Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De wereld vergaat

Liesje123
7 oktober 2018

Hallo lezers, ik heb nogal een gekke droom gehad vannacht die ik graag even wil delen. De setting was dat de wereld zou vergaan, iedereen was hier ook van op de hoogte. De oorzaak weet ik niet goed meer maar ik kan me herinneren dat er iets met de zon aan de hand was, later in de droom stond deze ook heel dichtbij de aarde.

Nu waren er zes vliegtuigen geregeld, waarin mensen ‘gered’ konden worden van het naderende ‘gruwelijke’ einde door in het vliegtuig te gaan zitten dat richting een soort laser. Die rode laser blies vervolgens het vliegtuig op. Ik weet nog dat ik dit allemaal als zeer erg en stressvol ervaarde, maar dit werd door iedereen als de beste oplossing gezien. Ik zat met mijn vader in het vliegtuig, mijn moeder en broertje in een ander vliegtuig (ik en mijn broer zijn volwassen). Toen mijn vliegtuig geraakt werd door de laser, hield ik mijn vaders hand beet en zag ik het vliegtuig kapot gaan.

Hierna ben ik even wakker geworden, en toen weer in slaap gevallen. De droom ging toen verder, de wereld was vergaan, 95% van de mensen was er niet meer en juist mijn vader en ik hadden het overleefd. Ik had een ontzettend melancholisch gevoel, mijn moeder en broertje waren er niet meer en de wereld was helemaal anders qua uiterlijk, alles was grijzig, en niets was meer zoals het was. Dit kon ook niet meer hersteld worden. De zon was knalrood en stond dicht op de aarde.

Ik vraag me nu af wat mijn droom kan betekenen. Ik heb een tumultueuze periode achter de rug en ben momenteel erg aan het zoeken naar wie ik ben en wat ik wil. Ik denk dat mijn droom mogelijk hiermee te maken heeft.

Als iemand ideeen heeft over de betekenis hoor ik het graag! :)

7 oktober 2018
Beheerder

Het is het beeld van de apocalyps.
De rode zon van bloed.

Het is een typisch beeld van een psychische crisis.
Een vliegtuig is een vogel en een geestelijk voertuig.
Maar het wordt rechtlijnig afgeschoten. (kil verstand?)
De rode laser heeft waarschijnlijk een relatie met de rode zon (de koperen ploert)
*De scharlaken vrouw en de schalen van gramschap zouden er heel goed bij passen.

Het is niet ondenkbeeldig want er dreigt een 3e wereldoorlog, het is letterlijk al een feit, al is het niet in de EU (nog niet)

Dus het geheel past wel bij je moeilijke periode.
Soms moet het oude ik afsterven voor er iets nieuws kan ontstaan.

De grijze wereld die waarschijnlijk in puin ligt is de psyche zelf.
Het doet denken aan de schilderijen van Carel Willink. (hij leed aan depressies)

7 oktober 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De vliegtuig moet hier obstakels overwinnen. Er zijn maar een aantal kansen die je kunt krijgen. Je vader heeft zijn kans niet kunnen grijpen, maar later weet hij zich te herpakken.

Het vergaan van de wereld is een gevoel in jezelf, omdat er op bepaalde momenten geen houvast is. Omdat je schijnbaar veel van je moeder en broertje houdt, wil je er liever niet aan denken, wanneer ze er niet meer zijn. Het grijze staat voor vergrijzing of vergankelijkheid. Dit hoort helaas bij het leven en dat mag je accepteren.