar Hitler viel ook het Westen aan en werd dus een ongeleid projectiel.

IBM reeds eerder genoemd een nu belangrijk wereldwijd bedrijf deed letterlijk de administratie met Holoritz machines. Die machines hadden als invoer een bevolkingregister, en als uitvoer wie moest arbeiden, wie moest verdwijnen door de schoorsteen als je begrijpt wat ik bedoel, wiens leven hoeveel waard was, deze machines zijn ook de machines die mensen de concentratiekamp nummers gaven.

Je zal het misschien niet geloven, maar de Holocaust -het woord afgeleid van Holoritz machine- is vrijwel een letterlijke machinale administratief gebeuren geweest.

Je kan daarvoor onder andere Edwin Black raadplegen of zoeken op Holoritz machines.

Maar nu zitten we al in begin jaren 30, steeds meer landen wilden Hitler te vriend houden, Nederland ook, Nederland koos ervoor Joden alvast eigen kampen te laten bouwen, zoals Westerbork, en ombouwen van kampen zoals kamp Erika. Uiteraard moesten Joden dit zelf betalen. In 1933 was Hitler bevriend staatshoofd. Zelfs dominees werden al door de Nederlandse overheid opgepakt, maar redeneer dan, de overheid van Nederland dacht neutraal te kunnen zijn door alles wat Hitler niet gezind was uit te schakelen.

Hitler had dus zonder iets te doen al veel medewerking om te zorgen dat er hopelijk zo min mogelijk slachtoffers zouden vallen. Nederland dacht als getuigen of critici van Hitler netjes worden gevangen, en samengebracht in kampen zoals Erika, Westerbork, Vught, en het latere Hotel Oranje, dat door eigen mensen, ja je eigen bevolking te neutraliseren, dat Nederland gespaard zou blijven.

Vandaar ook de zeer vreemde politiek van Chamberlain, alles om Hitler te vriend te houden, in de hoop dat hij slechts 1 front zou openen richting alles zolang het maar niet richting het Westen was.

Nu zijn we rond 1939, Prescott Bush is een belangrijke bankier en staalmagnaat die de gehele materiele productie van Nazi Duitsland beheerst. Zijn kind en kleinkind zullen later president van de Verenigde Staten worden, zijn kind wordt ook hoofd van een organisatie, waarvan President Truman sinds 1926 lid van de Klux Klux Klan alleen nog maar heeft gezegd na de officiele 2e Wereld Oorlog, een ongeketend, en oncontroleerbaar beest te hebben gecreerd. Ook andere presidenten moesten leven met de gevolgen van een beslissing die Truman maakte, de oprichting van de 3 letterige organisatie waar zeker bewezen 8000 top Nazi Wetenschappers onder naam Operation Paperclip werden ondergebracht. Met als bekendste wetenschapper Wernher Von Braun, maar ook Jozef Mengele wiens naam ik steeds weer fout lijk te spellen. Mengele is helaas verantwoordelijk met zijn misdaden dat we nu organen kunnen transplanteren bijvoorbeeld. Daarom werd hij in leven gelaten.

Die Nazi's namen hun kinderen en hun ideologie mee naar Amerika, we zijn nu dus beland bij de overgang van het 2e Wereld Oorlog einde naar het huidige Interbellum dat de publieke opinie is.

Alle Amerikaanse presidenten sindsdien, met uizondering van de famile Bush hebben geprobeerd de door Truman opgerichte 3 letter organisatie te ontmantelen, of tenminste duidelijk te maken wat ze doen. Obama heeft openlijk excuus aangeboden, Clinton ook, zelfs Truman president en KKK lid bood excuus aan, en de huidige niet erkende redenering is,

De Nazi's hebben de 2e Wereld Oorlog nimmer verloren, alles wat ze hoefden te doen was verhuizen en een officieel erkende instantie worden met naamswijziging en zaken zo ernstig zo duister voltooien, dat ze alleen nog verborgen in alle openheid plaats kunnen vinden.

