Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Busje kom zo busje komt zo

1 oktober 2018

Hallo Droomde dat we op school reisje gingen met een hele bus vol mensen en er zat ook een getint meisje bij mij in de bus van vroeger.
Ik nam naast haar plaats, en we raakte aan de praat.Ik wist dat ze vroeger verliefd op me was en nu was het mijn beurt om te vertellen dat het wederzijds was en nog steeds is.
We waren dus onderweg naar een schoort school kamp.Maar ik droomde deze nacht ook dat ik met een vliegtuig naar een ver land was gegaan, dus voor mijn gevoel was ik wel weer even klaar met reizen.

Op een gegeven moment reed de bus de middenberm in en schoof vaak van link naar rechts het leek weer goed te gaan, maar later verloor de buschauffeur de macht over het stuur en raakte een aantal auto's en we sloegen over de kop.
Ik vond het niet zo erg dat de bus een crashte want dan konden we weer naar huis.
En ja hoor de bus reed weer terug naar school en we konden gaan.

1 oktober 2018
Beheerder

Je wilt eigenlijk vluchten. Het meisje wijst wellicht naar een vreemde cultuur. Kan een beeld van het onbewuste zijn, een tegencultuur.
Je hoopt (De Freudiaans verboden wens/lust) dat de bus crasht, zodat je niets hoeft te leren en lekker op vakantie kunt gaan.
De crash kan wel op een crisis in je leven wijzen. Wat ook een vrees voor een examen kan zijn of een falende studie.
Onbewust kun je wensen koesteren dat je niet slaagt om zo vrijheid te verwerven en te gaan leven.
Het conflict tussen plicht en investeren in de toekomst kan lijnrecht staan tegenover de levenslust.

1 oktober 2018

Hier kan ik wel iets mee haha
Ik heb in mijn leven nooit echt voor mezelf gekozen als we praten over ontspanning of een vakantie waar ik echt tot rust kom.
Ik had een maand geleden een ( diep) gesprek met mijn kungfu leraar. Over dat hij volgend jaar naar Shri-lanka zou gaan en dat ik mee mocht als ik dat wou, en dat hij daar wel een aantal zeer spirituele zielen kende die mij graag de omgeving en de cultuur wilden laten zien.

Om die woorden te mogen horen en te beseffen dat dat wellicht realiteit zou kunnen worden, was ik als een kind zo blij eindelijk iets wat ik altijd al graag wou.Ik denk hier regelmatig aan, vandaar ook de droom denk ik.

1 oktober 2018
Beheerder

Wat een prachtig aanbod. DOEN!