Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dochter droomt mijn droom

Soevy
24 november 2018

Hallo,

Ik droom al maanden zéér vaak over dat ik weer, als volwassene, naar de middelbare school ga. Door een of andere manier loopt dit helemaal in de soep en raak ik zo wanhopig/gefrustreerd dat ik ga spijbelen. Vanacht droomde ik dit ook.
Deze droom heeft waarschijnlijk te maken met het verwerken van mijn schoolverleden. Ik praat hier eigenlijk nooit over.

Nu vertelde mijn dochter van 5 vanochtend dat zij droomde dat ik naar school moest. Maar dat ik stiekem andere dingen ging doen ipv naar school.

Is dit toeval? Of..?? Ik bedoel, mijn dochter is net 5! Ze lijkt veel op mij en ik ben hoog sensitief, voel veel aan. Maar dit vond ik toch best vreemd.

25 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De school is een levensschool. Op een school leer je systematisch lesstof tot je te nemen. Je bent nooit uitgeleerd. Op je volwassen leeftijd valt ook nog genoeg te leren. Het opvoeden van een kind, het managen van de huishouding, het omgaan met tegenslagen. Noem maar op. Dat je spijbelt komt omdat alles in de soep loopt. Stress komt naar boven en je laat alles uit je handen glippen. Dat is je natuurlijke reactie. Het kan zijn dat je in je dagelijks leven dit ook tegenkomt. Het is een leermoment van rustig ademhalen en de boel weer oppakken.

Wat ook natuurlijk is, is de moeder, dochter band. Je dochter heeft 9 maanden bij je in de buik gezeten. De moeder, kind band kan erg sterk zijn. Deze band hoort er ook te zijn, om je kinderen te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Toen de mens nog primitief leefde hadden wij mensen, deze band met de kinderen nodig, om zich te kunnen beschermen tegen roofdieren, vijanden en weersomstandigheden. Zo kon de moeder, de kinderen snel in veiligheid brengen. Angst is ook een natuurlijke reactie. Hormonen zorgden ervoor om de mens te beschermen. Maar kinderen hebben ook een natuurlijke reactie om bij de moeder in de buurt te blijven. De geur is erg belangrijk. Onbewust pikken we de geur op van de familie, zodat we weten dat het één kloek is. Dat is eigenlijk ook de rede bij de gewoonte van familie kussen. Prairiehondjes doen dat ook bij elkaar, dat inteelt voorkomt. Maar soms kan het wel eens mis gaan tijdens het winkelen. Dan vergist het kind zich wel eens in de moeder en hangt het aan haar been. En dan schrikt het kind zich een hoedje, omdat het de verkeerde moeder is. Grappig zulke momenten. De moeder, dochter band is nog sterker. Vrouwelijke eigenschappen zijn bevoordeeld intuïtie, gevoel en zorgzaamheid. En daarmee zitten jullie nog meer op één lijn. Dus dat je dochter jouw droom op heeft gepikt is niet vreemd.2 keer bewerkt. De laatste keer was 25 november 2018 door Esme.