Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Al een aantal nachten negatieve dromen over me vriend, HELP AUB

14 jaar geleden

hallo allemaal,

ik droom nu al een aantal dagen achter elkaar, heel negatief over me vriend.
Ik heb gedroomd dat ik verkracht door hem werd, dat hij vreemdgaat etc.

Afgelopen nacht droomde ik iets veel ergers.

Ik droomde dat hij met een meisje (naam begint met Al ofzo, weet niet hoe ze verder heet) vreemd was gegaan, alleen gezoend (tenminste dat zei hij).
Op een dag had ik een soort van feestje, een vaag feestje (maar dat is meestal in dromen) ik droomde dat me vriend erbij was, en het voelde een beetje raar bij hem te zijn. Ineens werd ik meegenomen door een zogenaamde 'vriend' van hem, die hij in het echte leven niet kent, ik ken hem ook niet. Hij nam me mee, en vertelde me dat zijn nicht (dat meisje wiens naam met Al begint, en met me vriend gezoend had) zwanger was, van mijn vriend.
Ik schrok, rende naar mijn huis, me vriend zat op een stoel in de voortuin (vreemd maargoed), en ik sloeg hem keihard in ze gezicht. Hij viel om van de stoel, ik pakte de stoel op, en gooide hem keihard tegen hem aan, ik schreeuwde dat het over was, en hij EINDELIJK zijn kind had, die hij altijd zograag wilde hebben maar niet van mij kreeg (hij maakte altijd grapjes over dat hij een kind v me wilde, in het echte leven).
Ik was naar me kamer gerend, keek uit het raam, en hij keek omhoog. Hij kon me niet zien, want de gordijnen hingen ervoor. Hij stapte op ze fiets, en reed weg.

Toen was de droom afgelopen.

Wat betekent dit allemaal? Ik vind het niet leuk om elke ochtend op te staan, diep na te denken over de droom die ik gedroomd had, en vervolgens met een kwaad gevoel de dag doorkom. Het doet me heel wat en door die dromen ga ik allemaal dingen van hem achterhalen. Zoals net heb ik een meisje een bericht gestuurd via Hyves, of hij en zij meer gedaan hebben dan zoenen op vakantie. (het was uit bij de vakantie, en hij had mij verteld dat hij alleen gezoend heeft met haar). Dit soort dingen, ik begin een jaloers kreng te worden en wordt er echt helemaal gek van.

Kan iemand aub z.s.m. helpen?

Gr

14 jaar geleden

Hoi D

Worden wakker omdat in de droom dat onze partner vreemd is gegaan, dan zouden we in het waakbestaan wat minder onzeker moeten zijn in onze relatie.

Ook dat je wat minder moet geloven wat andere zeggen over jullie relatie, blijf bij wat je zelf geloof van jullie relatie

De toestand van de tuin symboliseert onze innerlijke toestand.

Het raam houdt verband met het open of gesloten zijn. Is het raam van ons huis in de droom geopend dan zijn we in het waakbestaan open naar de buitenwereld, is het raam dicht dan zijn we gesloten.

De kamer is het binnenste van het huis, dus in feite het centrum van ons eigen ik. Soms zijn we gesloten tegenover de buitenwereld als we in de droom in een kamer verblijven.

Zijn de gordijnen gesloten dan hebben we te maken met storingen in het lichaam of de psyche.

Begrijp je wat hier boven staat, in je dromem maak je je eigen leven tot een hel en denk je dat dat de bedoeling is van je zijn hier op aarde, nee toch.
Probeer die gevoelens los te laten, en kijk wat er gebeurd, wat goed voor jou is en niet goed probeer daar wat aan te doen.

Bron.
DROMEN ENCYCLOPEDIE

Groeten H@ns.

Lolita
14 jaar geleden

Tsja....wil niet heel negatief zijn, maar ik had ook een aantal nachten dezelfde droom en dat ik zelfs huilend wakker werd.
De droom: vriendje ging vreemd met ex-vriendin...en in een andere droom met een ander. Toen ik ze betrapte in de droom en hem ermee confronteerde, ontkende hij het (met een emotieloos gezicht (terwijl ik er bij stond en het gezien had!)

Echte leven: ik had al mijn vermoedens....

Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat hij

- nog contact had met zijn ex (voor mij verzwegen)
- dat hij met andere dames had afgesproken en gevoelens naar de ander zijn geuit.

Bij confrontatie:

Stalen, emotieloos gezicht......
Geen spijt, geen sorry , geen excuses, niks echt toegegeven....

