Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

eten.

10 november 2018

Ik droomde dat ik uitgenodigd werd voor het avond eten met een kleine familie van een jongen die op school de sterkste was van de hele school.En heel soms peste hij mij in het waak bestaan maar dat was zonder haat gwn om te klooien.
Ik heb totaal geen haat naar hem in het waakbestaan nooit gehad ook.Wel was moest ik me altijd inhouden anders kreeg je er van langs als je te druk was in de klas.

Ik er naar toe ging en dat ik tegenover hem zat aan tafel.En dat hij erg boos werd omdat ik hem in zijn ogen aan keek.Toen sloeg hij mij en toen sloeg ik hem meteen volop terug in zijn gezicht maar het leek hem weinig te doen.Hij was veel sterker dan mij en ik moest me gewonnen geven want ik kon het fysiek niet van hem winnen.En toen we weer aan tafel zaten ( ik kon niet wegrennen want daar los je niks mee op dacht ik ) ging ik bidden tot god en vroeg om een oplossing voor beide partijen.
Even later na mijn gebed vertelde hij mij dat ik hem niet in zijn ogen mag kijken omdat hij trauma's heeft uit zijn jeugd en dat als ik hem aankijk dat ik hem dan boos maak.

Dus ik begreep dat en bleef een beetje door praten over koetjes en kalfjes ( ik wou daar zo snel mogelijk weg)
Er was wel een kom met allemaal verschillende soorten fruit op tafel. groene en rode druiven en bramen en nog meer maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Op het einde van het diner,vroeg de jongen aan mij hoeveel geld ik bij me had.Ik dacht van wtf.En uit angst dacht ik van ik kan moeilijk vluchten.
Dan denk ie dat ik iets te verbergen heb.
Ik had best veel geld in mijn portemonnee, maar dat wou ik hem niet laten weten omdat ik bang was dat ik dan misschien beroofd zou worden, maar uiteindelijk had ik het toch verteld. En toen eiste hij mij dat ik 10 euro moest betalen voor het eten. Ik dacht echt wtf, en dat zei ik ook tegen hem.
Jij hebt mij toch uitgenodigd, waarom moet ik dan geld betalen?????????????????

En toen kwam ie met een argument van:Het eten moest betaald worden etc.
Ik merkte dat als ik niet wou betalen hij escaleerde.Dus ik besloot te de 10 euro te betalen zodat ik daar lekker weg te blijven voor goed.

10 november 2018
Beheerder

De tafel doet mij denken aan de hoorn des overvloeds (Cornupia). (vergelijkbaar is het "avondmaal", afgeleid van het Grieks/Romeinse godenmaal)
Geld is vaak energie.
De sterke kan een beeld zijn van iets goddelijks (God wordt letterlijk "de Sterke" genoemd)
Je kunt de knaap dus zien als (mannelijke) tegenstander in jezelf.
Hij wil niet in de ogen gekeken worden, wat inhoudt dat hij zicht verbergt of iets heeft te verbergen.
Iemand in de ogen durven kijken is de waarheid niet vrezen.
Werkelijk sterken vrezen het niet iemand in de ogen te kijken. Hij is dus kwetsbaarder dan jij denkt.
Misschien is hij wel zo sterk geworden uit afweer, angst of misbruik.
Dat zijn types die besloten hebben nooit meer de macht uit handen te geven en staan daarmee zichzelf in de weg want liefde is overgave, geen macht.

10 november 2018

Bedankt voor de reactie.

Citaat:Werkelijk sterken vrezen het niet iemand in de ogen te kijken. Hij is dus kwetsbaarder dan jij denkt.
Misschien is hij wel zo sterk geworden uit afweer, angst of misbruik

Dit kan ik wel plaatsen.Alleen kan ik met mijn bewuste verstand het niet zo 1 2 3 reflecteren/inzien.2 keer bewerkt. De laatste keer was 10 november 2018 door angel maria.