Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Hond weggelopen

Penny
16 augustus 2018

Vannacht droomde ik dat mijn hond weg liep, niet per ongeluk maar hij liep bewust weg, rennend en niet luisterend naar mijn geroep. De hele buurt heeft een zoektocht opgezet en hij is gevonden in een bos. Vermagerd dat wel maar weer thuis. Iedereen blij, ik ook uiteraard, echter had ik het gevoel dat het niet mijn hond was terwijl het echt wel mijn hond was. Hij was "afwezig" en veranderd (negatief)

16 augustus 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De hond symboliseert trouw. Het lijkt op verlatingsangst. Later merk je dat andere mensen je bij willen staan, wanneer er nood aan de man is. Eenzaamheid kun je ook ervaren met mensen om je heen. De hond is verwaarloost in je droom. Het is een spiegel van jezelf. Depressieve klachten zijn onder controle te krijgen als je het op tijd kan signaleren.

16 augustus 2018
Beheerder

Je zou ook kunnen stellen dat je geen contact hebt met je gevoelens.
Want hoe zou jij je voelen als je weg loopt uit een thuis?
Een hond loopt echt niet zomaar weg want juist de hond is vaak een beeld van trouw.
Een deel van jou het het niet bij je uit.

Penny
16 augustus 2018

Hi Esme,

Ja, Dit kan ik plaatsen. Ik kom net uit een korte relatie vol list en bedrog. Nooit gedacht dat ik er in zou trappen en nooit gedacht dat deze man zo kon liegen en bedriegen. Goede leerschool en nu heel hard weer op zoek naar mezelf. Ik heb geleerd dat ik dichter, veel dichter bij mezelf moet blijven en moet (en kan) vertrouwen op mijn gevoel.

Groet
Penny

Penny
16 augustus 2018

Hallo Sheherazade,

Helemaal waar, een deel van mij houdt het niet bij mezelf uit. Ben mezelf verloren omdat ik niet dicht bij mezelf bleef..
Contact met mijn gevoelens is heel vertroebeld geraakt na een korte relatie vol list en bedrog.

Mijn wonden likken en weer terug naar mezelf en daar blijven.

Groet
Penny