Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Sh*t

30 september 2018
Beheerder

Kort fragment.

Lig op bed tijdens een middagrust.
Er staat een halfnaakte vrouw in het wit deels rechts boven mij ongeveer ter hoogte van mijn knie op het bed, iemand die mij bekend voorkomt van vroeger.
Onverwacht is ze aan de diarree en een hele reeks drollen valt omlaag.
Enkele spetters bereiken mijn gezicht. Wordt walgend wakker.
Kan het niet koppelen met een huidige situatie.
Misschien weet Esme daar iets op?

30 september 2018

Wat een vreemde siësta. De halfnaakte vrouw is de naakte waarheid. Op de hoogte van de knieën lijkt een nederige houding. Je zou er een hoog libido van kunnen krijgen. De sh*t is dun en komt van een geïrriteerde darm. Er zijn tegenwoordig veel aanwijzingen dat de darmen communiceren met de hersenen. Wanneer men stress heeft reageren de darmen daar ook op. In een stukje van de GGZ komt naar voren dat depressie door de darmen komt, zie link: [www.ggznieuws.nl]. De drollen is weer van gezonde natuur. Gewone drollen is afval. Diarree kan besmettelijk zijn. Gezonde voeding is daarom erg belangrijk. Spetters in het gezicht voelt als vernedering.

30 september 2018

Een andere veelvoorkomende missvatting is dat sommige etenswaren nachtmerries geven of je over bepaalde onderwerpen laten dromen.Hoewel mensen met een gezonde eetgewoonten krachtiger dromen, zal je voedselkeuze er niet toe leiden dat je bepaalde dromen krijgt.
Je kunt echter wel slecht en rusteloos slapen als je je lichaam stimuleert met sterk gekruit eten en cafeine, odf door vlak voor het slapen tv te gaan kijken. Ook kalmerende middelen zoals alcohol of slaappillen verstoren de sterk verkwikkende remslaapcyclus en verhinderen dat je zo veel droomt als je lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid.

30 september 2018

Angel Maria, Ik zeg niet dat je nachtmerries krijgt van bepaalde voeding.
Mijn stukje is een uitleg van de symbolen in de droom.
Wat is volgens jou de uitleg van de droom? Ik ben wel nieuwsgierig naar jouw visie.

30 september 2018

Hhmmm ik denk aan als ik dit zo lees, aan een waarschuwing een ontmoeting met een onheilspellend vooruitzicht.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 september 2018 door angel maria.

1 oktober 2018
Beheerder

Bedankt voor de reacties.
Mijn stoelgang is over het algemeen zeer traag.
Soms met Senna peultjes onderga ik een paar dagen een "reinigingsbeurt".
Maar het is dan nog geen diarree.

Wat Angel Maria schrijft lijkt mij inderdaad een mogelijkheid.
Er lijkt iets naar boven te komen of het is inderdaad een onheilspellende boodschap.

Je zou b.v. aan verwijten kunnen denken.
Het is al vaker voorgekomen dat mensen die je vertrouwde je plots vijandig worden en hun vuilnisbak omkeren.

Ik plaatste de droom om een voorbeeld te geven hoe je onverwacht de meest schokkende, bizarre of smerige dromen kunt krijgen.
We associëren sh*t met een onverkwikkelijke inhoud.
Het kan soms te maken hebben met een verwerkingsproces.

Maar ook met het opnemen van sh*t, dus zaken die we als rotzooi aanduiden. Onaangename berichten of slechte programma's met bakken reclame of psychopathische seriemoordenaars met geweldsmisdrijven als tijdverdrijf, afgewisseld met vooral eet-reclames, (daar zou je een indigestie van krijgen.) Na een jaar TV ben ik van plan om dat abonnement weer op te zeggen omdat er nauwelijks iets de moeite waard is om te bekijken.
Dat de media invloed hebben op je geestelijke en daarmee ook lichamelijke gezondheid is een feit dat niet of onvoldoende wordt erkend.
Alsof het geconfronteerd worden met een aanhoudende stroom geweld of oorlog en wantoestanden geen gevolgen zou hebben.
De media b.v. staan er letterlijk bol van en dat kan meer zijn dan je kunt verteren of opnemen.

"Eten" is meer dan iets door de mond binnen te halen. "Voedsel" is wat je elke dag kiest of waarmee je geconfronteerd wordt.
Zo zijn psychische problemen en daar valt ook de droomuitleg onder niet neutraal te noemen.
Soms blijf je daarover denken en zijn de beelden zo sterk dat het je niet kunt negeren of verteren.

1 oktober 2018

Citaat:
Wat Angel Maria schrijft lijkt mij inderdaad een mogelijkheid.

Ik ben erg blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen, er is niets leukers voor mij dan erkenning te krijgen van mensen waar ik veel respect voor heb danku :)



1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 oktober 2018 door angel maria.

