Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

In bed

13 augustus 2018

Deze droom laat mij nog maar niet los. Een paar nachten geleden droomde ik het volgende:

(Ik werkte in de kinderopvang - nu een andere baan)
Ik was op bezoek bij een kindje dat ik in de groep had. Hij was groter geworden en had naast zijn zusje nog een broertje gekregen. Na een tijdje stapten wij met zn allen in bed. Ik sliep naast de moeder van het kindje. De kinderen waren onrustig, de lamp ging aan en iedereen zat in bed en keek tv. De vader, die in de droom niet hetzelfde was als in het echt, sliep in een andere kamer in het huis. De moeder was wel precies het zelfde. De kinderen waren alleen dikker geworden, leken een soort budha kindjes.

Wie kan mij hiervan een betekenis geven...

13 augustus 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het kind is de spiegel van jezelf. Het kindje wordt groter en de tijd verstrijkt. Het gaat hier om een ontwikkeling. Het bed is om te rusten. De moeder is de zorgzaamheid. Het lijkt erop dat de vader niet solide is want hij verandert steeds van gezicht. Er heerst een verwaarlozing, want de kinderen zijn dik en dat is ongezond.

16 augustus 2018

Dank je wel.

Ik denk als ik het vrij vertaal dat ik mijzelf (misschien het kind in mij) heb verwaarloosd. Dat ik beter voor mijzelf mag zorgen en daar rust in mag vinden.

16 augustus 2018
Beheerder

Wat opvalt is dat iedereen in een passieve staat verkeert.
Daarom groeien ze ook dicht door het puur consumeren en niets ondernemen.
Eten, kijken en slapen. Zombies.