Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Auto rijden zonder rijbewijs

12 augustus 2009

`Vannacht droomde ik dat ik met een vriendin naar een evenement was geweest.
We moesten naar huis, maar om een of andere reden was de moeder van mijn vriendin, de bestuurder van de auto, er niet meer.
In mijn broekzak zaten sleutels van de auto.
Omdat ik sinds kort 18 ben, vertelde ik de vriendin dat ik ons wel thuis zou brengen als zij haar mond zou houden.
Zij had een beter idee, ze pakte een pasfoto van mij en de rijbewijs van haar zus en ze plakte mijn foto erop. ik vroeg me af of dit wel zou werken.
we besloten te doen alsof dat mijn rijbewijs was en we liepen de parkeergarage in en stapte in de auto.
Ik startte de auto en reed achteruit. toen ik wilde stoppen bleek dat de handrem erg stroef ging. Ik kon gelukkig net op tijd stoppen om de volgende auto niet te raken, maar dat was wel schrikken. Na een tijdje kwam ik erachter dat er ook een pedaal is om te remmen, en ik kwam uit het vak van de parkeergarage.
Toen zag ik een bekende die me raar aankeek. zij wist dat ik geen rijbewijs had. ik stapte uit om het allemaal uit te leggen.
Toen ik weer ging zitten vroeg de vriendin waarom de auto verkeerd om stond.
Nu moest ik dus weer terug het vak in om de auto om te keren.
dat lukte wel beter dan de 1e keer dat ik uit 't vak moest.
toen we uit de parkeergarage reden dacht ik dat ik mijn rijbewijs moest laten zien. dat was echter niet zo en dus schaamde ik me erg.
Op de wegen buiten de parkeergarage was het alsof ik gewoon lessen had gehad. ik maakte geen fouten etc.

Maar toen opeens stond de moeder van mijn vriendin naast de weg.
Mijn vriendin zei dat we moesten stoppen. Ik stopte en mijn vriendin draaide haar raampje open.
Ze leunde in de auto en zei op een overdreven toon tegen me: "Goh! ik wist niet dat jij een rijbewijs had! laat eens zien!"
Ze pakte de rijbewijs uit mijn handen en zag dat het van haar andere dochter was.
Ze was onwijs kwaad en wilde de rijbewijs verscheuren. Maar ik smeekte haar dat niet te doen, een rijbewijs is erg duur, bij elkaar zo'n 2000 euro.
Dat kon ik de zus van mijn vriendin toch niet aan doen?!
Ze begreep het en gaf de rijbewijs aan mij terug.

Toen werd ik wakker...
vaag!

16 augustus 2009

Hoi jorande-chanWanneer je droomt dat je op de rem trapt, geeft je droom aan dat je het wat langzamer aan zou moeten doen in zaken of persoonlijke kwesties. Je hebt in de 'fast lane' geleefd en zou het nu wat kalmer aan moeten doen.

Als je droomt dat de remmen falen, waarschuwt dit voor een gebrek aan stabiliteit in je leven. Elke overeenkomt die je aangaat zou risicovol kunnen blijken te zijn.

Verschuil je je niet achter het gezicht van iemand anders, laat zien wie je bent en leef daar naar.

Ik denk dat je wat meer op je zelf moet vertrouwen, als je naar een ander luisterd kan het wel eens mis gaan, dat zie je ook in je droom.

Groeten H@ns.

Tesss
18 november 2018

Ik ben nog een kind 11 jaar en ik moest ergens naartoe in mijn droom. Het was niet echt duidelijk waar naartoe maar, ik wou dus terug naar huis rijden maar, ik stopte ergens omdat het donker werd en ik niet wist waar de lichten zaten dus bleef ik daar staan midden op de weg. Later zag ik mijn zus (14) opeens aan komen lopen ze stapte in en reed ons naar parkeerterrein/industrie terrein. Toen belde ik Mn vader en hij vroeg waar we waren zodat ie kon komen maar toen we terug in de auto stapte zat er opeens een man voorin en hij had een dode vrouw op zn schoot liggen en Mn zus had de deur al dichtgedaan voor ze het zag dus ze kon niet meer weg. Toen zei hij tegen mij:” je kan maar beter instappen voor het te laat is” ik denk dat ie bedoelde voor die ons ook vermoorden en toen werd ik wakker midden in de nacht ongeveer rond half5

18 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. In je droom ben je nog een klein meisje. Je rijd in een auto op je 11de jaar. Te jong om te mogen rijden. Je voelt je volwassener dan je bent. Stil staan is passief zijn. Je vader is nog altijd je steun en toeverlaat. Hier merk je, dat je nog niet helemaal op eigen benen kunt staan. De man voorin de auto is het onbewuste en een angst komt hier bij je naar boven. Hij komt over als een moordenaar. Een lijk in je droom vertegenwoordigt een aspect van jezelf wat gestorven is. Denk aan bijvoorbeeld onbevangenheid of vrolijkheid. Het kan ook betekenen dat je niet in staat bent om je duidelijk te uiten. Het is hier niet duidelijk of hij de vrouw heeft vermoord. Maar je vader is overbezorgd en laat je snel in de auto komen.