Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

duif, stekels, boze man, achtervolging

Elsan
15 augustus 2018

In mijn droom is een duif voorgekomen. Ik was ergens buiten en ineens viel het mij op dat er een duif vast zat op een hek. Ik liep naar de duif toe om hem te bevrijden maar een man die er dicht bij stond vertelde mij dit niet te doen, hij oogde boos. Ik heb de duif toch bevrijd en toen ik de duif pakte zat hij helemaal onder de stekels. De stekels heb ik er vervolgens uitgeplukt en de duif bleef heel kalm, hij ging zelfs met zijn kopje tegen mij aanliggen. Daarna hield ik de duif goed vast stapte ik op mijn fiets en reed ik samen met de duif weg, het voelde heel goed. Maar ik was nog niet van de boze man af, hij bleef mij achtervolgen en ik deed er alles aan om de man af te schudden en de duif in veiligheid te houden. Ik ben erg benieuwd wat voor inzichten deze droom te bieden hebben. Alvast bedankt!

15 augustus 2018
Beheerder

De duif is een symbool van de vrede en de ziel.
Vaak vrouwelijk symbool.
De boze man met zijn stekeligheden zou op een prikkelbare stemming kunnen wijzen.
Het mannelijke deel is vaak in vijandschap gewikkeld met het vrouwelijk zachtmoedige zoals de duif.
Dat duiven niet altijd zo vreedzaam zijn heeft het voeren op het balkon mij geleerd.
Ze plempen midden in de etensbak en stampen er slordig in rond of pikken zo gretig en woest dat de hele omgeving met zaden is bestrooid.
Neen, ze kennen geen etiquette of tafelmanieren en als dank bevuilen ze de omgeving zodanig dat je die elke week met een drukspuit moet reinigen.
Maar dat even terzijde. De duif is vaak geschetst, zoals na de denkbeeldige zondvloed. Wie weet zond God in zijn ergernis wat veel water om de zooi weg te spoelen die ze hadden aangericht.
Godinnen hadden duiven als attribuut. Of het waren zelfs duiven.
Venus had tortelduifjes wat aantoont dat ook de duif een vruchtbaarheidssymbool is.
De stekels zijn agressieve prikkels. Misschien is je vredelievende of diplomatieke kant beschadigd door een grofstoffelijke of weinig fijngevoelige man?

De duif kan een animasymbool zijn.