Je vraag over de 3e Wereld Oorlog is meer een vraag of de 2e Wereld Oorlog uberhaupt wel is afgelopen, ik vrees van niet.

Wat mij goed doet is dat ik inzie dat je zodra je dat SS uniform aantrok, je je heel mannelijk hebt gevonden, maar je direkt tot inkeer kwam toen je het uittrok.

Deze reactie is omdat ik droomde over een oorlog groter dan alles ooit eerder gezien.

In de tijd van Anne Frank konden Joden en anderen nog onderduiken. In deze tijd vliegt er een Helicopter over steden met een Helium gekoelde scanner en ieder mens zal nooit meer kunnen schuilen zoals vroeger wel kon.

Ik heb een zenuwgas aanval overleeft, en ook dokters aan het werk gezien die gewoon Nederlands spraken en een klein kind met blond haar in een gascabine stopen, en het kind maximaal 10 jaar oud, vertrouwde de dokters gewoon, ze kreeg een gasmasker op, en ik moest 3 dagen huilen van wat ze daarna met haar deden, het meest verdrietige is, nu zie ik jou afvragen van die vragen, ja er is al een totale oorlog gaande op aarde, en het lijkt zo onmenselijk dat ik vrees dat technologie steeds belangrijker wordt om onmenselijke beslissingen te gaan maken. Zoals zelfstandige software die zelfstandig beoordeeld wie wat waar waarmee waarvoor van 'het toneel' moet verdwijnen.

In mijn droom droomde ik over eenvoudige soorten straaljagers die over steden vlogen zoals nu in het Midden Oosten, maar dan gewoon hier in Nederland en Europa, een geoliede machine die alle mensen uit gaat roeien, om een paar mensen macht te geven, en de droom eindigt altijd hetzelfde, ...

De mensen die macht wilden, kregen zoveel macht, en geloofden zo in technologie, dat ook zij hun einde vonden.

Ik kan eenvoudige voorbeelden geven over alleen burgers, Hitler nam slechts 25 miljoen burgurs, Stalin nam slechts 50 miljoen burgers, Mao meer dan 70 miljoen burgers, Bush 'slechts' 4 miljoen burgers in Operatie Voortdurende Vrijheid, en het huidige wereld toneel, wordt geschat op 15000 overleden per dag al meer dan 10 jaar lang.

Maar wie ben ik of zijn wij? We zijn slechts klein, eenvoudig maar Joods.

Onthoud het belangrijkste, je ziet nu steeds vaker dat van vrienden vijanden wordt gemaakt. Precies zoals Hitler gemanipuleerd werd, want nogmaals Hitler lijkt niet uit vrije wil te hebben gehandeld.

En die 3 letterige organisatie, noem nooit hun naam, het is voor veel mensen erger dan het horen van het woord Auschwitz Birkenau Vernichtungslager II, ook nu.

Als je Joden hoort zeggen dat Sobibor menslijker was, dan hoe mensen nu,... Dan kan ik alleen maar zeggen,

De vraag is alleen nog is de 2e Wereld Oorlog niet gewoon onderhuids verder gegaan. En het antwoord, op Hitler ? Er zijn veel ergere, er zullen veel ergere komen dan Hitler.

Maar Hitler is gewoon iemand die gebruikt wordt voor het mom 'van toen gebeurden dat soort dingen, maar nu niet meer!', of 'Alleen Hitler deed zulke dingen hoor!'.

Hitler, is niets ten opzichte van wat gekomen is na zijn dood, en ik heb zelf niet lang te leven, en geen reden om te liegen.

Ik heb alleen van duizenden mensen in deze moderne tijd hun verhalen vastgelegd, hopende dat in de toekomst wijzere mensen zullen leren. Maar ik vrees dat alles wat er van Nazi Duitsland is geleerd, is het beter verborgen houden van zulk een Ideologie.

Ken je Margot Frank en Anne Frank ?

