Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

stad

2 oktober 2018

Droomde dat ik in de stad was, en met een meisje stond te praten die me vertelde dat ze een nieuwe dating app uitprobeerde.Die app maakte contact met mensen op basis van de mensen die je passeert.
De stad waar ik was leek op mijn eigen stad en identificeerde zich als mijn stad, en de straten waren spik en span.Ik liep weer verder nadat ik uitgepraat was een meter of 10 verderop waar mijn oom was ging ik met hem een praatje maken.

Hij vertelde me een oud geheim van onze familie. Er kwam een voorbijganger aan die mijn oom aantikte en stug door liep zonder zich te verontschuldigen.
Toen de man doorliep stond daar weer 10 meter verder op mijn tante, en zei trapte hem op z'n knieën en de man had een dikke buik en viel gebukt met zijn beuk voor over. Omdat die zo dik was kon hij ook niet meer overeind komen.

Toen zei mijn oom kijk zo doen we dat.
Het voelde voor mij als een supergezellig stadje ( niet vanwege dat incident) Maar meer het leek met meer om mij een beeld te geven dat dit een gezellige stad is waar men met respect met elkaar omgaat.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 2 oktober 2018 door angel maria.

2 oktober 2018

De stad is de maatschappij. De stad die er netjes uitziet, gaat over ordenen van zaken en fatsoen. Het meisje de onschuldige kant van jezelf. De app staat symbool voor communicatie. Je oom deelt een geheim met je. Het gaat hier om vertrouwen. Mensen kunnen zich anders voordoen, dan je verwacht.

Misschien was je vannacht wel bezig met hoe mensen met ons droomuitleggers om gaat. Ik las dat je er nogal van schrok.

2 oktober 2018
Beheerder

Tegen de knieën trappen en "respectvol" met elkaar omgaan?
Dat lijkt mij een oxymoron.
De Holle Bolle Gijs valt als een duikelaar voorover en kan niet meer overeind komen.
Het beeld van de consumerende veelvraat en het materialistisch zwijn. (geestelijke luie mens/ Bardo van de hongerende geesten)
Dat incident staat vast in verband met het verdrongen familiegeheim waar hij misschien de buik van vol heeft.
Tegen de knieën trappen is iemand onderuit halen met de bedoeling hem te invalideren.
Gezellig stadje is dat. Haha.
Alles superclean. Geen drugs of coffeshops meer?
Nederlandse ijverig geboende straatjes van weleer?
Waar alles keurig geregeld is van de wieg tot het graf?

Doodsaai lijkt mij. Het is bijna zo'n enclave waar de brave burgers keurig in de rij staan en oom agent streng optreedt tegen elke ongepastheid in afgedwongen "vrijheid".
Zoiets al Noord Korea waar ze buigen voor het afgodsbeeld van Kim Jun en ceremonieel bloemen in roze plastic aan de voeten van de koperen megalomaan deponeren. Waar in alle vroegte de straatvegers bezig zijn om te voorkomen dat Zijne Heiligheid geconfronteerd zou worden met deze onesthetische "elementen" in het virtuele arbeidersparadijs. Wie niet aan het lijntje loopt krijgt een schop in het kruis.
Ik scherts natuurlijk.

2 oktober 2018

Dankje Esmé Dit zou inderdaad heel goed kunnen ik zie hier zeker een verband in.

Citaat Sheherazade:
Tegen de knieën trappen en "respectvol" met elkaar omgaan?
Dat lijkt mij een oxymoron.

Haha ja dat is natuurlijk niet de manier ( los van dat het vaak wel werkt, alleen wordt er dan vaak geregeerd van uit angst en dat zal de persoon die kwaad met kwaad bestrijd weinig goeds opleveren denk ik)

Citaat:
Alles superclean. Geen drugs of coffeshops meer?
Ik had 2 dagen geleden alle drugs die ik gekocht had vrijwillig aan m'n vader gegeven die heeft het verstopt.Want anders kan ik het zelf pakken in momenten van onrust.

Echter was er gister nog iets gebeurt wat als je het mij vraagt heel erg resoneerde met mijn vertaling van uw droom SH*T.Ik denk dat het advies dat ik u gaf alsmede op mij van toepassing was.
Namelijk over dat u schreef dat er iemand was op het forum dat schijnbaar niet was dat u dacht het zou zijn, is mij gister ook overkomen

Ik zocht contact met iemand waarmee ik wel eens samen trainde in de sportschool ( wel een aardige gozer (42) zit geen kwaad in)
Alleen bood ie me gister aan om na t trainen een jointje te roken, terwijl ik eigenlijk probeerde te stoppen deed ik dit toch.
Aan gezien ik hij en ik een best rare manier van humor hebben.
En omdat ik niet veel met mensen omga omdat ik er meestal dommer van wordt ( surround ur self with smart people or i rather stay home alone)
De meneer waarmee ik gister dus wat tijd mee spendeerde had een uitgesproken mening over dat ik maar aan het werk moest gaan en dat mijn doelen nastreven geen zin heeft omdat dat zogenaamd voor de meeste mensen onmogelijk was. Ik vond het een moeizaam kansloos onderwerp wat ie boven tafel bracht maja mensen he.... ik had me dus een beetje vergist in die jongen.

