Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Help: Rare droom waar ik niks van begrijp

Dromenvanger1234
2 september 2018

Haai , ik blijf liever anoniem maar heb hulp nodig over deze droom:

Ik droomde dat ik in n zwembad was met twee van me beste vriendinnen en twee onbekende jongens t zwembad was best diep en er lagen stoelen In t water. Op geven moment zegt een van me beste vriendinnen iets over dat ik iets heb door verteld mijn reactie daar op in de droom is dat ik verdrietig word en me laat vallen plat op me rug in t zwembad waardoor ik zink en niet meer naar boven wil komen op t moment dat ik bijna dood ga in me droom red die andere vriendin mij en toen vroegen ze probeerde je net zelfmoord te plegen waarop ik nee antwoorde uit schaamte, maar de twee onbekende jongens zeiden echt wel opgeven moment ging de beste vriendin die mij beschuldigde weg en was ik alleen nog met de onbekende en met me beste vriendin opgeven moment gingen we surfen op de klap stoelen in t water en dat lukte daarna ging mw beste vriendin ook weg en was t zwembad leeg de onbekende was inmiddels verdwenen en ik was alleen opeens werd het ware geel groen en lagen er allemaal dierbare spullen van mij in t water van dingen die n persoonlijke waarde hebben en dingen zoals fotos enz dus ik probeerde die op t duiken en toen ik boven water kwam zag ik mijnn tante waar we al 5 jaar geen contact meer hebben en opeens was haar huis voor t zwembad toen ik de spullen beter bekeek met mijn broertje bleken t allemaal neppe en namaak spullen tezijn inplaats van mijn dierbare spullen , toen werd ik wakker door mijn wekker , kan iemand me helpen met t uitleggen van deze droom ? Ik ga vrijwel nooit t zwembad uit in deze droom ik duik alleen naar de bodem en kom weer omhoog t enige moment dat ik uit t water kom is om mijn dierbare spullen te bekijken en er zo achter te komen dat ze nep zijn samen met mijn broertje en de tante waar ik wel contact mee had.

2 september 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het zwembad is gevuld met water. Water staat symbool voor emotie (denk aan tranen) en het onbewuste (zwemmen). Personages in een droom zijn vaak delen van jezelf. Zoals de jongens; het mannelijke deel in jezelf. Het zijn dat de eigenschappen: stoer, doorzettingsvermogen, competitief en rationeel. De vriendinnen zijn je vrouwelijke kanten, ook wel anima genoemd; zorgzaamheid, emotioneel, zachtheid, intuïtief.
Zelfmoord is iets ontdoen van niet geaccepteerde eigenschappen of situaties. Je wilt ze niet en het water loopt weg en wil je niet je emotie tonen. De spullen hebben allemaal een verhaal en die is verslingert over het zwembad. Je houdt van privacy en gooit liever niet zomaar alles op straat.

De stoel staat voor overpeinzen en creatief denken, want je maakt er een surfplank van.
Nu blijkt dat je meer steun hebt van je familie, dan vrienden en kennisen.

2 september 2018
Beheerder

Het zwembad is een bekend voorbeeld van het onbewuste.
Alles valt in het water en raakt vergeten.
Maar je probeert nog een en ander te redden inclusief jezelf.
Het zijn beelden geen werkelijke dingen dus onderhevig aan veranderingen.
Alles waar je niet op let verdwijnt in de grote slokop van het onbewuste.
In het water is net zoiets als in de goot raken of in de sloot springen.
Je tante kan voor bepaalde eigenschappen staan.
De droom schetst veel eenzaamheid. Mensen laten je letterlijk vallen.
Je bent bezig bepaalde zaken "op te duiken".