Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom met zwarte schaduw

10 november 2010

Ik heb steeds een nare droom met een zwarte schaduw(demon?), maar het is niet een normale nachtmerrie ,moeilijk om uit te leggen maar zal het proberen...
Ik lig te slapen en opeens voel ik dat er naar me gekeken word als ik wil kijken wat het is kan ik mij niet bewegen ik kan alleen nog maar mijn ogen bewegen en horen, dus ik kijk naast me en zie een zwarte schaduw van een mens(er is niemend in mijn familie overleden), hij doet niets maar blijft staan, ikk voel me heel bang en probeer me te bewegen het lukt me om van mijn bed af te duwen ik kruip door de vloer naar de deur, hij blijft naar mij kijken, opeens kan ik op staan ik ren naar de kamer van mijn ouders en zie het naast mijn moeder zitten(kijkend naar mij) ik begin te huilen en doe mijn ogen dicht opeens opeens word ik wakker (weer) op mijn bed, ik denk dt ikwakker ben van mijn droom, maar als ik omkijk staat het er weer, ik krijg echt zo een nare gevoel kan me weer niet bewegen, alles lijkt zo echt ik dsacht echt dat ik wakker was maar nee het gebeurt steeds opnieuw, ik duw me weer van van mijn bed en probeer weer met heel veel moeite te kruipen naar de deur(ik voel de koude grond en alles lijkt levens echt / krijg echt spier pijn door de moeite die ik moet doen om te bewegen)
als ik er ben bots ik mijn hoofd tegen de muur en word ik eindelijk wakker. (ik snap niet waarom ik altijd niet kan bewegen en waarom ik dubbel droom?) kan iemand dit uit leggen...

Een week later heb ik weer zo een nachtmerrie, dan voel ik iets dat rent op mijn bed als ik weer wil kijken wat het nou is kan ik mij niet bewegen, opeens rent het in me, ik begin te trillen en alle kanten op te bewegen ik kan niets doen na 5 min moeite doen om op te staan, ren ik weer naar de andere kamer maar dan is mijn moeder wakker en zegt ze kom lieverd wees niet bang maar dan staat die schaduw daar weer en gaat in haar (een soort exorcisme) ik begin te schreeuwen en opeens lig ik weer in mijn bed (nu weet ik dat ik droom want ik zie het weer naast mij staan dus ik probeer mij zelf met heel veel moeite wakker te maken) het lukt niet, dus sta ik op ren uit mijn huis en probeer van de trapaf te springen (want ik weet dat als ik in mijn droom overleid ik wakker word, dus ik probeer een soort van zelfmoord te plegen, maar het lukt niet om te springen ik bijf zweven in de lucht) dus terwijl ik daar tegen vecht stoot ik mij tegen de ijzere trap en word eindelijk wakker. dit is echt een verschikkelijke gevoel(heb nu al kippenvel alleen maar van het terug denken), ik heb andere mensen gevraagd maar niemand kan mij helpen, weet iemand wat het betekend??
Toen ik klein was ong 1 tot 3 jaar, kon ik wel geesten zien maar nu niet meer(alleen in dromen), ik begon dan te huilen en naar iets te wijzen.....
Nu heb ik alleen nog vaak dat ik voel dat iemand er is of hoor ik ademhaling(vooral snachts) vaak heb ik ook kippenvel voel dat er iets naar me kijkt ..

Jeniffer
10 november 2010

Zo een droom had ik oiook goed dat ik het van u hoor.Ik voel me nu wat beter omdat ik nu iemand heb die ook zulke dromen heeft

10 november 2010

12b12,

Slaapverlamming komt vaker voor en daar hoef je je in de eerste plaats niet druk over te maken.
Waarom je dubbel droomt zal waarschijnlijk te maken hebben met jouw ervaring op jonge leeftijd.
Zelf heb ik ook een dubbeldroom gehad, ik moest de wekker uitzetten maar wilde blijven liggen.
Dus ik heb in mijn droom telkens de wekker uitgezet en het werkte niet!
Jouw ervaring over het dubbeldromen kan ik niet uitleggen, mogelijk iemand anders op dit forum?

