Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De Dood

Ik nog is..
26 juli 2007

ik heb de laatste tijd, elke nacht dromen over de dood, dat mijn beste vriendin onder een trein ligt en vooral over mijn beste vriend, dat hy een auto-ongeluk heeft en dat ik hem bloedend en halfdood in mijn armen heb liggen ! dat hy erna in een coma ligt enzo.
echt raar, soms droom ik ook dat ik degene ben die in de coma ligt en dat mijn beste vriend, zo'n spijt krijgt van hoe hij heeft gdn tegen mij, ja en zo gaat het door, hoe komt dat toch ? hebk mss bang van iets ? wil ik iemand schuldgevoelsn geve die slecht was tegen mij ?

MYxSELF
28 juli 2007

Hey !

Weet je vroeger droomde men moeder altijd dat haar kind in coma lag, en ze dacht altijd dat ik het was dus wou ze me ook beschermen. en op een dag valt mijn broertje uit het raam en licht in coma, net in dezelfde zaal als ze droomde. dus het was niet ik die in haar droom was voorgekomen, maar mijn broer. Hij is er wel uitgeraakt, Gelukkig !
x

Cindy Liebens
21 oktober 2007

ik droom vaak dat mijn ouders sterven.
Of dat ik zelf dood ben & dan zie ik mijn ouders wenen & ben ik mijn geest.
Best wel raar.
Wat zou dit kunnen betekenen?

Simone
23 november 2007

ik denk dat sowieso dromen over de dood door angst voor het sterven komt. je bent bang om dierbaren te verliezen of om zelf dood te gaan. ik droom ook wel erover, ook droomde ik regelmatig over mensen die al gestorven waren.

25 november 2007

Heyey,

Als je droomt over de dood van een geliefde, suggereert dit dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af wat deze persoon zo speciaal maakt en wat je zo in hem/haar waardeert. Wellicht is het precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie.

Als je droomt over je eigen dood, duidt dit op een overgangsfase in je leven. Je wordt spiritueler en wijzer. Een alternatieve uitleg daarentegen is dat je wanhopig probeert te ontkomen aan de verplichtingen van het dagelijske leven.

Als je droomt dat je een ongeluk meemaakt, duidt dit op opgehoopt schuldgevoel waar je jezelf onbewust voor straft.

Een droom over een auto-ongeluk symboliseert je emotionele status. Je zou diepgewortelde angsten kunnen herbergen. Deze droom waarschuwt je om het wat langzamer aan te doen voordat je tegen problemen aan botst. De koers die je voor jezelf hebt uitgestippeld zou je moeten herzien: het is beter om een nieuwe weg te kiezen

Als je droomt dat een geliefde omkomt in een ongeluk, suggereert je droom dat iets in je eigen ik niet langer functioneel is. Het is tevens symbolisch voor de band die je met deze persoon hebt. Mischien loopt je relatie niet zo goed meer?

Ongeluk-dromen kunnen tevens een rechstreekse verwijzing zijn naar de vrees om een echt, fysiek ongeluk meet te maken. Je zou simpelweg nerveus kunnen zijn om achter het stuur te kruipen.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

groetjes

idk
6 maart 2015

Als je iemand in je droom iemand dood ziet betekent dat diegene heel lang gaat leven.