Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Overleden moeder, en levende zus in droom.

13 mei 2013

Beste lezer,

Het betreft 2 dromen.

Droom 1:

Ik loop de woonkamer in van mijn ( overleden moeder, borstkanker met uitzaai) moeder, het is precies ingericht zoals het was in de kleur dat het was en het was een lichte ruimte. Er staat een ziekenhuisbed in de kamer, zoals het was toen ze kanker had 2008. Ze ligt ziek in bed. De bel gaat ik loop naar de keuken, daar staat een man die ik niet ken. De keuken is licht en precies ingericht zoals het was. Door het raam zie ik dat mijn ( levende ) zus lopen richting de voordeur, haar haren zijn slordig kort geknipt. Ik ben me ineens bewust van mijn blote borsten voel heel even schaamte en ga dan op de grond liggen niet vanwege de schaamte maar vanwege de niet gewenste ontmoeting met mijn zus dan word ik wakker.

Droom 2: ( 1 nacht later )

Ik loop de woonkamer in van mijn ( overleden moeder, borstkanker met uitzaai) moeder, het is precies ingericht zoals het was zoals bij de eerste droom. Behalve 1 punt het ziekenhuisbed is nu haar bank. Mijn moeder ligt in foetus houding ziek op de bank. Ik loop naar haar toe en vraag of ik haar naar bed kan brengen. Ze zegt dat ze dit niet wilt. Ik help haar overeind en zie dat haar borsten eruit zien als lege theezakjes, verlept, ze heeft een doorschijnend zwart topje aan, iets wat ze nooit droeg, zo der bh. Met het overeind komen raak ik haar aan onder haar borsten tegen haar ribben en dan word ik wakker.

Graag ontvang ik uitleg over deze dromen.
Ik ben ongerust en weet niet waarom.
De dromen waren niet eng.
Ik heb al ruime tijd niet meer over haar gedroomd.
Voorheen als ik over haar droomde was haar huis leeg en donkerder.
De vloer had in eerdere dromen een hels blauwe kleur. Nu was het grijs, in het echt was het vroeger grijs en daarna hout.

Alvast bedankt,
Ik sta open voor alles en je hoeft me niet te sparen of met handschoentjes aan te pakken.
Ik wil weten wat dit betekend.

Groetjes, pleepc ( vrouw van 29 jaar )

barbie34
25 mei 2016

Hi,
Ik heb om dezelfde reden mijn moeder verloren.Ook ik heb altijd de droom dat zij in een ziekenhuis bed ligt in het ziekenhuis of thuis.Ze slaapt meestal en dan praat ik met verpleging.Soms is ze wakker maar vaak slaapt ze ook in die droom.Wat betekent het?

25 mei 2016
Beheerder

Het is een verwerking.
Je moeder is maar een beeld.
Eigenlijk heb je haar nog steeds niet "begraven".
Het slapen is onbewustheid.
Dus ze verzinkt weer in je onbewuste.
Je kunt haar nog niet loslaten en roept daarom dat beeld op.
Niet zij is ziek maar jouw voorstelling ervan.
Waarmee ik je niet wil beledigen, maar het is nog niet geheeld of geaccepteerd.