Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Baby van ex

5 jaar geleden

Vanmiddag viel ik in een diepe slaap op mijn bank.
Ineens was mijn ex daar in een droom met een baby van een maand of negen. Het voelde als mijn eigen kind. Ik had de baby vast en keek haar al lopend in de ogen en ze begon op een volwassen manier met me te praten over het gedrag van oma (mijn moeder) hoe deze haar negeerde en nare opmerkingen plaatste naar haar toe.
Mijn ex begon met me te praten. Ze gaf aan slecht geslapen te hebben omdat ze last had van haar hormonen. De problemen met haar rechter eierstok waar geen dokter raad mee wist hadden haar een nacht wakker gehouden. Ze zei het alsof ik hier volledig van op de hoogte was en nog onderdeel was van het leven van alledag. Dit voelde raar voor me en was te zien aan mijn gezichtsuitdrukking. Toch voelde het contact warm en liefdevol in mijn droom. Ineens was daar een wending in dat gevoel omdat ze aangaf: 'Ik heb een huwelijk en neem vakantie op en ga een paar dagen weg en leuke dingen doen'. Ik schrok van onverwachte wending in ons samenzijn.
Er vlogen gedachten door mijn hoofd die ik niet uitsprak. Van een huwelijk wist ik niets en vroeg me af waarom haar baby zo eigen voelde en waarom deze over het contact met mijn moeder begon. Waarom ze vanuit het niets over intieme problemen begon en daarna direct over het huwelijk wat er was waar ze veel aandacht aan ging besteden. Weet deed ze dan hier?

Hierna werd ik wakker

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een baby staat symbool voor onschuld, warmte en een nieuw begin. Het kan iets uit je innerlijk symboliseren dat puur en kwetsbaar is. Het verzorgende aspect is heel belangrijk voor je. Dat was bij je moeder, in de droom, niet aan de orde geweest. Het kan een stukje zijn wat je momenteel mist. Het huwelijk is een band in voor en tegenspoed.