Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ware liefde en gekleurde sneeuw

Laris
14 maart 2015

Wie zou mijn droom kunnen verklaren, ik heb nog nooit zo een lange heldere droom gehad plus dat ik nog nooit over echte liefde heb gedroomd en dit onthouden heb.

Mijn droom:
Ik werd wakker op de dag die het nu eigenlijk vandaag is, maar ik droomde deze dag. Ik werd wakker en beneden was mijn feestje aan de gang, die ik blijkbaar had georganiseerd. Het hele huis was vol mensen en er was ook een super leuke super knappe jongen. We raakte aan de praat en we raakte verliefd op elkaar. Ik schreef ik een brief naar hem waarin ik allemaal persoonlijke dingen had gezet, ik weet niet wat maar deze brief kwam een paar keer in mijn droom terug. De jongen was toen super lief voor mij en aan alles werd duidelijk dat hij mij even leuk vond als ik hem. Hij bleef bij mij slapen en ik was helemaal gelukkig. Ook hadden we seks, alles was perfect.

De dag erna bleef de jongen bij mij thuis en ik ging naar Jeroen (hij is een vriend van mij in het echte leven). We praatte samen over de jongen en hoe leuk ik hem vond. Hij was in mijn droom namelijk zijn beste vriend en Jeroen vertelde mij dat hij hem had verteld over de brief, maar dat zelfs hij niet mee mocht lezen. Ook vertelde Jeroen dat ene Julia eerst zijn vriendin was en toen had hij haar ‘afgepakt’ en hij vertelde dat ik zijn vriendin was en dat de jongen mij ook had ‘afgepakt’. (in het echte leven is Jeroen nooit mijn vriendje geweest en Julia ken ik ook niet) Maar door die woorden voelde ik me wel schuldig maar Jeroen benadrukte toen dat het goed was en als ik van hem hield we samen moesten blijven. Daarna zag ik iemand wegrennen en ik ging erachter aan, ik volgde haar door een spiegel kamer en andere kamers en gangen. Tot ze naar de aula van mijn school en alle deuren dicht deed. Door een zijdeur kon ik nog net binnenkomen, het was me zusje die ik de hele tijd achterna had gelopen. Eenmaal binnen heb met de congiërge gepraat, zij was een oudere vrouw. Vanuit de aula liepen we toen de bel ging naar buiten en buiten was ik ineens op wintersport vakantie. Mijn hele school liep door een aparte gang en ik liep met wat vrienden van mij daarbuiten omdat wij uit een andere ruimte kwamen. Ik liep met mijn vrienden naar een soort kamer waar we konden gaan slapen. We konden direct een besneeuwde heuvel oplopen, dit deed ik dan ook, ik hoefde alleen niet te lopen maar ik gleed vanzelf omhoog. Helemaal boven waren kinderen aan het spelen met sneeuwballen en rechts naast mij waren daar de sporen van te zien. Toen ik naar links keek was de sneeuw ineens gekleurd. Het zag er echt heel mooi uit. Meer naar onder was het roze, daarboven rood en een klein puntje was paars. Toen ik weer naar rechts keek zag ik een hele grote kale maar toch sierlijke boom, deze boom verklaarde in mijn droom waarom die sneeuw gekleurd was. - ik werd wakker (nu ik wakker ben snap ik het niet, want bomen kunnen de sneeuw niet verkleuren, zeker geen kale.)

15 maart 2015

Beste Laris

Ik denk dat je in de pubertijd zit, aangezien je het over je school hebt. De pubertijd is een overgang van kind zijn naar het volwassen worden. Ik denk dat je bezig bent met gevoelens over jongens en heb je een ideaalbeeld gecreëerd hebt in je hoofd. Je wordt je blijkbaar bewust van die gevoelens (In je droom werd je wakker) en hoe je om moet gaan met de gevoelens van anderen.

Je zusje die je achterna rent zou kunnen staan voor je jongere ik, die al die nieuwe veranderingen, maar eng vindt en zich wil verstoppen. De school is een plek om te leren, maar is ook een plek waar een deel van je leven afspeelt. De aula een plek, waar de hele school samenkomt voor mededelingen en vieringen. De conciërge zou misschien een soort moeder of mentorfiguur kunnen zijn. Zij zorgt voor het schoolgebouw en indirect voor iedereen die van dit gebouw gebruik maken.

De bel gaat en het is tijd om naar buiten te gaan. Je komt in een wintervakantieomgeving. Een plek voor ontspanning en plezier. Zonder moeite glijd je een heuvel op. Op een heuvel heb je meer overzicht op je omgeving en je bereikt misschien een bepaald niveau. Op die heuvel zijn spelende kinderen en dan staat er een grote, kale sierlijke boom, die op de een of andere manier de sneeuw prachtig doet kleuren. Een boom kan staan voor groei of voor de basisstructuur van je leven. Misschien ben jij zelf wel die mooie sierlijke boom, die kleur geeft aan de wereld om je heen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Wolkje



1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 maart 2015 door Wolkje.