Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zee

Annoniemmmm
14 oktober 2018

Ja hoor.. daar was weer mijn zoveelste droom over de zee wat steeds dichter bij kwam. Ik was op vakantie met mijn vriend en ouders. We lagen op het strand en merkte dat de zee dichterbij kwam, alle mensen waren al weg maar wij bleven heel rustig. Totdat het echt menus was en ik zei ik denk dat wij er ook maar aan moeten geloven. Daarna weed het een beetje vreemd. De ene keer was ik in ‘onze’ tijd de koffers aan het inpakken en leefde we in 2018, en de andere keer leefde ik echt in de middeleeuwen leek het. De ene keer pakte ik tshirtjes en luchtjes is en de andere keer pakte ik lange kleden en gewaden zoals zij dat vroeger droegen. Ook nam ik in het ‘middeleeuwse’ gedeelte het gereedschap van mijn vader mee, want zonder gereedschap zou hij niet meer kunnen werken. Nadat dat gebeurd was deed ik nog een laatste check in alle kasten en bleef ik in deze tijd en rende ik met mijn moeder naar beneden via de roltrap. Eenmaal buiten aangekomen was het super druk voor het hotel en iedereen wilde een taxi naar het vliegveld. Daarna werd ik wakker. Ik heb best regelmatif dromen waarin her voorkomt dat de zee naar mijn toe komt, maar dit vond ik een bijzondere. Weer iemand misschien wat dit zou kunnen betekeken?

14 oktober 2018
Beheerder

De zee staat voor het onbewuste.
Je leeft voor een deel blijkbaar in het verleden.
(Zweefclubjes zouden er van smullen).
Maar je lijkt steeds je zaken te pakken omdat er een grote angst bestaat dat de wereld vergaat.
Niet denkbeeldig, want de zee kan het bewustzijn overspoelen.
Dan komt het aan op improvisatie en "handkracht". Dus eigen vermogens.

De sfeer lijkt op de stilte voor een Tsunami. Iedereen is al weg maar jouw instincten waarschuwen je niet?

Het wereldbeeld heeft natuurlijk invloed met de permanente dreiging die dagelijks wordt opgeklopt met rampenscenario's. (the global warming, of was het cooling? oh neen toch, climate change, dan kun je alle kanten uit met de CO2 tax en de groene hype.)

Maar het zal meer met jezelf te maken hebben.
De vakantiestemming van de consumptiemaatschappij gaat over in een (ambachtelijke) werkhouding.

Je weet niet of je je luchtig of op koude moet kleden en neemt daarom maar alles mee in loodzware bagage. (twijfelzucht)
Lange kleding is in hoge mate onpraktisch, je gaat vallen over de bekende lange rokken. (populair motief in oude films die de vrouw afschilderen als niet in staat op eigen benen te staan, zodat de altijd mannelijke held haar kan komen redden en daarmee schitteren.)



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 oktober 2018 door Sheherazade.