MvG DiscoverDreams

patrice
3 oktober 2012

hoi, ik heb ook zulke dromen. ik gebruik dan wierrook van sint michael. even via internet opzoeken waar je die kan halen. wij hebben in de buurt een maria winkeltje waar je dat kan halen. het kan ook zijn dat ze een boodschap voor je hebben. je kan ook vragen of ze weg willen gaan. hier gaat wel veel tijd en en energie in zitten. ik voel zelf ook geesten aan, en heb ook regelmatig contact met ze. ik heb ze in het verleden gezien. nu heb ik de bevesteging (hun zien) niet meer nodig, omdat ik hun toch wel aan voel. ik hoop dat je er wat aan hebt.

Mikail
4 april 2014

Ik had ook zo'n soort droom elke dag toen ik klein was

Vanja Braat
14 april 2014

Ik zie, hoor en voel geesten, als ik daar iets van heb geleerd is het wel dat ik niet bang hoef te zijn. Meestal proberen geesten contact met je te maken via je gedachten. Tot mijn 6de was ik ook bang maar ik leerde mensen kennen die hetzelfde hadden. Samen kwamen we er achter dat geesten meestal hun dood niet hebben kunnen accepteren. Je moet dan heel vaak herhalen: ga naar het licht, je bent dood.

Groetjes Vanja

Sly
26 juli 2015

Mense, als je zon droom hebt, waar jij je niet ken bewege, en een donker fenomeen ziet, verdrijf hem dan in de naam van Jezus christus , bij mij idem dito dese droom gehad maar ik ben christelijk ik keek dit fenomeen aan en schreeuwde Dat God en Jezus Christus Hem zoude veroordelen dit zijn zielen die op het matje van god moet verschijne waar daar hun oordeel des ziel staat te wachten! EN WEG WAS IE EN WERD GELIJK WAKKER!!

~
27 december 2018

ok u reactie maakt me echt banger dan die droom waarover het gaat...

SeasonsDontFearTheCreaper
27 december 2018

Een slaapverlamming kan soms meerdere malen per nacht gebeuren, je kan dan zelfs over het zelfde dromen.
Alles voelt echt, en je kan je niet bewegen of hebt het idee dat bewegen geen effect hebt, je kan niet praten of anderszins communiceren, en dat is (weet ik uit ervaring) enorm beangstigend. Veelal als je hieruit ontwaakt val je al snel weer in slaap en terug in zelfde gebeurtenis.

Als je eenmaal goed wakker bent kan het beste even recht op gaan zitten en even goed uitrekken zodat je spieren weer wakker worden en je de doffe rem slaap verbreekt. Let op je ademhaling en probeer rustig te worden. Ga daarna weer verder proberen te slapen.

Er is geen echte reden bekend waarom dit gebeurd maar veelal had ik hier zelf last van als ik me rug lag te slapen.
Andere bekende triggers zijn oververmoeidheid, gespannenheid of stres in het algemeen.

Daarnaast bleek een vitamine gebrek dit mij te versterken, sinds ik al jaren vitamine-E slik heb ik hier aanzienlijk minder last van, maar ik heb vanwege een stofwisselingsziekte al last van een vitamine opname problemen in het algemeen, dus het is niet te zeggen of dit ook ieders andere situatie het geval is.

@Sly ik probeer hier nuchter mee om te gaan, ik denk dat vooral de kracht die hierbij zelf oproept een trigger is om wakker te worden, meestal in mijn geval als ik probeerde echt te bewegen met mijn mijn hoofd werd ik wakker, maar ik heb van andere mensen vernomen dat je ergens sterk op te concentreren deze loop (want dat was het voor mij veelal) kan doorbreken. Een geloof is uiteraard het sterkste wat je over je zelf kan oproepen.

Overigens zijn dromen over indringende dromen over duivels en demonen niet heel vreemd, maar veelal het gevolgd van een inlelijke strijd of conflict waar de duivel symbool staat voor iets waar je tegen vecht (zie ook de droomuitleg over Duivel). Ik zelf zat dromen gehad over een gevecht met duivel, en altijd won ik! Ik heb behoorlijk wat meegemaakt in mijn leven, dus mijn inner demons komen soms nog wel eens boven drijven.

Alleen in zeldzame gevallen is hier sprake van paranormale activiteit, en vind dit niet alleen s' nachts plaats maar ook overdag of als je "echt" wakker bent. Duidelijk zeggen dat ze weg moeten gaan en dat je wil slapen is dan veelal voldoende.