Donderdag, 11 November 1943, Anne schrijft: ...maar, waar ik ook zocht, mijn vulpen was nergens te bekennen. Ik zocht nog eens, Margot zocht, moeder zocht, vader zocht, Dussel zocht, maar het ding was spoorloos verdwenen. ‘Misschien is zij wel in de kachel gevallen, tegelijk met de bonen’, opperde Margot. ‘Ach, wel neen, kind!’ antwoordde ik. Toen mijn vulpen echter 's avonds nog niet te voorschijn wou komen, namen we allen aan, dat zij verbrand was, temeer daar celluloid reusachtig brandt. En werkelijk, de droeve verwachting werd bevestigd, toen vader de andere morgen bij het kachel-uithalen het clipje, waarmee je een vulpen vaststeekt, te midden van een lading as terugvond. Van de gouden pen was niets meer te vinden.

Vrijdag, 16 October 1942, Anne schrijft: ...Gisteravond lagen Margot en ik samen in mijn bed, het was onnoemelijk klein, maar juist grappig. Ze vroeg of ze eens mijn dagboek mocht lezen. Ik zei: ‘Sommige stukken wel’, en toen vroeg ik naar het hare, dat mocht ik dan ook lezen. Toen kwamen we zo op de toekomst. Ik vroeg haar wat ze wilde worden, maar dat wil ze niet zeggen en ze maakt er een groot geheim van. Ik heb zoiets opgevangen van onderwijs; ik weet niet of het goed is, maar ik vermoed van wel. Eigenlijk mag ik niet zo nieuwsgierig zijn! Vanmorgen lag ik op Peters bed, nadat ik hem er eerst had afgejaagd. Hij was woedend op me, maar dat kon me al bijster weinig schelen. Hij mocht wel eens wat vriendelijker tegen me zijn, want ik heb hem gisteravond nog een appel cadeau gegeven.

Zaterdag, 12 Juni 1942, Margot Frank schrijft in haar dagboek het volgende,
...‘Als jongste van allen en toch niet meer klein
...Heb je het niet makkelijk; een ieder wil zijn
...Een beetje je leraar, jou dikwijls tot pijn.
...“Wij hebben ervaring!” - “Neem het van mij aan!”
...“Wij hebben zoiets al vaker gedaan
...En weten beter wat kan en wat mag”
...Ja ja, zo gaat het sinds jaar en dag.
...De eigen gebreken zijn van geen gewicht,
...Daarom valt berispen een ieder zo licht.
...Van andren de fouten die tellen zwaar,
...'t Is moeilijk voor ons, je ouderpaar
...Altijd te oordelen zeer rechtvaardig
...De ouden berispen staat eigenaardig.
...Is men tezamen met zoveel besjes,
...Dan moet men slikken al die lesjes
...Zoals je neemt een bittre pil.
...Men doet het dan om vredes wil.
...De maanden hier zijn niet verspild,
...Dat had je zelf ook niet gewild.
...Met leren en lezen van veel boeken
...Kon je “verveling” met een lichtje zoeken.
...Maar nog veel moeilijker is de vraag:“Wat moet ik aandoen? Wat ik ook draag
...Is veel te klein. Ik heb geen broek,
...Mijn hemd is als een lendendoek 
...En dan de schoenen, 't is niet te dragen
...Zoveel kwalen als me plagen”’
Afkomstig uit dagboek van Margot Frank, in een kluis in Switzerland.

6 jaar geleden
Beheerder

Het gaat op dit forum over droomuitleg en niet over de geschiedenis van de WWII.

Oorlog speelt zich in je innerlijk af en moet dan ook verband houden met je levenssituatie of psychische conditie.
Door het concreet en letterlijk te nemen projecteer je echter de problemen in het verleden.

Werkelijke oorlogen werpen hun schaduw ver vooruit en gevoelige mensen kunnen daar wel iets van oppikken.
Maar met het verplaatsen van het toneel naar een vorig leven is niet de manier waarop wij hier werken.

Daarom sluit ik dit twee jaar oude topic af.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.





Deze discussie is gesloten.