Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over ex

Chris87
20 november 2015

Hi!

Ik heb vanaf mijn 17e tot mijn 26e een heftige relatie gehad die vanuit de schoolbanken is begonnen. De beste jaren uit mijn leven maar de relatie ging gepaard met veel bedrog en emotionele mishandeling. Ik zou het zelf eigenlijk niet echt mishandeling noemen maar het is voor ons allebei emotioneel heel zwaar geweest. We konden niet met elkaar en we konden vooral ook echt niet zonder elkaar. We deden alles samen.. werkelijk alles. Op mijn 26e besloot ik om de relatie te beindigen omdat ik erachter kwam dat ze me had bedrogen.. Dat was in het verleden al eens gebeurd door ons beiden maar dit keer was het anders.. We woonden net samen en het was de bedoeling (zoals in iedere gezonde relatie) dat we nu echt alle shit achter ons zouden laten. De periode hierna was niet makkelijk .. Zij ging al snel met die jongen verder waarmee ze me ook bedrogen had. Ondanks dat ze met hem samen was probeerde ze tussen ons nog wel zoveel mogelijk te redden wat er te redden viel. En ondanks dat ik haar helemaal niet kwijt wilde en zo ontzettend veel van haar hield.. lukte het me toch om mijn poot stijf te houden en afstand te bewaren. Tot een jaar later.. Vriendinnetjes krijgen was helemaal geen moeite maar relaties durfde ik niet meer aan te gaan en one night stands werden me zat. Ik viel weer terug in het verdriet van het jaar daarvoor toen ik het uit maakte. En ik wilde niets liever dan weer met haar zijn. Er volgde een korte periode van ups and downs en ik leerde een meid kennen (eigenlijk beter kennen, want we kenden elkaar al) waar ik nu inmiddels 2 jaar een relatie mee heb. Zij is super, en de relatie is super! Maar sinds een paar maanden droom ik regelmatig over mijn ex. Heftige dromen.. Het begon bij eens in de 2 weken, toen 1x in de week.. en nu bijna iedere nacht. Erg realistische dromen.. waar ik haar ouders en familie ook veel in tegenkom. De dromen gaan bijna iedere keer over dat we nu allebei in een andere relatie zitten maar het liefst nog bij elkaar zouden willen zijn. De gesprekken en personen in de dromen zijn zo realistisch.. dat als ik de volgende dag wakker word het de hele dag duurt voordat ik mezelf weer bij elkaar geraapt heb. Het is nu al ruim 3,5 jaar uit en in die tijd hebben we elkaar hooguit 2x gezien in de stad. We hebben nog wel wat gezamenlijke vrienden waardoor ik altijd (ongevraagd) op de hoogte blijf van wat zij doet etc. Hoogst waarschijnlijk andersom ook. Ik voel me goed in de relatie die ik nu heb. Maar de dromen worden steeds heftiger en ik begin me af te vragen of het komt doordat er een onbewust verlangen is om haar weer even te spreken of even te zien. Eigenlijk zou ik dat ook wel willen maar als ik dan eraan denk dat dat kan resulteren in een heel ingewikkeld ding.. Dan wil ik het juist helemaal niet. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk te vertellen over hoe sterk dit allemaal in elkaar zit en heeft gezeten. Maar ik zal afsluiten met een vraag. Hoe kom ik hier vanaf? Ik geloof er namelijk niet in dat dit vanzelf zal gaan.

Jesssss
9 december 2015

Wauw! Onze verhalen lijken heel sterk op elkaar.. heel eng. En ook ik probeer hier antwoord op te krijgen, ben nu net wakker geworden (05:15) vanwege een droom over m'n ex.. wil ook weten wat dit betekend want heb dit al maanden. Hoop dat iemand ons wat wijzer maakt.

Gr, Jess

Chris87
12 december 2015

Hi Jess,

Het is helemaal niks voor mij om zoiets op een website neer te zetten dus toen ik af en toe terug keek en geen reacties zag op mijn bericht dacht ik alleen maar.. zie je, dit slaat helemaal nergens op. Maar ik ben dus toch niet de enige!

Ik heb het sinds mijn vorige bericht nog meerdere keren gehad dat ik zo realistisch over haar droom... Vannacht ook weer! Helaas nog geen cure of iemand gevonden die me op zn minst kan vertellen wat het betekend of wat je ermee kan doen.

Jess, zit jij nu ook in een nieuwe relatie? Uit je antwoord haalde ik van wel. Hoe ga jij daar mee om? Vertel je het je partner?

Grts Chris