Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bruiloft

Doortje
5 jaar geleden

Hoi vannacht droomde ik over mijn bruiloft. Ik ben niet getrouwd maar woon samen. Maar nu de droom
Ik zou plotseling gaan trouwen... Ik weet niet met wie? Ik heb geen tijd gehad om iets voor te bereiden dus ik heb snel een jurk uit de kringloop gekocht die te groot, ouderwets en wit is. Je ziet mijn beha dus ik draag er een zwarte koltrui onder en een zwarte legging. Ik ben wanhopig want dit staat vreselijk. Zo wil ik niet trouwen. Een bekende, zij is naaister, wil me wel helpen maar ze is op het laatste moment ziek. Ze geeft me nog een wit doorschijnend 't shirt maar ik blaas het huwelijk af. Mijn moeder had nog snel een thema voor het huwelijk bedacht... Het was sinterklaas... Dan vraag ik op het laatst nog een broodje om te eten. De rest is vaag. Ik herinner me dat ik mijn ex vriend uit een bruidsauto zie stappen in pak. Ik zou dus kennelijk met hem trouwen?

Wie o wie kan me meer vertellen over deze droom?

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Trouwen is een contract aangaan en samensmelten met een ander. In voor en tegenspoed. Het is een nieuwe begin of overgangsfase.

De droom kan ook de vereniging van voorheen tegengestelde aspecten van persoonlijkheid vertegenwoordigen, met name de mannelijke en vrouwelijke kant van jezelf.

De jurk is 2e hands jurk lijkt op een tweede poging om een verbintenis aan te gaan. Het is niet op maat gemaakt en het huwelijk loopt in de soep. Je verlangt naar een stevige band met een persoon. Je ex is toch niet iemand waarmee je je hele leven bij wilt blijven.

Doortje
5 jaar geleden

Hoi Esmee
Dank je, wel. Ja ik die ook een tweede poging om een verbintenis te herstellen. Dus dat klopt en mijn gevoelsleven qua relatie ligt overhoop. Dus ik kan dat wel plaatsen!