1 oktober 2018

Ja, dat is wel naar als je zoveel hulp hebt geboden en dat mensen daarna op je schijten. Je maakt heel veel bij mensen los. Ook pure sh*t, die mensen niet willen accepteren. Ze gaan dan met de billen bloot. Eerst gaan ze voor je op de knieën en vervolgens krijg je een trap na. Misschien is het zelfs wel vernederend om na veel energie erin te hebben gestoken, je aan de kant wordt gezet. Het is moeilijk te verteren.

Maar je inzet hier op de site werpt wel zijn vruchten. Velen zijn erg tevreden over je analyses. De enkeling die niet tevreden is valt juist op, omdat het je raakt. Soms weerhoudt het mij om dromen te verklaren, vanwege dit soort praktijken. Het is makkelijker om via een anoniem persoon te katten, dan een bekende.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 oktober 2018 door Esme.

1 oktober 2018
Beheerder

Dank je Esme
Het is soms zeer kwetsend en ondankbaar werk. Ik weet dat jij ook kampt met het gebrek aan respons als je veel werk hebt geleverd en er geen reactie op volgt of een woordje van waardering.

Maar gelukkig zijn er ook zeer velen die wel blij zijn met een goede droomuitleg.
Jij helpt ook geweldig mee en bent zo gemotiveerd.
Ik verwacht geen dank en wierook of lauweren en ben vaker fel aangevallen of ze proberen je site te hacken en in diskrediet te brengen.
Je wilt niet weten wat een vals en achterbaks gedrag sommigen laten blijken. Vaak is het jaloezie omdat ze geen kennis van zaken bezitten.
Mensen kunnen letterlijk twee gezichten hebben als een Januskop.
Soms doet het pijn als je zo verraden voelt en het is vreselijk hoe leden van de zweefclubjes kwetsbare mensen aanvallen.
Dat bewijst mij eens te meer dat al die hoogzwevende ingewijden helemaal niet zo verlicht zijn.
Ik kijk namelijk eerst en vooral naar hun psychologische profiel.

Kan heel goed je tegenstrijdige gevoelens begrijpen.
Soms zou je het zo opgeven.
Maar onder de schapen loopt vaak een wolf rond.

1 oktober 2018

Citaat:Het is soms zeer kwetsend en ondankbaar werk. Ik weet dat jij ook kampt met het gebrek aan respons als je veel werk hebt geleverd en er geen reactie op volgt of een woordje van waardering.

Ik wil hier graag iets over kwijt...
Iedere keer als ik een antwoord van jullie krijg ben ik altijd erg blij en dankbaar alhoewel ik mijn dank betuigingen vroeger meer melden betekend dit echter niet dat ik niet dankbaar ben ( niet dat jullie dit gericht naar mij bedoelen)

Maar de reden dat ik vaak geen dankje zeg is omdat ik nogal een soort minderwaardigheidscomplex heb ( wat overgins veel minder is nu)
Dan denk ik bijvoorbeeld zo : Sheherazade ziet dat ik weer gereageerd heb, maar als ze dan ziet dat ik bijv 3x op een dag dankje zeg, dat je me misschien eerder als irritant zou beschouwen.

Ik zit vaak te denken van waarom doen jullie dit gratis voor mensen,
Ik zat ook te denken aan contributie als dank betuiging voor de site.

Sorry dat ik soms als een ondankbare zak overkom is immers nooit de bedoeling geweest.

Ik word wel emotioneel van wat u schreef want ik heb juist een gedachte dat u dit juist vrijwillig doet om mensen te helpen, en je krijgt dan stank voor dank terug of beter gezegd mensen die misbruik van uw goedheid maken.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 1 oktober 2018 door angel maria.

1 oktober 2018
Beheerder

Dank je Angel Maria

Het was uiteraard niet aan jou gericht want je reageert altijd en probeert nu ook zelf een steentje bij te dragen.

Als mensen zouden moeten betalen zouden ze zeker vaker reageren, of als "werkgever" op gaan treden.
Jung meende al dat het noodzakelijk kan zijn iets te rekenen, omdat mensen hun schuldgevoelens willen afbetalen.
Iets dergelijks was ook de latere afweging van de grondlegger van Reiki die merkte dat er met zijn raadgevingen of energie niets werd gedaan.

