Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Huis van d buren

Mo
5 jaar geleden

Ik heb 2 nachten achter elkaar over het huis vn mijn vroeger buren gedroomd. Uit mijn kindertijd van 3de tot mijn 12de. De 1ste nacht moest het huis opgeknpt worden en ging ik helpen met het verven van de muren. De de nacht zag ik dat het huis helemaal leeggehaald was ( net zoals je je hui achter moet laten als je e huur hebt opgezegd bij een woningbouwvereniging ). De ramen waren ook afgeschermd met wit/ rozige doeken. In de tuin stond een groep menen die hadden geholpen om het huis schoon en in nieuwe staat te maken.
Voor mijn gevoel betekenen deze dromen dat ik me niet meer hoef bezig te houden en verantwoordelijk hoef te voelen voor andermans zaken/ lasten. Dat heb ik vanuit overleving vanaf mijn jonge kindertijd nl. gedaan om in beeld te komen en waardering te krijgen. Ik merk dat het loslaten van dit aangeleerd gedrag nog wat angst oproept. Angst vanuit mijn kindbewustzijn; of ik wel in beeld zal zijn en goed bevonden zal worden zonder dit gedrag. Maar het is nu helemaal ok. om gewoon te zijn wie ik ben; en alleen hulp te geven als dat van binnenuit goed voelt.

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De buren zijn herinneringen uit het verleden. Het huis is wel van de buren, maar in de symboliek in dromen, is het een spiegel van jezelf en is dit huis ook een deel van jou. Een huis is als een jas om je heen en vertegenwoordigd je lichaam en je ziel. De kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. Iedere kamer heeft zijn functie.

Het huis dat opgeknapt wordt bij de buren wil zeggen dat je onderbewuste wilt duidelijk maken dat je je gedachten moet vrijmaken en oude denkwijzen moet loslaten. Het is werken aan jezelf en kun je beter ontwikkelen. Er is veel verandert in de tijd en in de maatschappij, waardoor oude normen en waarden in overweging worden gebracht. Wat is nog belangrijk en wat niet.

Je bent op zoek naar zelfverbetering. Het is niet altijd handig om alsmaar naar het verleden te kijken. Leuke en minder leuke gedachten komen naar boven. Vooruit kijken zorgt voor nieuwe en creatieve idee├źn. Hierdoor zorg je voor beweging en ontwikkeling.

De ramen zijn afgeschermd. Hierdoor wordt het moeilijker om vooruit te kijken. De kleur wit staat voor reinheid en roze voor onschuld. Je zou meer assertief mogen zijn en de doeken weghalen. Op die manier heb je beter overzicht naar buiten toe. Dus de maatschappij en kun je beter participeren.