Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik werd vermoord

vera1234
5 jaar geleden

Ik werd vannochtend hallicunerend wakker. Ik had een nachtmerrie gehad! Ik was ontvoert door 2 mannen met geweren. Samen met een paar andere kinderen uit mijn klas. We moesten allemaal pyjama's aan doen en in een van de stapelbedden gaan liggen die klaar stonden. Toen we eenmaal in de stapelbedden lagen kregen we allemaal een soort haak. Deze moest ik achter mijn nek houden, zodat mijn hoofd van mijn romp af zou vallen wanneer ik me zou bewegen. de mannen waren van plan om ons allemaal een voor een dood te schieten! ik zei dat ik eerst zou gaan, omdat ik mijn vrienden niet wilde zien sterven. Ik had de haak vast en de man richtte op mijn voorhoofd. ik kneep mijn ogen dicht en voelde een pijnlijke steek in mijn hoofd. daarna voelde ik mezelf vallen in een gat. ik dacht, dit is het einde, ik ben dood. en toen schoot ik wakker.

wat betekent dit?

5 jaar geleden

Wat een akelige beelden, zo in die droom. Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Deze hoef je niet al te letterlijk te nemen. De ontvoering staat symbool voor geen controle hebben over een situatie. Iets dat je wel wilt doen, maar het eigenlijk niet aankan.

De pyjama staat voor intimiteit en tot rust komen. Maar dat kun je niet goed, omdat anderen je de les voorlezen. Stapelbedden staat voor simpelheid, eenvoud en discipline. De haak houd je in het gareel. Dood in dromen staat voor transformatie. Je gaat begrijpen hoe je je vaardigheden leert gebruiken en verder kunt doorgroeien in de situatie waar je momenteel een obstakel in vindt.

5 jaar geleden
Beheerder

Iemand aan de haak hebben is iemand in je macht hebben.
De pyama's zouden weleens gevangenispakjes kunnen zijn. Streepjes waren nogal populair als bajes-pakje.
De stapelbedden lijken militant. Iedereen in het gareel.
Schieten is vaak kritiek.