Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kraai/raaf

N.
5 jaar geleden

Ik droomde dat er een raam op een kier stond. Een grote zwarte raaf achtige zat in het raam. Stsarde mij aan. Zn ogen leken net als bij katten geel achtig te flikkeren vanuit het donker. Ik was bang. Ik schreeuwde naar de vogel en vroeg hem om weg tegaan. Dit deed hij niet. Het werd intenser. Ik werd banger. Op gegeven moment verzamelde ik moet en sloeg het raam dicht. De vogel bleef zitten en zn poten zaten tussen het kozijn vast. Daarna ging hij nog niet weg. Ik opende het raam en wou zn hoofd omdraaien. Hij stribbelde niet tegen. Toen werd ik wakker.

5 jaar geleden

Hoi N.

Gevoel wat ik er bij krijg is dat je iets in je leven probeert niet te voelen. Iets wilt uit sluiten. In je droom komt de angst dan toch via een kiertje je bewustzijn binnen.

5 jaar geleden

De raaf is een boodschapper van de goden. Een kraai in je droom staat symbool voor je vervelende gewoontes en de duistere kant van je karakter. De kraai kan dienen als een boodschapper van je onbewuste. Kraaien betekenen ook verandering. Zijn glanzende zwarte veren heeft een uitstraling van mystiek en magie. De zwarte kleur staat ook voor het onbekende. Omdat je deze niet goed onderzoekt komen angsten naar boven. Ogen staan voor communicatie. Zijn blik is sterk en deins je terug voor zijn blik. Hij straalt en heeft een majestueuze uiterlijk. Het raam is je uitzicht en perspectief. De angst is niet meteen weg te sturen. Hij houdt zich klampt zich stevig vast. Door zelfonderzoek laat hij los.

N.
5 jaar geleden

Ik heb voor een tijd terug gedroomt dat ik zwanger was terwijl ik dat niet ben. Dit had ik opgezocht en er stond dat ik iets probeerde te creeëren en hier kon ik mij wel in vinden. Tussen die tijd en de raaf-droom droomde ik dat ik de trap opliep en een slang zag liggen. Die moest weg.(naar mijn idee) Ik pakte m op. Was verder niet bang. De slang beet mij in mijn pols maar ik liet niet los wel deed het pijn. De slang spartelde. En toen werd ik daarvan wakker. Ik snapte die droom ook niet 100%. Wel vraag ik mij erg af of het niet met mekaar in verband ligt. Ik heb vrijwel nooit dromen die ik kan onthouden. Iemand daar een idee over?

5 jaar geleden

Hoi N

Kun je vinden in de eerdere duidingen van mij en Esme? Ben benieuwd wat je daar uit kan herkennen.

N.
5 jaar geleden

Ehm.... ik kan mij vinden in het mystieke van de kraai. De kraai deed niks dus een donkere kant van mijzelf denk ik niet. Eerder een boodschap. Maar ik zou niet weten wat... wel had ik eerder die avond een onenigheidje met een geliefde. Maar dat was al opgelost direct. Ik zou het niet weten verder...mijn leven voelt nu verder stabiel. Als je t hebt over "niet voelen" dan heb ik het idee dat het kan zijn met carrière. Mijn studie is bijna klaar en daarbij komt de keuze van gaan werken/ verder met school/creative passie volgen? Kijken.