We doen het niet om materiële beloningen. Mijn motivatie is en blijft dat als ik de angst kan wegnemen die dromen kunnen opleveren, of een raad geven wat het leven aangaat, het al mooi is als iemand wat opgeluchter adem kan halen en een weg durft kiezen, of een houvast vindt, waarmee hij/zij daadwerkelijk iets kan doen. Daarbij laat ik mij niet verzuren door bepaalde lieden die als splijtzwam optreden.
Het projecteren van de innerlijke vijand is immers een psychologische grondregel van afweermechanismen.
Maar het kan zeker frustrerend zijn. Vooral als het iemand betreft die wel honderden posten heeft geplaatst met lof voor het antwoord en dan ineens vijandig wordt en afhaakt met verwijten en de hele geschiedenis omver haalt of gewist wil hebben. Een vorm van plotseling ongenuanceerd gedrag.(dichotomie)
Het hoort bij mijn werk om zulke reacties te zien als uiting van iemand die zichzelf niet op orde of onder controle heeft.
Wel jammer als je zo iemand aanvankelijk heel sympathiek vond.

1 oktober 2018

Citaat:
Maar het kan zeker frustrerend zijn. Vooral als het iemand betreft die wel honderden posten heeft geplaatst met lof voor het antwoord en dan ineens vijandig wordt en afhaakt met verwijten en de hele geschiedenis omver haalt of gewist wil hebben. Een vorm van plotseling ongenuanceerd gedrag.(dichotomie)
Het hoort bij mijn werk om zulke reacties te zien als uiting van iemand die zichzelf niet op orde of onder controle heeft.
Wel jammer als je zo iemand aanvankelijk heel sympathiek vond.

Ja zeker jammer dat je niet weet wie er achter zit...
Ikzelf ben erg nieuwsgierig naar wie u eigenlijk bent ik wil alles weten haha maar ik wil niet brutaal overkomen.
Zulke dingen moet je natuurlijk nooit persoonlijk opvatten.
Ik zelf zou suggereren dat die persoon wellicht een droom vertaald kreeg met de inhoud die die niet wou horen.( ik kan zelf niet echt iets bedenken hoe je boos kunt woorden op mensen die je graag willen helpen)


Zo ook een hpyno therapeut die ik een stukje liet zien van een topic van mij om het 1 en ander te verduidelijken.Merkte ik op dat ie in een negatieve zin over u praate met name over dat u zogenaamd niks van hypnose af wist en dat het triest was dat u niet uw eigen naar gebuikte.
Zelf vind ik dit soort gedrag behoorlijk kansloos! ( ik was vanaf dat moment meteen klaar met hem)
U blijft altijd assertief, ik heb vele mensen met een enorme hoop kennis in mijn leven mogen ontmoeten, maar u spant de kroon en zeker in combinatie met uw assertiviteit! respect

1 oktober 2018
Beheerder

Hypnose is mij wel bekend maar ik ken ook de gevaren ervan en daarom pas ik het niet meer toe.
Hypnose kan gestuurd worden naar een resultaat dat niet spoort met het probleem.
Ik weet heel wat meer van hypnose en technieken dan die succestherapeut meent.
Onderdrukken met behulp van hypnose zal symptomen oproepen die nog vreemder zijn dan het eerder onbewuste complex.
Jung werkt niet meer met hypnose omdat het geen werkelijke oplossing aandroeg.
Een enkele keer kan het lukken een verdrongen probleem terug te roepen.
Maar ik heb weleens ondervonden dat iemand totaal in paniek raakte door de vreselijke inhoud ervan en niet direct meer terug te roepen was.
Daar gaat dan zo iemand mee naar huis en loopt langs de waterkant met suïcidale gedachten.

Hypnose kan valse herinneringen oproepen. Het hangt dus in hoge mate van de therapeut af hoe hij hiermee omgaat.
Hij moet een gedegen kennis hebben van de psychologie en de symboliek.
Maar het is ook een verantwoordelijkheid waar ik tenminste niet meer mee wil werken.
Het onderbewuste is vele malen machtiger dan het ego of om het even welke therapeut en onbegrepen beelden kunnen verkeerd worden geïnterpreteerd.

Eens is een federaal agent jarenlang de gevangenis ingedraaid voor vermeende incestueuze handelingen.
Later bleek de man onschuldig en was de valse herinnering van de dochter veroorzaakt door suggestieve sturing van een hypnotherapeut.
Hypnose kan problemen toedekken maar ze gaan daarmee niet weg.
Iemand die irritatie onderdrukte kreeg daarvoor in de plaats een zeer pijnlijke neuralgische huidaandoening.
Ik vermoedde dat al direct maar hij bleef het ontkennen als oorzaak.
Probeer dat maar eens weg te hypnotiseren.
Als hypnose zo effectief zou zijn waarom wordt er dan niet meer gebruik van gemaakt?

Persoonlijk haal ik veel meer uit dromen dan de vermoeiende passieve hypnose.
Geleide fantasie of meditatie is een veel betere en meer bewuste behandeling.
Zoals ook amplificatie van droomsymboliek bij vol bewustzijn.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 oktober 2018 door Sheherazade.

1 oktober 2018

x



2 keer bewerkt. De laatste keer was 3 oktober 2018 door Esme.