Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ontplofte auto en wormen uit gezicht

1 december 2016

Vannacht had ik twee nare dromen gehad.

De eerste droom was dat ik met de auto van mijn moeder op de parkeerplek stond. Ik zat nonchalant, maar ik hoorde de motor draaien, dus ik zet het uit. Blijkbaar moest ik twee keer draaien voordat de motor uitging. Ik hoorde dat er iets niet klopte. Daarna reed ik naar de uitrit en daar startte ik de motor. Het display van de auto knipperde in een keer en het geluid met het teken dat de auto gestart is versnelde in een keer alsof ie aan het aftellen was. Voordat ik de motor uit kon zetten, ontplofte de auto. Ik zweefde ergens in de lucht. Op een of andere manier had ik het overleefd. Paar mensen vroegen aan mij wie mij dat zou aandoen en of er aan de auto is gesleuteld.

Twee dromen daarna stond ik met een aantal meiden in de kleedkamer. Op een gegeven moment kreeg iedereen, inclusief ik witte lange parasietten uit het hoofd en gezicht. Ik probeerde met alle kracht de parasieten met hoofd en al eruit te trekken omdat dat de manier is was om je "schoon" te verklaren. Als het hoofd er nog in zat, zullen ze blijven komen. Op een gegeven moment stopte het bij mij. Mijn gezicht zag er vreemd genoeg nog normaal uit naar mijn mening. Je zag wel de vlekken waaruit de parasieten eruit was gekomen, maar dat is erg minuscuul.

Wat zouden deze twee dromen betekenen en zou het een verband met elkaar hebben?

1 december 2016
Beheerder

De auto van je moeder is niet jouw idee.
Hij staat op de parkeerplaats en dat is een passieve situatie. (afwachtende houding)
Blijkbaar leeft er een opgekropte woede want de zaak ontploft.
Ook al zet je het contact uit, de boel blijft malen.

De witte wormen doen denken aan "maggot" gaatje in het hoofd (ziet ze vliegen) enz.
Soms scabreus, soms schelmachtig, maar ook verward, dwaas of gek.
(Maggot is de larve van de kaasvlieg in Frankrijk.)

Het zouden ook maden kunnen zijn en dat wijst dan op iets dat verwerkt moet worden.
Er bestaan inderdaad plaatjes van personen die vol larven zitten.
Dat zijn symbolische weergaven in b.v. de alchemie van de ontbinding van het "lijk".
Dat moet niet letterlijk worden opgevat maar als een afbraakproces.
Maden eten alleen bedorven vlees, ze worden zelfs klinisch weer toegepast op gangreen.

Verder valt vooral te denken aan een Medusa.
Waarbij de slangen (hier larven) verwarde gedachten en wraak of woede kunnen inhouden.
Wordt de kop of wortel niet uitgerukt zal het kwaad zich blijven vermenigvuldigen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 december 2016 door Sheherazade.

1 december 2016

Op de parkeerplaats neem je de tijd. Je motor draait wel, maar je komt niet vooruit. Het lijkt op een afwachtende houding, omdat je daar zo nonchalant erbij zit. Op een gegeven moment laat je je drive ook stil zetten, want je zet de motor af. Is er een situatie wat je niet bevalt of is er iets wat je zo’n afwachtende houding geeft? Dan start je de auto weer, wat geen goed idee is, want het ontplofte. Het is de stress dat aan het ontploffen is. Je hebt het overleeft, maar de klap was groot.

Een parasiet in je droom is een gebrek aan vitaliteit en een gevoel van fysieke uitputting. Anderen vragen te veel van je. Deze droom kan ook aangeven dat je meer geeft dan je krijgt. Als een zorgzaam typje die altijd maar voor anderen zorgt.

Vanwege de zorgzaamheid, kan het teveel worden en bescherm je jezelf als mensen over je grens gaan. Dit kan heel heftig overkomen. Ik denk dan ook aan het beeld van Medusa. Athena nam wraak door Medusa's mooie haar in een nest kronkelende slangen te veranderen. Verder zou ieder die Medusa in het gelaat keek, ter plaatse verstenen. Sindsdien zou het haar taak zijn zo veel mogelijk mensen te doen verstenen.

Citaat: "Ik probeerde met alle kracht de parasieten met hoofd en al eruit te trekken omdat dat de manier is was om je "schoon" te verklaren." Medusa had ooit een bijzondere schoonheid. Ze woonde alleen, tot haar verdriet, in een land waar nooit de zon scheen.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 1 december 2016 door Esme.

1 december 2016
Beheerder

Misschien is de uitdrukking "Ze vreten aan je" van toepassing.