Ik zie ook een stukje ( Wellicht fysieke) moraliteit in de droom en iets wat resoneert met die vrouw bij de pin automaat weet u nog?
Alhoewel er altijd gezegd wordt dat geweld niet de oplossing is werkt het anders wel.
Om maar een voorbeeld te noemen, stel een collega pest mij op het werk en dit stopt niet.Weet ik zeker dat als ik hem buiten werk opwacht en hem een knal verkoop dat ie er wel mee stopt,

Het zal niet de beste manier zijn maar het werkt wel.

2 oktober 2018
Beheerder

Quote

surround ur self with smart people or i rather stay home alone

Dat is een leuke om te onthouden.

Ja, ik herinner mij de vrouw bij de pinautomaat.
De energie tap? Misschien ook een vorm van profiteren? De Ezel die aan zijn "staart" getrokken gouden munten produceert?

Geweld werkt "soms", maar je stelt je ook op als wraaknemer en kunt er mee in de bak komen, want in Nederland mag je iemand niet eens een duw geven. Je mag je niet eens verweren in je eigen huis of pand als je wordt beroofd, zelfs niet als ze een wapen hebben. Goede kans dat je smartengeld moet betalen aan het "slachtoffer". Zo krom is justitie hier.

De man waarmee je sprak is weinig realistisch te noemen. Fatalisme?
Doelen moeten wel binnen een redelijk bereik liggen anders is frustratie onvermijdelijk.
Maar zonder doelen of ambitie kom je natuurlijk nergens en bevestigt het vooroordeel zichzelf. (vooroordelen bevestigen zichzelf altijd)

2 oktober 2018

Citaat.
De man waarmee je sprak is weinig realistisch te noemen. Fatalisme?
Doelen moeten wel binnen een redelijk bereik liggen anders is frustratie onvermijdelijk.
Maar zonder doelen of ambitie kom je natuurlijk nergens en bevestigt het vooroordeel zichzelf. (vooroordelen bevestigen zichzelf altijd)

Haha fatalisme is precies het woord dat ik zocht.
Hij gelooft inderdaad nergens in.
Ik heb hem in het kort mijn verhaal gedaan en dat ik mijn tijd wel productief besteed.In tegenstelling wat veel jongeren met de zelfde uitkering in mijn positie doen is niet echt productief te noemen.
Ik heb wel echt iets waar ik mezelf naartoe wil werken.

Ik kreeg van hem toen de generalisatie te horen die bijna elke'perfecte gehersenspoelde Nederlandse burger die totaal geen benul hebben van waarom ze hier op aarde zijn' deelt.

Ik ben een schande voor nederland omdat ik een uitkering had en leren kon ik zogenaamd wel in het weekend doen in mijn eigen tijd zodat ik niet profiteer van de hardwerkende Nederlanders.

Ondanks dat ie mijn gehele geschiedenis niet kende vond ie dat ik beter maar aan het werk kon gaan.
Ik zelf kan hier wel om lachen maar het irriteert me ook wel hoe erg het gesteld is in de samenleving.
Ipv in opstand te komen of zelf actie te ondernemen moet je natuurlijk je begrijpelijke frustraties afreageren op je mede burger.

Hij vertelde me nog dat ie een geweldige jeugd gehad had en dan heb je natuurlijk de tijd voor jezelf lijkt mij als je ouders je in je waarde laten , heb je meer tijd om te kijken wat je wilt doen als in mijn geval.
Die tijd heb ik nu terug voor mij alleen iets later.

Daarom heb ik echt een hekel aan oppervlakkige mensen.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 2 oktober 2018 door angel maria.

2 oktober 2018
Beheerder

Ja juist, dat is hun standpunt, als je in een gouden wiegje geboren bent is het altijd makkelijk af te geven op minder fortuinlijken. Het langharig werkschuw tuig, zoals mijn vader dat noemde. Die moesten maar in een heropvoedingskamp met de zweep worden gehersenspoeld en aan het werk gezet.

Met een slechte start is het knokken om een beetje waardegevoel te vinden. Vaak zoekt men dat in macht omdat die zo gefrustreerd is en men als alternatief strijd levert, zoals jij in vechtsporten. Hoewel dat een prima manier is om je frustraties en woede even uit te leven.
Riet Okken raadt aan om eens flink op een boksbal of matras te gaan meppen. Plak er desnoods een plaatje van je ouders op.
Maar zoals de bevrijdende kracht van emoties bedoelt, moet dan wel gewerkt worden aan de oorzaak het losgekomen geweld.
Daar kan heel wat verdriet achter zitten. Kwetsing is de motor achter woede.

Aan zulke collectieve bevooroordeelde raadgevers met algemeenheden (Platitudes) of halve waarheden als (domme) koeien zo groot als olifanten heb je dus niets. Ze zijn als de "Vrienden" van Job op de mestvaalt. Hij zou het wel verbruid hebben bij zijn god. Terwijl juist de wantrouwige God hem op de huid zit aangezet door de duivel om de trouwe Job te beproeven.
Krijg je nog een schuldcomplex bij. "Antwoord op Job", van Jung behandelt dat probleem heel mooi.

Ouders in hun waarde laten? Oh en verdienden ze dat dan wel?
Waarom zou je iemand die je geen waarde bijbrengt respecteren?
"Eert uwe vader en moeder" is soms een onmogelijk standpunt.
Maar als je een leuk stel ouders had is dat natuurlijk gemakkelijk gezegd.
Wat ernstiger is, is dat achter het ouderbeeld ook het godsbeeld schuilt.
Waarmee overgave aan een machtige vader (met een extreem kort lontje) wel heel moeilijk kan worden.
Je weet immers nooit wat een woede er plots kan ontstaan bij de geringste "ongehoorzaamheid".