Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik kan op afstand invoelen en weet me geen raad

Veeertje
23 december 2018

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar mensen met ervaring in "invoelen", zowel op afstand als met direct contact. Ik zou hier graag over sparren. Om zeker te weten dat ik iemand tref die dit echt kan vertel ik niet te veel achtergrond in dit bericht en licht ik niet toe wat ik precies ervaar. Dat kan altijd later nog.
Het komt er in ieder geval op neer dat ik niet alleen meer ruimten en mensen in mijn directe omgeving kan invoelen, maar ook op afstand. En dat dit de laatste tijd alleen maar intenser wordt, waardoor ik er zelf veel last van krijg. Ik wil hier beter mee leren omgaan om mezelf weer beter af te kunnen schermen, maar ook hoe ik dit in kan zetten om mensen te helpen.

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Groet,
Veronique

23 december 2018

Invoelen is een vaardigheid dat voorkomt vanuit het oer gevoel. Ons lichaam is eigenlijk nog niet geëvalueerd in onze tijd en maatschappij waarin we nu in leven. Hormonen kunnen nog steeds de overhad nemen. Deze waren vroeger bedoeld om gevaar en ongevaar van elkaar te kunnen onderscheiden. Kijk naar de jager, die afgaat op zijn vaardigheden en intuïtie. De landbouwer die door heeft wanneer er een roofdier op de loer ligt. De relatie moeder en kind die heel sterk kan zijn. De moeder kan voelen of het kind in gevaar is of niet. Het is een soort van telepathie. Op deze manier kan je het rationeler bekijken dan zweverig te worden. Om het op een nuchtere manier dit te kunnen accepteren en met beide benen op de grond te staan, kun je beter ontwikkelen en kun je het beter afschermen. Er is een natuurlijke manier om hiermee om te gaan, door grenzen te herkennen. Let wel….met vallen en opstaan. Het is direct een zoektocht naar jezelf.