Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over ex

Memory
21 oktober 2018

Sinds het uit is met mijn ex (6 maanden al), droom ik vaak over hem. Twee weken terug heb ik hem gesproken en alles uitgepraat. Alsnog blijft hij in mijn dromen komen, ik vind dit naar. De manier waarop wij uit elkaar zijn gegaan was namelijk op een heel stom manier. Ik probeer hem te vergeten, ik wil niet over hem dromen! Wat moet ik doen?

• MIJN droom:
In mijn droom reed ik in mijn auto samen met mijn moeder door een rustige wijk, het was ergens in de middag. Op een gegeven moment stopten wij, ik zag dat er voor ons op straat een bruiloft gaande was. Mensen waren aan het dansen en ik hoorde Iraans muziek (ik ben zelf Iraans). Toen ik naar de bruid en bruidegom keek zag ik dat mijn ex naast hun aan het dansen was. Ik schrok, ineens zat ik niet meer te rijden maar mijn moeder. De zenuwen gierden door mijn lijf, ik zei tegen mijn moeder dat het mijn ex is. De manier waarop hij danste wou ik op beeld hebben dus ik pakte mijn mobiel er bij en begon hem te filmen (stiekem was ik blij hem te zien). Hij keek niet vrolijk tijdens het dansen. Ineens stopte hij, het was al donker en gaf aan dat hij hier om de hoek woont en daarom naar huis gaat. Ik achtervolgde hem, maar op een gegeven moment zag ik hem niet meer. Door een donkere straat met een paar mensen keek ik recht voor mij uit en kreeg een verdrietig gevoel. Alweer heb ik hem laten gaan ...

21 oktober 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je bent zo gehecht geraakt aan je ex, dat hij nog voorkomt in je droom. Het is ook een stukje verwerking. Jullie hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Ja, het is wel lang geleden dat jullie wat hadden. Er niet meer over nadenken of dromen, moet slijten. Op een gegeven moment weet je een manier om los te laten.

Door zelf te rijden bepaal je je eigen koers. Je moeder is je steun en toeverlaat. Dromen over een bruiloft betekent een overgangsfase waarin je een goede balans zoekt tussen je agressieve en je emotionele kant. Man, vrouw, Yin, Yang. Dansen is vrijheid. Schijnbaar heb je nog een zwak voor hem, want als je hem weer ziet raakt je uit balans. Je moeder moet het stuur overnemen. Dus helpt ze je om weer de goede weg naar huis te vinden.