Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

betekenis droom over roodborstje?

TinneSpruyt
10 oktober 2012

ik droomde over een roodborstje.. was mezelf aan het klaarmaken in de badkamer en ik zag in de spiegel een roodborstje op me afkomen door het raam van de badkamer.. ik draaide me om en het kwam op mijn vinger zitten.. ik ga stilletjes de trap af naar beneden en het begint op mijn vinger te pikken.. maar goedbedoelt want het wou er iets afhalen ofzo.. en dan vloog het weg.. en werd ik wakker.. hiervoor een betekenis? het maakte geen geluid.. ik kreeg wel een intens zalig gevoel van het roodborstje en toen het wegvloog voelde ik me leeg en werd ik wakker..

het was echt duidelek te merken, een rood borstje en de rest was donkerbruin.. ik ben ni veel met vogels bezig en ken er ook ni veel van ma in mijn droom werd het goed duidelek gemaakt dat het om een roodborstje ging en nadien opgezocht en het is dat inderdaad.. maar kan bijna nerges een duidelijke verklaring vinden over deze droom.. Het is ook een droom die me goed bijblijft en me iets deed.. ik weet niet goed wat ma het was een intens gevoel dat ik kreeg.

kan iemand hier een verklaring voor vinden? ben wel heel benieuwd..

groetjes Tinne

Dewi
22 september 2013

Dag Tinne,

Ik had vanochtend ook gedroomd over een roodborstje. Geen idee wat de betekenis hiervan is vandaar dat ik ff aan het googlen was haha en het me hier bracht bij jou verhaal.

23 september 2013

Hoi TinneSpruyt en Dewi.

Een spiegel in je droom staat voor je innerlijk.

Een vogel staat voor fysieke en emotionele vrijheid. Vogels kunnen ook staan voor religieuze gevoelens. Verdere betekenissen zijn

Een droom waarin de kleur rood sterk voorkomt staat voor sensualiteit en kracht.

Komen er vingers in je droom voor, dan ben je daadkrachtig en kun je goed communiceren met anderen.

Vingers staan voor fysieke en geestelijke behendigheid. Ze staan voor manipulatie, actie en non-verbale communicatie.


Speelt je droom zich in een badkamer af, dan zit je in een periode van zelfvernieuwing. Het is tijd om een aantal lasten of emoties los te laten die je op je schouders hebt genomen.

Loop je in je droom de trap af, dan dien je een oud probleem of oud verdriet te verwerken en lps te laten.

Ik denk dat het pikken van dat roodborsje op je vinger, bepaalde problemen van je mee genomen heeft wat een zwak gevoel kan geven, dat je kan proberen het zelf te vullen met liefde van je zelf.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

Jera
5 oktober 2014

Geachte,

Had ook een droom van een Roodborstje,
ook mij heeft het zachtjes in de vinger geprikt.

Alleen weet ik dat het een heer- god -vogeltje is.

Het is op mijn vingers gevlogen. Was een leuk gevoel.

Groetjes Jera