Dus helaas maar waar...mijn droom vertelde mij de waarheid.....

leri
14 jaar geleden

ik denk zelf ook dat deze dromen je erop wijzen hoe je het er voor staat tussen jouw relatie de meeste dromen moet men niet letterlijk nemen
maar dit lijkt me toch wel degelijk dat je gewaarschuwd wordt sterkte

14 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik ben het met Hans eens dromen zijn er niet om je te waarschuwen maar dromen zijn er om alle afval van jezelf op te ruimen(je gevoelens/gedachten wat je mee hebt gemaakt en/of je nog niet hebt verwerkt).
Lolita: ik vermoed bij jou dat je het onbewust al wel wist en dus onbewust signalen hebt opgevangen van je ex en dat je er daarom over gedroomd hebt.
En bij D zijn er zoveel andere aspecten in de droom wat idd zoals Hans ook al uilegd wijst op haar eigen gevoelens en haar eigen visie op de buitenwereld
en haar eigen storingen of psyche. (niet naar bedoeld hoor maar weet niet hoe ik het anders moet duidelijk maken) D je maakt jezelf gek door deze gevoelens ben je eerder zo teleurgesteld geweest door iemand? je zegd zelf al dat je handelingen doet die je eigenlijk helemaal niet wil doen zoasl dat berciht op hyves zo breng je je relatie zelf de afgrond in. draai het eens om hoe zou jij het vinden als jou vriend zo over jou dacht en bevestigingen zoekt bij een ander zoals jij doet? relatie is ook gebaseerd op vertrouwen anders is het gedoemd te mislukken en dat komt enkel dan door jezelf. probeer je vriend te vertrouwen of praat met hem over je gevoelens.
zolang jij deze gevoelens blijft hebben zal je waarschijnlijk vaker dit soort dromen hebben.
Als je kijkt in het woorden boek worden dromen ook als volgt verklaard:Werkaamheid van de geest tijdens de slaap, waardoor levendige voorstellingreeksen meest in grillige afwisseling gevormd worden zodat de persoon meent dat alles te beleven.

Suc6! Groetjes

Hugo
8 jaar geleden

Mijn vriendin gaf me vannacht een keihard knietje in buurt van bovenbeen. Ik schrok maar hoorde dat ze helder begon te praten. Ze zei: dit is het niet. Dit gaat m niet worden genoeg wortels met schaamhaar op deze wereld waarna ze begon te mompelen al wegzakken met zinnen va geleide strekking zoals a joh wat kan mij dit nou schelen,lekker belangrijk. Toen ik haar vroeg( in het echt want ik Was wakkernatuurlijk), of ze geil was, zei ze:ja, hoe weet jij dat? Heb haar toen wakker gemaakt met een klap richting haar kruis waarna ze wakker werd. Ik heb veel vaker met haar, dat ze hardop in haar slaap praat. Probeer vaak te volgen wat ze zegt; ook vaak zinnen met negatieviteit maar soms moeilijk te volgen omdat ik ook slaap en alles snel vergeet helluuuup!!

Aquarius
8 jaar geleden

Ik had ook zoiets gedroomd dat mijn man met een ander vandoor ging. Fijn is het NIET!
Maar dromen zijn gemaakt om een ervaring te overleven en te overzien.
Dromen over vreemdgaan, is een teken dat je relatie sterk moet houden en van je onzekerheid af moet komen. Want dat is afstotelijk voor de man! Door onzekerheid krijg je het gedrag om je man te bezitten, voorheen was je anders. Jullie hadden het gevoel dat jullie elkaar hadden. Nu is er één bezitterig en de ander heeft jou. Zorg ervoor dat je het gevoel krijgt dat jullie elkaar hebben, je deelt elkaars leven. Een relatie is er niet op gebaseerd om je partner te bezitten. Niemand vind het leuk om onder iemands duim te leven. Negatief gedrag zorgt voor negatieve dromen, dus en ook negatieve gedachtes en gevoelens.

Mannen zijn helaas niet als vrouwen emotioneel, zij tonen graag hun mannelijkheid. En kunnen helaas dat niet/weinig zoeken bij jou... TIP: mannen zijn hulpvaardig, laat zien dat je hem nodig heb voor moeilijkheden, en ga ze niet zelf oplossen! Hoe moeilijk het ook klinkt, laat je onzekerheid varen. Heb vertrouwen in hem en je relatie, niet in je verwachtingen! Laat hem merken dat jij hem nog leuk vind, en kom niet met 'haat' (problemen en drama) aan. Want zo zien mannen het, ze denken dat jij hem haat en/of betwijfeld.

Tenslotte zijn er nog veel meer tips, het zijn maar een paar tips. Maar je zult merken dat je relatie verbeterd.

Na zo een droom, moet jezelf zien te kalmeren. Door aan de perspectief van je relatie te denken - goede ervaringen, de juiste signalen het balans etc etc


[Ik ben geen therapeut.]