Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Hond aangereden

C.
5 jaar geleden

Hallo,
Ik schrik net wakker van mn ergste droom ooit. Ik was in een groot gebouw (leek een winkelpand) en opeens zag ik mijn moeder buiten aan komen waar ik naartoe liep. Eenmaal buiten zag ik een hond (we hebben zelf een border collie thuis, maar dit was een andere), een zwart witte border collie met een heel opvallend witte tong. De hond die ik zag droeg een kap om zijn hoofd die ze vaak na operaties hebben. Even later vroeg ik mijn moeder waarom deze hond er was en waar onze eigen was. Het antwoord: mijn moeder had hem aangereden op de parkeerplaats terwijl ze achteruit reed bij het winkelpand. (Waarom de vreemde hond er opeens was werd me niet duidelijk.) Ze zei dat ze niet zeker wist of hij nog was weg gerend of niet. We zijn samen gaan zoeken, ik zag iets lopen en schreeuwde heel hard de naam van de hond maar dit was een vos. Hierna werd ik wakker. Ik heb in mijn droom heel hard gehuild en werd ook wakker met tranen in mijn ogen. Ik vind dit een erg nare droom, zou iemand mij kunnen vertellen of dit iets betekent en zo ja, wat dan?
Misschien handig om erbij de vermelden, de hond die wij thuis hebben is een bruin witte border collie, deze was in mijn droom aangereden maar heb ik niet gezien, de zwart witte border collie met witte tong was een voor mij onbekende hond.
We hebben 3 maanden geleden onze oude hond moeten laten inslapen, dit was een zwart witte border collie.
Groetjes

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het gebouw is als een jas om je heen. Het is groot en hierdoor kan het zijn, dat je je klein voelt. Een leeg winkelpand is als een koude bedoening.

De hond staat voor trouw. Vooral de border collie is als een vriend en gids. Je moeder is je steun en toeverlaat. Gezien je moeder en de hond in je droom, lijkt het erop dat je graag leunt op anderen. Beiden zijn een spiegel van jezelf. Zelf op pad gaan zou je niet zo snel doen. De witte tong van de hond is bestemd om af te koelen. Je krijgt het ergens warm of zenuwachtig van. De kap is als bescherming, om niet de wonden open te halen. Ze moeten goed kunnen genezen. Waarschijnlijk heb je ergens littekens aan overgehouden.

In dromen worden beelden in symbolieken uitgebeeld. De aanrijding va de hond is het doden of ontdoen van vervelende eigenschappen, waar je eigenlijk al gewend aan geraakt bent. Maar deze moet je van je afschudden, omdat het je ontwikkeling of gezondheid belemmert. In de droom ben je opzoek naar jezelf. De hond is weg en houdt het in dat je soms je gevoelens niet goed kunt vertalen.

Tegelijkertijd is deze droom een verwerking van jullie zwart witte border collie. Die ben je helaas kwijt. Sterkte met de verwerking.