Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerrie

Lisanne
14 november 2018

Kan iemand deze droom voor mij uitleggen. Vannacht droomde ik dat ik zwanger was en dat ik draagmoeder was voor een stel dat geen kinderen kon krijgen. Mijn kinderen waren bij mij en speelden op rode loopauto's. Echter mijn jongste raakte verstrikt in een touw waardoor ze bijna werd opgehangen, gelukkig knapte het touw maar ze viel zo hard met haar hoofd op de grond dat ze meteen gehandicapt was. Ook zag ik op een afstand twee onbekende mannen kanoën in een moeras achtig water. Weet iemand wat deze droom betekent?

14 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Zwanger zijn staat symbool voor nieuwe ideeën (vrucht) en creatieve ontwikkelingen. Alleen moet je je nieuwe ideeën op een bepaald punt afstaan. Het kan zijn dat je met een project bezig bent voor een ander. Of je zorgzaamheid uit en er minder voor terug krijgt. De rode loopauto’s maakt de kinderen mobiel, dus eigenlijk zelfstandiger. Het verstikken van je jongste laat je zien, dat er een moment gaat komen om los te laten. Hier wil je liever niet aan denken. Een gehandicapt kind heeft levenslange zorg nodig.

De onbekende mannen is een spiegel van het onbewuste. Er wordt hier verwezen naar de dubbele mannelijke kracht. Kanoën is op eigen kracht vooruit komen. Het water staat symbool voor emotie of het onbewuste. Het moeras is een drassig landschap. Het is een overgangsgebied tussen water en land. Dus een grens van het onbewuste (water) en bewuste (land). Het kan voor verwarring zorgen. Helemaal als het mistig wordt. Want dan heb je weinig overzicht. Het kan gaan om angst voor de toekomst. Het is de kunst om goed te gaan aarden en leven in het hier en nu.